autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Musaca a la Nico

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Ingrediente
800 g de cartofi,, 600 g carne de porc,, 2 cepe,, 150 ml sos tomat,, 2 catei de usturoi,, 3 rosii,, Pt sos Bechamel: 40g Unt,, 40 g faina, 500 ml lapte, Sare, Nucsoara,, , , Piper, Boia,, Cascaval,

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert, carnea se spala si se curata.

Dupa care o taiem in cubulete o dam prin masina de tocat. Tocam ceapa si usturoiul marunt si o punem la calit in putin ulei. Cand ceapa s-a facut aurie adaugam carnea, saram, piperam si adaugam putin sos tomat, dupa ce este facuta se ia de pe foc si se lasa in asteptare. Taiem rosiile rondele. Pregatim sosul Bechamel.

Daca cartofii s-au fiert ii scurgem de apa, ii curatam. Dupa care trecem la pasarea lor, adaugam putin unt, sare. Gustam.
Trecem la aranjarea preparatului, preancalzim cuptorul. Luam un vas de Yena(Jena), il ungem cu putin unt, adaugam primul rand de piure, adaugam carnea tocata peste, adaugam sos Bechamel, punem rondelele de rosii si al doilea strat de piure. Dam la cuptor. Lasam 30 de minute dupa care adaugam deasupra sos bechamel si cascavalul ras si dam din nou la cuptor peste 15 minute.

Incercam inainte de a scoate si daca este facuta o lasam sa se raceasca putin si de abia dupa aceea se portioneaza si se serveste ca in imaginile alaturate. Daca doriti sa adaugati mai mult sos tomat nu este nici o problema.

Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca a la Nico" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Perisoare cu sos de usuroi

Perisoare cu sos de usuroi

Se prepara perisoarele din carne , ou, morcov ras ,ceapa rasa,sare si piper. Se pun sa se opareasca

4 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui Panzanella

Pui Panzanella

Pieptul de pui si legumele se taie julien,apoi in tigaia incinsa cu putin ulei se calesc legumele

5 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 800 g de cartofi,
  • 600 g carne de porc,
  • 2 cepe,
  • 150 ml sos tomat,
  • 2 catei de usturoi,
  • 3 rosii,
  • Pt sos Bechamel: 40g Unt,
  • 40 g faina
  • 500 ml lapte
  • Sare
  • Nucsoara,
  • Piper
  • Boia,
  • Cascaval,

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
chiftele marinate