Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare.
Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele.
Ceapa uscata o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde, morcovul, ceapa uscata si le inabusim 2-3 minute.
Punem carnea, sare, piper dupa gust, cimbrul uscat si putina apa.
Lasam sa se faca totul la foc potrivit si amestecam bine cu o paleta de lemn sa nu avem cocoloase de carne.
Rosiile le dam prin blender si cand compozitia de carne este bine scazuta le incorporam, adaugam pasta de tomate si mai lasam 1-2 minute pe foc. Umplutura sa fie bine scazuta pentru a nu se inmuia dovleceii de tot in cuptor.
Tragem tigaia de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Presaram niste marar verde tocat, 1 ou, grisul si le incorporam bine.
Ungem un vas yena cu ulei, stergem cu un servet feliile de dovlecei pentru ca lasa niste apa si asezam un rand in vas.
Deasupra punem compozitia de carne, o nivelam si venim cu un alt strat de dovlecei.
Cele doua oua ramase le batem spuma impreuna cu smantana si le turnam peste dovlecei.
Deasupra radem niste parmezan.
Introducem vasul in cuptor, pe care il aprindem si lasam musacaua pana prinde deasupra o crusta aurie.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii