Reteta postata pe: 28 aprilie 2009
Ingrediente
900 gr vinete taiate rondele, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 900 gr carne tocata, 2 linguri tomate, 2 linguri patrunjel tocat, 150 ml vin rosu75 gr unt, 75 gr faina, 600 ml lapte, 50 gr branza rasa, 3 oua, 4 linguri iaurt,sare,ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Vinete le prajim in ulei,iar ceapa si usturoiul se caleste impreuna cu carnea tocata iar la sfarsit adaugam tomatele,patrunjelul,vinul si lasam 20 min. intr-o tigaie punem un strat de vinete,unul de carne pana se termina compozitia,deasupra vinete. Topim untul adaugam faina iar treptat laptele pana se ingroasa dupa care branza si lasam la racit. Batem ouale si le punempeste iaurt dupa care turnam compozitia peste vinete si lasam 45 min la cuptor/
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu vinete" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spal vinetele, le tai felii subtiri in lungime, presar cu sare si le las cateva ore. Le spal, le
8 voturi
7 comentarii
20 min
Vinetele se spala, (daca preferati le curatati), se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza
14 voturi
2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009
Imi place foarte mult musacaua ta ,chiar daca eu o prepar altfel...