autor:

Dragos Florea

» » Mancaruri cu carne

Musaca

Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg carne tocata mixta ( vita-porc ), doua cepe mijlocii, cinci cartofi, doua linguri de bulion, 5 oua, o legatura de marar, sare, piper, o lingurita de boia de ardei dulce.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Se toaca cepele marunt si se calesc in ulei incins. (Procurati ca tigaia in care caliti sa fie destul de incapatoare ). Cand este aproape aurie ( sticloasa ),adaugati carnea si incorporati bine . Continuati sa caliti pana ce carnea tocata se patrunde schimbandu-si culoarea. Nu trebuie calita prea mult. Inlaturati de pe foc si adaugati legatura de marar , tocat marunt. Cand se raceste cat de cat , adaugati trei oua batute , sare cam o lingurita cu varf , piperul si boiaua de ardei dulce . Omogenizati bine. Pregatiti o tava , ungeti fundul cu un pic de ulei . Cartofii se curata si se taie in felii fine cam de 3-5 milimetrii. tapetati fundul si peretii tavii cu un prim strat de cartofii. Procurati sa nu ramana spatii mari neacoperite. Asterneti cam jumatate din cantitatea de carne si intindeti uniform pe toata suprafata. Asterneti alt strat de cartofi peste carne.( A se vedea foto ),si cea de a doua jumatate din cantitatea de carne , exact ca mai sus. In final , asterneti un ultim strat de cartofi. Intr-un vas ( cana ) bateti cele doua linguri de bulion , cu un pahar cu apa. Daca e cazul , facet o cantitate mai mare de suc de tomate , caci cu acest suc trebuie sa irigati musacaua , pana cand , practic , astupa ultimul strat de cartofi ( cel de deasupra ). Dati la cuptor cca o ora , timp in care din cand in cand completati cu sucul de rosii in asa fel incat sa nu ramana complet uscata . Dupa o ora , scoateti tava si turmnati deasupra cele doua oua ce au ramas , batute spuma. Din nou la cuptor cca 15 minute. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca gratinata cu sos si cascaval

Musaca gratinata cu sos si cascaval

Pentru inceput, curatam ceapa, o taiem marunt si o calim cateva minute cu putina sare in 2-3 linguri

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pentru musaca

Vinete pentru musaca

Spal vinetele, le tai felii subtiri in lungime, presar cu sare si le las cateva ore. Le spal, le

8 voturi    7 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Dilara , 27 iunie 2018

    Ori e reteta turceasca, adica fara carne de porc, ori e romano-turca? Scrieti retetele ca la carte, asa cum se prepara, nu dupa cum vreti voi

  • Hasan Erol , 22 iunie 2015

    0 reteta usoara.

  • dana , 21 aprilie 2015

    Pai daca e turceasca ce cauta carnea de porc

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 23 iunie 2012

      Imi place musacaua ta arata minunat si este usor de pregatit si imi place ca nu adaugi si branza-felicitari.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Bravo Dragos! frumos ti-a iesit musacaua!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Imi place tare mult musacaua,iar cea pregatita de tine arata excelent...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      foarte buna musacaua, mie imi place f mult, tot asa o fac si eu.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Eu o prepar cu vinete si beshamell,dar si cu cartofi este delicioasa! Arata bine!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Arata bine!Felicitari!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      mmmm gustoasa ,preferata sotului meu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata mixta ( vita-porc )
  • doua cepe mijlocii
  • cinci cartofi
  • doua linguri de bulion
  • 5 oua
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • o lingurita de boia de ardei dulce.

Raporteaza reteta

Retete
de Dragos Florea
Mancarica de castraveti murati

Mancarica de castraveti murati

Castravetii taiati rondele , se spala in trei-patru ape.Se taie ceapa marunt , inpreuna cu usturoiul

5 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

Carnea de vita se spala bine in trei-patru ape si se fierbe circa o ora. Trebuie inlaturata spuma

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Drob de miel

Drob de miel

Se fierb maruntaiele de miel. Cand sunt destul de fierte , se scot pe un platou , iar supa rezultata

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Dilara

Ori e reteta turceasca, adica fara carne de porc, ori e romano-turca? Scrieti retetele ca la carte, asa cum se prepara, nu dupa cum vreti voi

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
FICATEI DE PASARE PANE