autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Musaca cu dovlecei

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iulie 2013

Ingrediente
2-3 dovlecei, 8 cozi de ceapa verde, 1 ceapa mare uscata, 1 morcov, 650 gr carne tocata amestec (vita + porc), 250 gr rosii in suc propriu, 1 lingura pasta de tomate, marar verde, sare, piper, 1/2 lingurita cimbru uscat, 3 linguri ulei, 3 oua, 1/2 lingura gris, 3 linguri smantana, parmezan

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare.
Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele.
Ceapa uscata o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde, morcovul, ceapa uscata si le inabusim 2-3 minute.
Punem carnea, sare, piper dupa gust, cimbrul uscat si putina apa.
Lasam sa se faca totul la foc potrivit si amestecam bine cu o paleta de lemn sa nu avem cocoloase de carne.
Rosiile le dam prin blender si cand compozitia de carne este bine scazuta le incorporam, adaugam pasta de tomate si mai lasam 1-2 minute pe foc. Umplutura sa fie bine scazuta pentru a nu se inmuia dovleceii de tot in cuptor.
Tragem tigaia de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Presaram niste marar verde tocat, 1 ou, grisul si le incorporam bine.
Ungem un vas yena cu ulei, stergem cu un servet feliile de dovlecei pentru ca lasa niste apa si asezam un rand in vas.
Deasupra punem compozitia de carne, o nivelam si venim cu un alt strat de dovlecei.
Cele doua oua ramase le batem spuma impreuna cu smantana si le turnam peste dovlecei.
Deasupra radem niste parmezan.
Introducem vasul in cuptor, pe care il aprindem si lasam musacaua pana prinde deasupra o crusta aurie.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

10 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Musaca cu dovlecei si carne tocata de curcan

Musaca cu dovlecei si carne tocata de curcan

Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu sare, piper, putin cimbru, verdeata taiata

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 14 iulie 2013

    Multumesc mult Stefana!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 14 iulie 2013

    Multumesc Reina!

  • Fara foto

    Reina Cosma , 09 iulie 2013

    Yummy

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei
  • 8 cozi de ceapa verde
  • 1 ceapa mare uscata
  • 1 morcov
  • 650 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 1/2 lingura gris
  • 3 linguri smantana
  • parmezan

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult Stefana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Felii de porc rumenite in sos dulce