autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Musaca apetisanta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 g cartofi, 600 g vinete, 600 g rosii, 2 cepe, 2 catei usturoi, 5 linguri ulei, 500 g carne tocata, 3 oua, sare, piper, cimbru, 300 ml lapte, 150 g cascaval felii

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in apa cu sare si apoi se taie felii. Vinetele se curata si se taie pe lungime, se presara cu sare si se lasa 15 min sa stea. Rosiile se decojesc si se taie felii. Ceapa si usturoiul se calesc in 2 linguri de ulei, se adauga carnea si se caleste citeva minute. Se adauga in cratita sare, piper, cimbru, rosiile si se mai prajesc 10 min. Vinetele se calesc in 2 linguri ulei si se lasa la scurs. Intr-o forma unsa se pun in straturi alternative carnea, cartofii si vinetele. Se condimenteaza. Ouale se amesteca cu laptele si condimente. Se presara cascavalul pe musaca si se toarna laptele. Se pune la cuptor 50 min.
Se serveste rece sau calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca apetisanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PAPARADA CU CARNAT DE PUI

PAPARADA CU CARNAT DE PUI

Am calit un pic carnatul, ceapa, ardeiul, am adaugat ouale batute si branza la urma. Se serveste

3 voturi    4 comentarii
10 min
Mancaruri cu carne
Tortillas umplute cu piept de pui picant

Tortillas umplute cu piept de pui picant

Se spala si se taie bucatele pieptul de pui. Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si cateii

8 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

    A doua a poza pentru ca nu le ia odata pe amandoua.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

    Chiar am sa postez doua poze aici.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

    Eu saptamna trecuta, am facut o astfel de musaca, combinata,vinete cu cartofi prajiti(taiate pe oriziontala si cartofii si vinetele).Dupa ce le-am prajit pe rand le-am pus la scurs si a iesit o musaca pe cinste,am sa o postez pentru ca am facut si poze.Felicitari pentru reteta,deci se poate.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Sunt de acord cu cely, vanata lasa apa si strica gustul cartofului!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Eu nu folosesc si vinete si cartofi. Ori una ori alta. Dar poate ca e bun si asa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

15 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

A doua a poza pentru ca nu le ia odata pe amandoua.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ghiveci de dovlecei si piept de pui