Musaca de cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Musaca de cartofi

Ingrediente

  • 7 cartofi
  • 1 kg carne tocata (porc sau vita,de preferat tocata de dvs)
  • 1 morcov
  • 7-8 fire ceapa verde
  • 10 rosii cherry
  • sare,piper dupa gust
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana dulce
  • 1 legatura de patrunjel(optional)
  • 3 linguri smantana dulce
  • 100 g mozzarella sau cascaval
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

1.Dupa ce spalati si curatati de coaja cartofii, ii taiati felii(nu foarte subtiri),apoi ii asezati intr-o tava

tapetata cu hartie pt copt.Ungeti feliile de cartofi cu ulei de masline si ii condimentati cu sare,piper si rozmarin.

Dati la cuptorul preincalzit la 200 gr,timp de 15-20 minute.

2.Amestecati carnea tocata cu morcovul dat pe razatoare si ceapa verde taiata marunt,apoi condimentati cu sare si piper.

3.Intr-o tigaie incingeti uleiul si puneti compozitia cu carne.Amestecati si lasati carnea la foc pana ce isi schimba culoarea si textura.

4.Adaugati rosiile taiate in doua sau in patru parti, daca sunt mai marisoare.Mai lasati pe foc 2-3 minute.(eu am adaugat si in compozitie putin patrunjel tocat)

5.Bateti oul cu cele 2 linguri cu smantana,iar cand compozitia cu carne nu mai este fierbinte, incorporati amestecul cu smantana.

6.Intr-un vas de yena uns cu putin ulei,asezati un strat de felii de cartofi,compozitia cu carne,strat de cartofi si deasupra cateva felii de rosii.

7.Separat intr-un bol, amestecati cascavalul/mozzarella,smantana si laptele,apoi distribuiti uniform peste musaca.

8.Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de ~ 30-35 minute.

9.Puteti servi cu patrunjel proaspat, tocat marunt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise