autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca cu vinete

Autor: mihaela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
900 gr vinete taiate rondele, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 900 gr carne tocata, 2 linguri tomate, 2 linguri patrunjel tocat, 150 ml vin rosu75 gr unt, 75 gr faina, 600 ml lapte, 50 gr branza rasa, 3 oua, 4 linguri iaurt,sare,ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Vinete le prajim in ulei,iar ceapa si usturoiul se caleste impreuna cu carnea tocata iar la sfarsit adaugam tomatele,patrunjelul,vinul si lasam 20 min. intr-o tigaie punem un strat de vinete,unul de carne pana se termina compozitia,deasupra vinete. Topim untul adaugam faina iar treptat laptele pana se ingroasa dupa care branza si lasam la racit. Batem ouale si le punempeste iaurt dupa care turnam compozitia peste vinete si lasam 45 min la cuptor/
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Vinete faine la magazin, busuioc in solar, carnita de vitel....era clar ca trebuia s-o fac. Si-am

28 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Vinetele decojite se taie rondele de 1 cm grosime. Se presara cu sare, se lasa pe un servet pentru

1 vot    0 comentarii
1h 3 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Foarte buna, mai ales ca ingredientul vinete imi place tare de tot.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Imi place foarte mult musacaua ta ,chiar daca eu o prepar altfel...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 900 gr vinete taiate rondele
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 900 gr carne tocata
  • 2 linguri tomate
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 150 ml vin rosu75 gr unt
  • 75 gr faina
  • 600 ml lapte
  • 50 gr branza rasa
  • 3 oua
  • 4 linguri iaurt,sare,ulei

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela
Oua umplute

Oua umplute

Se iau ouale si cu varful de la cutit si se in forma de coltisori la mijlocul oului. Cu galbenusul

0 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Aperitiv cu carne

Aperitiv cu carne

Se orneaza dupa preferinta.

1 vot    1 comentariu
10 min
Aperitive cu carne
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Se fierb spaghetele dupa care separat se caleste ceapa impreuna cu carnea tocata, dupa ce sunt bine

10 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, mai ales ca ingredientul vinete imi place tare de tot.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
CROCHETE DE CARTOFI