Musaca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Musaca

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata mixta ( vita-porc )
  • doua cepe mijlocii
  • cinci cartofi
  • doua linguri de bulion
  • 5 oua
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • o lingurita de boia de ardei dulce.

Mod de preparare

Se toaca cepele marunt si se calesc in ulei incins. (Procurati ca tigaia in care caliti sa fie destul de incapatoare ). Cand este aproape aurie ( sticloasa ),adaugati carnea si incorporati bine . Continuati sa caliti pana ce carnea tocata se patrunde schimbandu-si culoarea. Nu trebuie calita prea mult. Inlaturati de pe foc si adaugati legatura de marar , tocat marunt. Cand se raceste cat de cat , adaugati trei oua batute , sare cam o lingurita cu varf , piperul si boiaua de ardei dulce . Omogenizati bine. Pregatiti o tava , ungeti fundul cu un pic de ulei . Cartofii se curata si se taie in felii fine cam de 3-5 milimetrii. tapetati fundul si peretii tavii cu un prim strat de cartofii. Procurati sa nu ramana spatii mari neacoperite. Asterneti cam jumatate din cantitatea de carne si intindeti uniform pe toata suprafata. Asterneti alt strat de cartofi peste carne.( A se vedea foto ),si cea de a doua jumatate din cantitatea de carne , exact ca mai sus. In final , asterneti un ultim strat de cartofi. Intr-un vas ( cana ) bateti cele doua linguri de bulion , cu un pahar cu apa. Daca e cazul , facet o cantitate mai mare de suc de tomate , caci cu acest suc trebuie sa irigati musacaua , pana cand , practic , astupa ultimul strat de cartofi ( cel de deasupra ). Dati la cuptor cca o ora , timp in care din cand in cand completati cu sucul de rosii in asa fel incat sa nu ramana complet uscata . Dupa o ora , scoateti tava si turmnati deasupra cele doua oua ce au ramas , batute spuma. Din nou la cuptor cca 15 minute. Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise