autor:

CORINA DOLDORAN

» » Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi

Autor: CORINA DOLDORAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CORINA DOLDORAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Ingrediente
1 kg.cartofi,400 g.carne tocata,1-2 cepe, ardei gras,250 ml.sos de rosii,200 ml.smantana,2 oua,25 g.faina,cascaval,ulei,sare,partrunjel verde,frunze de telina.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se caleste in ulei ceapa,ardeiul tocat fidelute,carnea,1 ligurita sare.Se tine pe foc pana scade si se prajeste putin carnea,apoi se adauga sosul de rosii si se lasa sa scada.Cand este suficient de scazuta se ia de pe foc,se amesteca cu oauale,smantana si faina.Se pregatesc cartofii:se curata ,se taie in felii de 0,5 cm.grosime si se prajenc putin in ulei.Se aranjaza intr-o tava,un stat de cartofi se pune apoi un strat din compozitia de carne pt.musaca,se continua asa pana se termina copozitia facuta din carne.Deasupra se presara cascaval ras si se da la cuptor pentru 30.min,sa capete o culoare frumoasa si sa scada.Musacaua se serveste calda,presarata cu partunjel tocat si frunze de telina. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca ardeleneasca de cartofi

Musaca ardeleneasca de cartofi

Curatam ceapa si o taiem solzisori.Curatam usturoiul si il taiem feliute. Intr-un wok topim o lingurita

22 voturi    12 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
MUSACA CU CARTOFI PRAJITI

MUSACA CU CARTOFI PRAJITI

Se taie cartofii felii rotunde si se prajesc.Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa ,morcovul

6 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • CORINA DOLDORAN

    CORINA DOLDORAN (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

    Multumesc pt.comentariu...chiar este foarte buna...

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    Ai reusit sa provoci ce , poate ti-ai dorit, p o f t a a a a a a a !!!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.cartofi,400 g.carne tocata,1-2 cepe, ardei gras,250 ml.sos de rosii,200 ml.smantana,2 oua,25 g.faina,cascaval,ulei,sare,partrunjel verde,frunze de telina.

Raporteaza reteta

Retete
de CORINA DOLDORAN
Tort de vanilie si capsune

Tort de vanilie si capsune

Se face siropul la foc mic si se lasa la racit,apoi se pregateste crema conform instructiunilor de

3 voturi    6 comentarii
45 min
Torturi
Tort de vanilie si capsune

Tort de vanilie si capsune

Se face siropul la foc mic si se lasa la racit,apoi se pregateste crema conform instructiunilor de

3 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi

CORINA DOLDORAN (Chef de cuisine)

Multumesc pt.comentariu...chiar este foarte buna...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Muşchiuleţ de porc în crustă de muştar cu miere