autor:

gicuta

» » Mancaruri cu carne

Musaca cu piure de cartofi

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2015

Ingrediente
Pt piure:, 1 kg cartofi, 50 g unt, 100 ml lapte, sare, Pt. umplutura:, 600 g carne tocata (vita si porc), 2 cepe potrivite, 3 catei de usturoi, 150 ml supa (apa), o lingura bulion, 4 linguri ulei, 1 ou, sare, piper, 5 fire marar si patrunjel, Pt. uns si tapetat vasul:, unt cat o nuca, 2 linguri pesmet, Pt. crusta:, un ou, boia iute (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Pentru piure: cartofii curatati de coaja si spalati se taie in bucati potrivite si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame. . Indepartam spuma care se formeaza. Cand au fiert, se scurge apa si se paseaza cartofii adaugand untul, laptele cald , sare si piper dupa gust.



Pt. umputura: intr-o cratita adaugam cele 4 linguri de ulei, punem la calit ceapa si usturoiul, tocate marunt. Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca si o calim pana scade zeama lasata. Adaugam supa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic in jur de 25-30 minute pana carnea este bine preparata. La sfarsit punem bulionul, verdeata ,asezonam cu sare si piper si mai lasam sa dea cateva clocote. Cand se racoreste adaugam oul si amestecam bine.

Ungem un vas cu unt si il tapatem cu pesmet .Asezam jumatate din piure, apoi adaugam amestecul de carne si acoperim cu restul de piure. Se introduce vasul pentru15-20 minute in cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate si se toarna deasupra oul batut. Se reintroduce vasul in cuptor pana se rumeneste usor crusta din ou .Cand este gata, presaram deasupra boia de ardei ( optional)
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi piure (specific arabesc)

Musaca de cartofi piure (specific arabesc)

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se zdrobesc, se amesteca, apoi, cu cca. 2 linguri ulei

4 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Musaca cu carne si piure de cartofi

Musaca cu carne si piure de cartofi

Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa tocata . Dupa calire se opreste focul ,se presara sare,

31 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pt piure:
  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • sare
  • Pt. umplutura:
  • 600 g carne tocata (vita si porc)
  • 2 cepe potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml supa (apa)
  • o lingura bulion
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 5 fire marar si patrunjel
  • Pt. uns si tapetat vasul:
  • unt cat o nuca
  • 2 linguri pesmet
  • Pt. crusta:
  • un ou
  • boia iute (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mazare cu pui