autor:

» » Mancaruri cu carne

Musaca cu dovlecei

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iulie 2013

Ingrediente
2-3 dovlecei, 8 cozi de ceapa verde, 1 ceapa mare uscata, 1 morcov, 650 gr carne tocata amestec (vita + porc), 250 gr rosii in suc propriu, 1 lingura pasta de tomate, marar verde, sare, piper, 1/2 lingurita cimbru uscat, 3 linguri ulei, 3 oua, 1/2 lingura gris, 3 linguri smantana, parmezan

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare.
Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele.
Ceapa uscata o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde, morcovul, ceapa uscata si le inabusim 2-3 minute.
Punem carnea, sare, piper dupa gust, cimbrul uscat si putina apa.
Lasam sa se faca totul la foc potrivit si amestecam bine cu o paleta de lemn sa nu avem cocoloase de carne.
Rosiile le dam prin blender si cand compozitia de carne este bine scazuta le incorporam, adaugam pasta de tomate si mai lasam 1-2 minute pe foc. Umplutura sa fie bine scazuta pentru a nu se inmuia dovleceii de tot in cuptor.
Tragem tigaia de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Presaram niste marar verde tocat, 1 ou, grisul si le incorporam bine.
Ungem un vas yena cu ulei, stergem cu un servet feliile de dovlecei pentru ca lasa niste apa si asezam un rand in vas.
Deasupra punem compozitia de carne, o nivelam si venim cu un alt strat de dovlecei.
Cele doua oua ramase le batem spuma impreuna cu smantana si le turnam peste dovlecei.
Deasupra radem niste parmezan.
Introducem vasul in cuptor, pe care il aprindem si lasam musacaua pana prinde deasupra o crusta aurie.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi si dovlecei

Musaca de cartofi si dovlecei

Cartofii se spala si se fierb in coaja, iar dupa ce s-au fiert se taie in felii subtiri. Dovlecelul

32 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

11 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 14 iulie 2013

    Multumesc mult Stefana!

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 14 iulie 2013

    Multumesc Reina!

  • Reina Cosma , 09 iulie 2013

    Yummy

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei
  • 8 cozi de ceapa verde
  • 1 ceapa mare uscata
  • 1 morcov
  • 650 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1 lingura pasta de tomate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 1/2 lingura gris
  • 3 linguri smantana
  • parmezan

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult Stefana!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Afumatura cu mamaliguta