Ingrediente
Pt piure:, 1 kg cartofi, 50 g unt, 100 ml lapte, sare, Pt. umplutura:, 600 g carne tocata (vita si porc), 2 cepe potrivite, 3 catei de usturoi, 150 ml supa (apa), o lingura bulion, 4 linguri ulei, 1 ou, sare, piper, 5 fire marar si patrunjel, Pt. uns si tapetat vasul:, unt cat o nuca, 2 linguri pesmet, Pt. crusta:, un ou, boia iute (optional)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
22 voturi
Mod de preparare
Pt. umputura: intr-o cratita adaugam cele 4 linguri de ulei, punem la calit ceapa si usturoiul, tocate marunt. Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca si o calim pana scade zeama lasata. Adaugam supa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic in jur de 25-30 minute pana carnea este bine preparata. La sfarsit punem bulionul, verdeata ,asezonam cu sare si piper si mai lasam sa dea cateva clocote. Cand se racoreste adaugam oul si amestecam bine.
Ungem un vas cu unt si il tapatem cu pesmet .Asezam jumatate din piure, apoi adaugam amestecul de carne si acoperim cu restul de piure. Se introduce vasul pentru15-20 minute in cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate si se toarna deasupra oul batut. Se reintroduce vasul in cuptor pana se rumeneste usor crusta din ou .Cand este gata, presaram deasupra boia de ardei ( optional)