autor:

Alina

» » Mancaruri cu carne

Musaca combinata !!!

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru 6 portii, -1 kg de carne tocata (eu folosesc combinata, vita cu porc), -2-3 vinete, -1 kg cartofi, -150ml ulei, -2 cepe, -4 oua, -2 linguri faina, -patrunjel si marar verde, -sare, piper, busuioc, -2 linguri pesmet, -100 g cascaval, -2 felii de paine, Pentru sos, -50 ml ulei, -3 linguri pasta de tomate, -o cana de supa (poate fi si apa), -sare, piper, busuioc,oregano, o de dafin foaie, -1 lingura de zahar, -50 ml vin (facultativ), -4-5 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja.
Vinetele se spala si se taie feliute, se sareaza si se lasa la scurs.
Painea se pune la inmuiat si se stoarce.
Carnea se amesteca cu ceapa tocata, jumatate din verdeata,2 oua, sare, piper, busuioc,painea. Se pot cali toate, dar eu prefer sa le las crude, pentru a fi mai dietetic, si va garantez ca iese la fel de bun !!!
Cartofii se curata si se feliaza.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.
Se pune un strat din felii de cartofi, peste care se pune compozitia de carne, care se niveleaza bine.
Feliile de vinete se pun deasupra.
Din faina, 2 oua, si o cana de apa rece se face un sos, la care se adauga putina sare, piper, busuioc. Se toarna uniform peste vinete si se da la cuptor pentru 30 de minute.
Se scoate musacaua si se rade cascaval deasupra.
Pentru sos se pun toate ingredientele si se fierb la foc mic 5-7 minute. Vinul si usturoiul se pun la sfarsit.
Musacaua se serveste cu sos de rosii, cu smantana presarat cu verdeata.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca combinata !!!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui in sos de rosii

Ciocanele de pui in sos de rosii

Intr-o oala cu apa fierbinte, punem carnea cu putin sare la fiert (un sfert de ora ), dupa ce s-a

17 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulada de pui in glazura alba

Rulada de pui in glazura alba

Pieptul se spala, se curata de pielita si se taie ca pentru snitel, se bate putin si se aseaza fiecare

1 vot    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Imi place foarte mult prezentarea,deliciosa musacaua!

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Ornament excelent,felicitari!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2011

    Foarte frumoasa musacaua dar ma mir ca nu pui si bulionul la sosul cu faina. Eu fac un sos cu bulion si il ingros cu faina si torn peste musaca inainte de copt si se coc impreuna si sosul intra in carne.Incearca!

    • narcisa costea

      narcisa costea (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

      ce minunatie ti-a iesit!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      E atata de frumoasa ca mi-ar fi mila sa pun furculita in ea.

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      E foarte buna , ceva in genul asta am facut si eu , dar am adaugat si dovlecel. Super! Felicitari !

    • Fara foto

      dan , 03 octombrie 2009

      ma omori !am colesterol mare.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Tare apetisant!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Foarte frumos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii
  • -1 kg de carne tocata (eu folosesc combinata
  • vita cu porc)
  • -2-3 vinete
  • -1 kg cartofi
  • -150ml ulei
  • -2 cepe
  • -4 oua
  • -2 linguri faina
  • -patrunjel si marar verde
  • -sare
  • piper
  • busuioc
  • -2 linguri pesmet
  • -100 g cascaval
  • -2 felii de paine
  • Pentru sos
  • -50 ml ulei
  • -3 linguri pasta de tomate
  • -o cana de supa (poate fi si apa)
  • -sare
  • piper
  • busuioc,oregano
  • o de dafin foaie
  • -1 lingura de zahar
  • -50 ml vin (facultativ)
  • -4-5 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

COSTEO (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult prezentarea,deliciosa musacaua!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura din organe, cu sos