autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de carne si cartofi

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
6 cartofi, 1 ceapa mare, 500 g carne tocata, Sare si piper - dupa gust, Verdeata, 4 oua (2 le folosim la carne si 2 la sos), O ceasca de smantana grasa pentru sos, Cascaval ras - dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pun cartofii cu tot cu coaja la fiert. Intre timp, ne putem apuca de lucru: calim ceapa in putin ulei, se adauga si carnea si se prajesc bine toate.
Dam de pe foc, adaugam sare si piper, dupa gust, verdeata si 2 din cele 4 oua pentru a lega compozitia. Puteti adauga si ciuperci in compozitia de carne, daca va plac.

Putem aprinde cuptorul pentru a se incalzi.
Cand s-au fiert cartofii, ii scurgem de apa, ii decojim si ii taiem rondele. Intr-o tava unsa cu putin ulei, intindem un strat de cartofi, unul de carne si inca un strat de cartofi.

Este timpul sa pregatim sosul: intr-un castron, batem bine celelalte 2 oua ramase, adaugam o ceasca de smantana si le turnam in tava peste musaca, avand grija sa acoperim toata compozitia.
Radem cascavalul si dam tava la cuptor cam 40 de minute, la foc mediu, pana capata o crusta aurie spre maroniu deschis.
Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume, castraveti murati sau salata de sfecla rosie.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de carne si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Se curata cartofii si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce

703 voturi    54 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Cartofi se fierb in coaja in apa cu sare pana sunt facuti pe jumatatae,separat se taie ceapa si morcovul

17 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 500 g carne tocata
  • Sare si piper - dupa gust
  • Verdeata
  • 4 oua (2 le folosim la carne si 2 la sos)
  • O ceasca de smantana grasa pentru sos
  • Cascaval ras - dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Spanac cu cartofi la cuptor