autor:

alina

» » Mancaruri cu carne

Musaca

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente: 1 vinata, 1 ceapa, 500 g cartofi, 500g carne tocata, 1 cana de sos de rosii, sare, piper, ulei de floarea soarelui.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii taiem cubulete si pregatim un piure. Curatam vanata ca in poza si o taiem felii pe care le saram si le lasam 15-20 minute sa lase toata amareala. Intre timp taiem ceapa fin si o calim intr-o tigaie cu putin ulei pentru 5 minute. Adaugam si carnea tocata si o calim impreuna cu ceapa inca 10-15 minute. La sfarsit adaugam si cateva linguri de sos de rosii si putin piper. Prajim feliile de vanata, trecute in prealabil prin faina alba, intr-o tigaie cu ulei. Luam un vas rezistent pentru cuptor si asamblam musacaua. Ungem cu putin ulei si cateva linguri de sos de rosii dupa care facem un strat de piure, apoi un strat de carne si terminam cu un strat de vinete prajite. Adaugam sosul de rosii ramas si bagam la cuptor 30 de minute la 160° .Semananca imediat pentru e delicioasa....pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca gratinata cu sos si cascaval

Musaca gratinata cu sos si cascaval

Pentru inceput, curatam ceapa, o taiem marunt si o calim cateva minute cu putina sare in 2-3 linguri

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pentru musaca

Vinete pentru musaca

Spal vinetele, le tai felii subtiri in lungime, presar cu sare si le las cateva ore. Le spal, le

8 voturi    7 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Delicioasa musacaua, imi place tare mult!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2012

    Imi place, tare buna trebuie sa fie...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    O bunatate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Apetisanta.....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Delicioasa!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      foarte buna musacaua Si eu folosesc combinatia cartofi vinete si dovlecei E foarte gustoasa !

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Foarte buna musacaua, nu am facut niciodata combinat cu cartofi si vinete. Buna idee!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 vinata
  • 1 ceapa
  • 500 g cartofi
  • 500g carne tocata
  • 1 cana de sos de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui.

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Puneti intr-o tigaie cu ulei, usturoiul tocat sa se prajeasca putin. Taiati dovlecei felii prajitile

23 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza
Orata al forno

Orata al forno

Preparare: Se curata pestele si se spala bine cu apa, se usuca, se sareaza si pipereaza( afara si

14 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Paste cu fasoale boabe

Paste cu fasoale boabe

Preparare: se toaca marunt ceapa si costita. Intr-o oala se pune putin ulei si se frige costita cu

13 voturi    2 comentarii
50 min
Paste si pizza

Alexandrina (Chef de cuisine)

Delicioasa musacaua, imi place tare mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti