Musaca a la Nico

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Musaca a la Nico

Ingrediente

  • 800 g de cartofi,
  • 600 g carne de porc,
  • 2 cepe,
  • 150 ml sos tomat,
  • 2 catei de usturoi,
  • 3 rosii,
  • Pt sos Bechamel: 40g Unt,
  • 40 g faina, 500 ml lapte, Sare
  • Nucsoara,
  • Piper, Boia,
  • Cascaval,

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert, carnea se spala si se curata.

Dupa care o taiem in cubulete o dam prin masina de tocat. Tocam ceapa si usturoiul marunt si o punem la calit in putin ulei. Cand ceapa s-a facut aurie adaugam carnea, saram, piperam si adaugam putin sos tomat, dupa ce este facuta se ia de pe foc si se lasa in asteptare. Taiem rosiile rondele. Pregatim sosul Bechamel.

Daca cartofii s-au fiert ii scurgem de apa, ii curatam. Dupa care trecem la pasarea lor, adaugam putin unt, sare. Gustam.

Trecem la aranjarea preparatului, preancalzim cuptorul. Luam un vas de Yena(Jena), il ungem cu putin unt, adaugam primul rand de piure, adaugam carnea tocata peste, adaugam sos Bechamel, punem rondelele de rosii si al doilea strat de piure. Dam la cuptor. Lasam 30 de minute dupa care adaugam deasupra sos bechamel si cascavalul ras si dam din nou la cuptor peste 15 minute.

Incercam inainte de a scoate si daca este facuta o lasam sa se raceasca putin si de abia dupa aceea se portioneaza si se serveste ca in imaginile alaturate. Daca doriti sa adaugati mai mult sos tomat nu este nici o problema.

Pofta buna

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura