Musaca combinata !!!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Musaca combinata !!!

Ingrediente

  • Pentru 6 portii
  • -1 kg de carne tocata (eu folosesc combinata, vita cu porc)
  • -2-3 vinete
  • -1 kg cartofi
  • -150ml ulei
  • -2 cepe
  • -4 oua
  • -2 linguri faina
  • -patrunjel si marar verde
  • -sare, piper, busuioc
  • -2 linguri pesmet
  • -100 g cascaval
  • -2 felii de paine
  • Pentru sos
  • -50 ml ulei
  • -3 linguri pasta de tomate
  • -o cana de supa (poate fi si apa)
  • -sare, piper, busuioc,oregano, o de dafin foaie
  • -1 lingura de zahar
  • -50 ml vin (facultativ)
  • -4-5 catei de usturoi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja.

Vinetele se spala si se taie feliute, se sareaza si se lasa la scurs.

Painea se pune la inmuiat si se stoarce.

Carnea se amesteca cu ceapa tocata, jumatate din verdeata,2 oua, sare, piper, busuioc,painea. Se pot cali toate, dar eu prefer sa le las crude, pentru a fi mai dietetic, si va garantez ca iese la fel de bun !!!

Cartofii se curata si se feliaza.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.

Se pune un strat din felii de cartofi, peste care se pune compozitia de carne, care se niveleaza bine.

Feliile de vinete se pun deasupra.

Din faina, 2 oua, si o cana de apa rece se face un sos, la care se adauga putina sare, piper, busuioc. Se toarna uniform peste vinete si se da la cuptor pentru 30 de minute.

Se scoate musacaua si se rade cascaval deasupra.

Pentru sos se pun toate ingredientele si se fierb la foc mic 5-7 minute. Vinul si usturoiul se pun la sfarsit.

Musacaua se serveste cu sos de rosii, cu smantana presarat cu verdeata.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise