Pentru piure: cartofii curatati de coaja si spalati se taie in bucati potrivite si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame. . Indepartam spuma care se formeaza. Cand au fiert, se scurge apa si se paseaza cartofii adaugand untul, laptele cald , sare si piper dupa gust.
Pt. umputura: intr-o cratita adaugam cele 4 linguri de ulei, punem la calit ceapa si usturoiul, tocate marunt. Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca si o calim pana scade zeama lasata. Adaugam supa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic in jur de 25-30 minute pana carnea este bine preparata. La sfarsit punem bulionul, verdeata ,asezonam cu sare si piper si mai lasam sa dea cateva clocote. Cand se racoreste adaugam oul si amestecam bine.
Ungem un vas cu unt si il tapatem cu pesmet .Asezam jumatate din piure, apoi adaugam amestecul de carne si acoperim cu restul de piure. Se introduce vasul pentru15-20 minute in cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate si se toarna deasupra oul batut. Se reintroduce vasul in cuptor pana se rumeneste usor crusta din ou .Cand este gata, presaram deasupra boia de ardei ( optional)
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii