Musaca cu carne si piure de cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Musaca cu carne si piure de cartofi

Ingrediente

  • 800 g carne tocata
  • Se poate folosi orice fel de carne ...pasare,vitel,porc
  • 10 cartofi
  • 2 cepe
  • o legatura marar
  • sare,piper,condimente
  • bulion,suc de rosii sau pasta de tomate
  • 100 g unt pentru piure
  • putin ulei si pesmet pentru uns tava
  • 2 oua

Mod de preparare

Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa tocata .

Dupa calire se opreste focul ,se presara sare, piper, condimente dupa gust,mararul tocat,se amesteca ,iar dupa racire se incorporeaza un ou batut pentru legarea compozitiei si o lingurita de bulion sau pasta de tomate.

Cartofii se curata,se spala si se pun la fiert in apa cu sare, o crenguta de cimbru si busuioc.Dupa ce cartofii sunt fierti, se scot din apa,se paseaza, se amesteca cu unt si cu putina zeama in care au fiert cartofii.

Intr-un vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet se aseaza un strat de piure,apoi un strat de carne si tot asa in straturi alternative pana se termina piureul si carnea.Ultimul strat trebuie sa fie obligatoriu de piure.

Se introduce tava 15-20 min in cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate vasul si se toarna deasupra un ou batut si amestecat cu putin bulion,suc de rosii sau pasta de tomate.Se reintroduce vasul la cuptor pana se rumeneste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise