autor:

Dragos Florea

» » Mancaruri cu carne

Musaca

Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 21 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg carne tocata mixta ( vita-porc ), doua cepe mijlocii, cinci cartofi, doua linguri de bulion, 5 oua, o legatura de marar, sare, piper, o lingurita de boia de ardei dulce.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Se toaca cepele marunt si se calesc in ulei incins. (Procurati ca tigaia in care caliti sa fie destul de incapatoare ). Cand este aproape aurie ( sticloasa ),adaugati carnea si incorporati bine . Continuati sa caliti pana ce carnea tocata se patrunde schimbandu-si culoarea. Nu trebuie calita prea mult. Inlaturati de pe foc si adaugati legatura de marar , tocat marunt. Cand se raceste cat de cat , adaugati trei oua batute , sare cam o lingurita cu varf , piperul si boiaua de ardei dulce . Omogenizati bine. Pregatiti o tava , ungeti fundul cu un pic de ulei . Cartofii se curata si se taie in felii fine cam de 3-5 milimetrii. tapetati fundul si peretii tavii cu un prim strat de cartofii. Procurati sa nu ramana spatii mari neacoperite. Asterneti cam jumatate din cantitatea de carne si intindeti uniform pe toata suprafata. Asterneti alt strat de cartofi peste carne.( A se vedea foto ),si cea de a doua jumatate din cantitatea de carne , exact ca mai sus. In final , asterneti un ultim strat de cartofi. Intr-un vas ( cana ) bateti cele doua linguri de bulion , cu un pahar cu apa. Daca e cazul , facet o cantitate mai mare de suc de tomate , caci cu acest suc trebuie sa irigati musacaua , pana cand , practic , astupa ultimul strat de cartofi ( cel de deasupra ). Dati la cuptor cca o ora , timp in care din cand in cand completati cu sucul de rosii in asa fel incat sa nu ramana complet uscata . Dupa o ora , scoateti tava si turmnati deasupra cele doua oua ce au ramas , batute spuma. Din nou la cuptor cca 15 minute. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de legume

Musaca de legume

Toate legumele, dupa ce le-am spalat, le-am taiat in rondele, se asaza in straturi: vinete, rosii,

1 vot    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
musaca de cartofi

musaca de cartofi

Cartofi se curata se taie rondele se prajesc in uleisi se lasa la racit. Carnea o calim cu ceapa

5 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Hasan Erol , 22 iunie 2015

    0 reteta usoara.

  • Fara foto

    dana , 21 aprilie 2015

    Pai daca e turceasca ce cauta carnea de porc

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 23 iunie 2012

    Imi place musacaua ta arata minunat si este usor de pregatit si imi place ca nu adaugi si branza-felicitari.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Bravo Dragos! frumos ti-a iesit musacaua!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Imi place tare mult musacaua,iar cea pregatita de tine arata excelent...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      foarte buna musacaua, mie imi place f mult, tot asa o fac si eu.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Eu o prepar cu vinete si beshamell,dar si cu cartofi este delicioasa! Arata bine!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Arata bine!Felicitari!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      mmmm gustoasa ,preferata sotului meu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata mixta ( vita-porc )
  • doua cepe mijlocii
  • cinci cartofi
  • doua linguri de bulion
  • 5 oua
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • o lingurita de boia de ardei dulce.

Raporteaza reteta

Retete
de Dragos Florea
Mancarica de castraveti murati

Mancarica de castraveti murati

Castravetii taiati rondele , se spala in trei-patru ape.Se taie ceapa marunt , inpreuna cu usturoiul

5 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

Carnea de vita se spala bine in trei-patru ape si se fierbe circa o ora. Trebuie inlaturata spuma

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Drob de miel

Drob de miel

Se fierb maruntaiele de miel. Cand sunt destul de fierte , se scot pe un platou , iar supa rezultata

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

dana

Pai daca e turceasca ce cauta carnea de porc

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu ciuperci