Se spala cartofii si se pun la fiert, carnea se spala si se curata.
Dupa care o taiem in cubulete o dam prin masina de tocat. Tocam ceapa si usturoiul marunt si o punem la calit in putin ulei. Cand ceapa s-a facut aurie adaugam carnea, saram, piperam si adaugam putin sos tomat, dupa ce este facuta se ia de pe foc si se lasa in asteptare. Taiem rosiile rondele. Pregatim sosul Bechamel.
Daca cartofii s-au fiert ii scurgem de apa, ii curatam. Dupa care trecem la pasarea lor, adaugam putin unt, sare. Gustam.
Trecem la aranjarea preparatului, preancalzim cuptorul. Luam un vas de Yena(Jena), il ungem cu putin unt, adaugam primul rand de piure, adaugam carnea tocata peste, adaugam sos Bechamel, punem rondelele de rosii si al doilea strat de piure. Dam la cuptor. Lasam 30 de minute dupa care adaugam deasupra sos bechamel si cascavalul ras si dam din nou la cuptor peste 15 minute.
Incercam inainte de a scoate si daca este facuta o lasam sa se raceasca putin si de abia dupa aceea se portioneaza si se serveste ca in imaginile alaturate. Daca doriti sa adaugati mai mult sos tomat nu este nici o problema.
Pofta buna

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii