autor:

Adela Zilahi

» » Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 mai 2012

Ingrediente
600 gr carne tocata de porc, 1 ceapa mare, 1 kg cartofi, 2 oua, 50 gr cascaval, 30 gr pesmet, 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, 2-3 linguri ulei, 100 gr smantana, 2-3 rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare ( tot cu coaja). Dupa ce au fiert se curata si se taie rondele.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, apoi adaugam carnea tocata si lasam sa se caleasca 6-7 min. Adaugam sare si piper dupa gust si patrunjelul verde tocat.

Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu pesmet, asezam un strat de cartofi, condimentam, un strat de carne ( jumatate din cantitatea de carne ) rosii taiate felii subtiri. Apoi adaugam, cartofi, rosiile taiate, strat de carne si ultimul strat de cartofi. Se condimenteaza cu sare si piper, iar deasupra se toarna un amestec facut din ouale batute cu smantana, apoi se presara cu cascavalul ras.

Se introduce in cuptor si se tine pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Se caleste in ulei ceapa,ardeiul tocat fidelute,carnea,1 ligurita sare.Se tine pe foc pana scade

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Se curata cartofii si se pun la fiert intr-o cratita. Cand s-au fiert se scurge 70 % din apa si

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tiby Veres , 05 iulie 2016

    bun bun

  • Fara foto

    Simona Burdulia , 12 iulie 2013

    Abia astept sa o prepar, dar mai ales sa o mananc. Sigur o sa iasa buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 600 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 30 gr pesmet
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 gr smantana
  • 2-3 rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui shanghai