autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca cu piure de cartofi

Autor: Daniela Nedelea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela Nedelea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 noiembrie 2006

Ingrediente
cartofi, unt sau margarina, carne tocata, pasta de rosii, ceapa tocata, codimente(piper, patrunjel tocat, busuioc), cascaval ras, 1 ou batut.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

92 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb ca pentru piure. Intre timp se caleste ceapa, se adauga carnea tocata si se calesc. Se adauga pasta de rosii diluata cu putina apa si se codimenteaza. Dupa ce cartofii au fiert se scurg de apa si se paseaza. Se adauga untul.
Se unge o cratita cu unt si se pune alternativ cate un strat de piure si unul de carne; ultimul sa fie de carne. Se presara cu patrunjel. Se da la cuptor 5-10 minute. Apoi se pune cascavalul ras si oul batut. Se lasa pana ce se formeaza o crusta aurie.
Aceasta musaca este foarte gustoasa. Se serveste calda cu muraturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca cu piure de cartofi

Musaca cu piure de cartofi

Mod preparare Piure: Curatati cartofii de coaja si ii puneti intr-o cratita la fiert pana ii

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi piure (specific arabesc)

Musaca de cartofi piure (specific arabesc)

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se zdrobesc, se amesteca, apoi, cu cca. 2 linguri ulei

4 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

92 voturi

Ingrediente

  • cartofi
  • unt sau margarina
  • carne tocata
  • pasta de rosii
  • ceapa tocata
  • codimente(piper
  • patrunjel tocat
  • busuioc)
  • cascaval ras
  • 1 ou batut.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ciorba de curcan