autor:

Camelia Grosu

» » Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2010

Ingrediente
-3 kg cartofi curatati, -1,500 kg carne de porc tocata, -2 cepe mai mari, -unt, -lapte, -1 legatura de patrunjel, -4 oua, -pesmet, -sare, -piper, -ulei, -2 lingurite Secretul gustului cu legume

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand au fiert, scurgem toata apa din ei si facem un piure in care punem unt, lapte si sare. In timp ce fierb cartofii curatam cele doua cepe, le tocam marunt si le prajim in ulei.Cand ceapa a devenit aurie punem peste ea carnea tocata si le amestecam, lasandu-le sa fiarba pana se evapora tot lichidul care se lasa in tigaie.Cand s-a rumenit carnea, stingem focul si o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit punem sare, piper, Secretul gustului, patrunjel si 2 oua si le amestecam pe toate bine, bine. Luam o tava, o ungem cu unt si o presaram cu pesmet. In ea punem jumatate din cantitatea de piure pe care o netezim bine, deasupra lui punem compozitia de carne tocata, iar deasupra carnii piureul care a mai ramas (si iar netezim bine). Luam 2 oua, le batem bine, le rasturnam peste compozitia din tava pe care o ungem bine cu ele, iar deasupra presaram pesmet. Introducem la cuptor pentru circa o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca greceasca cu vinete si cartofi

Musaca greceasca cu vinete si cartofi

Este o reteta care necesita rabdare dar efortul merita. Se curăţă, se spala cartofii şi se taie

2 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca cu cartofi si carne

Musaca cu cartofi si carne

Fierbem cartofii al dente, prajim putin ceapa, adaugam ardeiul tocat, ciupercile, dupa care punem

5 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Preferata mea...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Arata extraordinar,iar gustul cred ca e pe masura. Te servesc si eu cu o portie...

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Frumos si bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Frumoasa, apetisanta!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Arata minunat!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Ce frumos ti-a iesit !

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte buna musacaua! Imi place tare mult cum arata!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Imi lipseau retetele tale. Si eu fac,asa ceva;dar am numit-o musaca de cartofi piure;si am zis ca are specific arab;am invatat reteta de la o cumnata de-a mea. E o mincare buna si usoara.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O bunatate!am sa incerc cat de curand.ma bucur ca ai revenit!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Imi place tare mult musacaua,iar cea pregatita de tine arata super bine...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte buna.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • -3 kg cartofi curatati
  • -1,500 kg carne de porc tocata
  • -2 cepe mai mari
  • -unt
  • -lapte
  • -1 legatura de patrunjel
  • -4 oua
  • -pesmet
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • -2 lingurite Secretul gustului cu legume

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Preferata mea...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu smantana la cuptor