autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Musaca apetisanta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 g cartofi, 600 g vinete, 600 g rosii, 2 cepe, 2 catei usturoi, 5 linguri ulei, 500 g carne tocata, 3 oua, sare, piper, cimbru, 300 ml lapte, 150 g cascaval felii

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in apa cu sare si apoi se taie felii. Vinetele se curata si se taie pe lungime, se presara cu sare si se lasa 15 min sa stea. Rosiile se decojesc si se taie felii. Ceapa si usturoiul se calesc in 2 linguri de ulei, se adauga carnea si se caleste citeva minute. Se adauga in cratita sare, piper, cimbru, rosiile si se mai prajesc 10 min. Vinetele se calesc in 2 linguri ulei si se lasa la scurs. Intr-o forma unsa se pun in straturi alternative carnea, cartofii si vinetele. Se condimenteaza. Ouale se amesteca cu laptele si condimente. Se presara cascavalul pe musaca si se toarna laptele. Se pune la cuptor 50 min.
Se serveste rece sau calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca apetisanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

    A doua a poza pentru ca nu le ia odata pe amandoua.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

    Chiar am sa postez doua poze aici.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

    Eu saptamna trecuta, am facut o astfel de musaca, combinata,vinete cu cartofi prajiti(taiate pe oriziontala si cartofii si vinetele).Dupa ce le-am prajit pe rand le-am pus la scurs si a iesit o musaca pe cinste,am sa o postez pentru ca am facut si poze.Felicitari pentru reteta,deci se poate.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Sunt de acord cu cely, vanata lasa apa si strica gustul cartofului!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Eu nu folosesc si vinete si cartofi. Ori una ori alta. Dar poate ca e bun si asa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

15 voturi

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 600 g vinete
  • 600 g rosii
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 5 linguri ulei
  • 500 g carne tocata
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 300 ml lapte
  • 150 g cascaval felii

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

A doua a poza pentru ca nu le ia odata pe amandoua.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti si gratinati