autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Musaca apetisanta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 g cartofi, 600 g vinete, 600 g rosii, 2 cepe, 2 catei usturoi, 5 linguri ulei, 500 g carne tocata, 3 oua, sare, piper, cimbru, 300 ml lapte, 150 g cascaval felii

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in apa cu sare si apoi se taie felii. Vinetele se curata si se taie pe lungime, se presara cu sare si se lasa 15 min sa stea. Rosiile se decojesc si se taie felii. Ceapa si usturoiul se calesc in 2 linguri de ulei, se adauga carnea si se caleste citeva minute. Se adauga in cratita sare, piper, cimbru, rosiile si se mai prajesc 10 min. Vinetele se calesc in 2 linguri ulei si se lasa la scurs. Intr-o forma unsa se pun in straturi alternative carnea, cartofii si vinetele. Se condimenteaza. Ouale se amesteca cu laptele si condimente. Se presara cascavalul pe musaca si se toarna laptele. Se pune la cuptor 50 min.
Se serveste rece sau calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca apetisanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez cu carne de porc si conopida

Orez cu carne de porc si conopida

Carnea se taie cuburi,se pune in ulei de masline la prajit pentru 2-3 minute dupa care se pune apa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tajine marocana de pui cu legume

Tajine marocana de pui cu legume

se spala si se curata carnea, se taie pieptii in doua, morcovul in rondele marisoare, prazul in rondele

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

    A doua a poza pentru ca nu le ia odata pe amandoua.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

    Chiar am sa postez doua poze aici.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

    Eu saptamna trecuta, am facut o astfel de musaca, combinata,vinete cu cartofi prajiti(taiate pe oriziontala si cartofii si vinetele).Dupa ce le-am prajit pe rand le-am pus la scurs si a iesit o musaca pe cinste,am sa o postez pentru ca am facut si poze.Felicitari pentru reteta,deci se poate.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Sunt de acord cu cely, vanata lasa apa si strica gustul cartofului!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Eu nu folosesc si vinete si cartofi. Ori una ori alta. Dar poate ca e bun si asa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

15 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

A doua a poza pentru ca nu le ia odata pe amandoua.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Gulas ardelenesc