autor:

alina

» » Mancaruri cu carne

Musaca

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente: 1 vinata, 1 ceapa, 500 g cartofi, 500g carne tocata, 1 cana de sos de rosii, sare, piper, ulei de floarea soarelui.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii taiem cubulete si pregatim un piure. Curatam vanata ca in poza si o taiem felii pe care le saram si le lasam 15-20 minute sa lase toata amareala. Intre timp taiem ceapa fin si o calim intr-o tigaie cu putin ulei pentru 5 minute. Adaugam si carnea tocata si o calim impreuna cu ceapa inca 10-15 minute. La sfarsit adaugam si cateva linguri de sos de rosii si putin piper. Prajim feliile de vanata, trecute in prealabil prin faina alba, intr-o tigaie cu ulei. Luam un vas rezistent pentru cuptor si asamblam musacaua. Ungem cu putin ulei si cateva linguri de sos de rosii dupa care facem un strat de piure, apoi un strat de carne si terminam cu un strat de vinete prajite. Adaugam sosul de rosii ramas si bagam la cuptor 30 de minute la 160° .Semananca imediat pentru e delicioasa....pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Un altfel de musaca

Un altfel de musaca

Cantitatile sunt in functie de marimea tavii pentru chec. Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Pentru zile de sărbătoare sau de weekend, ca să vă răsfățați gustul și simțurile, vă propun

11 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Delicioasa musacaua, imi place tare mult!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2012

    Imi place, tare buna trebuie sa fie...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    O bunatate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Apetisanta.....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Delicioasa!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      foarte buna musacaua Si eu folosesc combinatia cartofi vinete si dovlecei E foarte gustoasa !

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Foarte buna musacaua, nu am facut niciodata combinat cu cartofi si vinete. Buna idee!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 vinata
  • 1 ceapa
  • 500 g cartofi
  • 500g carne tocata
  • 1 cana de sos de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui.

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Puneti intr-o tigaie cu ulei, usturoiul tocat sa se prajeasca putin. Taiati dovlecei felii prajitile

23 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza
Orata al forno

Orata al forno

Preparare: Se curata pestele si se spala bine cu apa, se usuca, se sareaza si pipereaza( afara si

14 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Paste cu fasoale boabe

Paste cu fasoale boabe

Preparare: se toaca marunt ceapa si costita. Intr-o oala se pune putin ulei si se frige costita cu

13 voturi    1 comentariu
50 min
Paste si pizza

Alexandrina (Chef de cuisine)

Delicioasa musacaua, imi place tare mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Carne de pui cu sos