autor:

kamkrys75

» » Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi

Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2013

Ingrediente
7 cartofi, 1 kg carne tocata (porc sau vita,de preferat tocata de dvs), 1 morcov, 7-8 fire ceapa verde, 10 rosii cherry, sare, dupa gust, 4 linguri ulei de masline, 1 ou, 2 linguri smantana dulce, 1 legatura de patrunjel(optional), , 3 linguri smantana dulce, 100 g mozzarella sau cascaval, 50 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

1.Dupa ce spalati si curatati de coaja cartofii, ii taiati felii(nu foarte subtiri),apoi ii asezati intr-o tava
tapetata cu hartie pt copt.Ungeti feliile de cartofi cu ulei de masline si ii condimentati cu sare,piper si rozmarin.
Dati la cuptorul preincalzit la 200 gr,timp de 15-20 minute.
2.Amestecati carnea tocata cu morcovul dat pe razatoare si ceapa verde taiata marunt,apoi condimentati cu sare si piper.
3.Intr-o tigaie incingeti uleiul si puneti compozitia cu carne.Amestecati si lasati carnea la foc pana ce isi schimba culoarea si textura.
4.Adaugati rosiile taiate in doua sau in patru parti, daca sunt mai marisoare.Mai lasati pe foc 2-3 minute.(eu am adaugat si in compozitie putin patrunjel tocat)
5.Bateti oul cu cele 2 linguri cu smantana,iar cand compozitia cu carne nu mai este fierbinte, incorporati amestecul cu smantana.
6.Intr-un vas de yena uns cu putin ulei,asezati un strat de felii de cartofi,compozitia cu carne,strat de cartofi si deasupra cateva felii de rosii.
7.Separat intr-un bol, amestecati cascavalul/mozzarella,smantana si laptele,apoi distribuiti uniform peste musaca.
8.Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de ~ 30-35 minute.
9.Puteti servi cu patrunjel proaspat, tocat marunt.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Pentru zile de sărbătoare sau de weekend, ca să vă răsfățați gustul și simțurile, vă propun

10 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Cartofii ii fierbem in coaja. Dupa ce s-au fiert ii lasam la racit, iar in timpul acesta noi preparam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Chiar ieri am facut si eu si tare mult ne-a placut !!! Imi place cum ai zis: carnea sa o macinam chiar noi . Bineinteles ca asa vom sti ce punem in farfurii( in ziua de azi, daca cumperi carnea gata tocata, s-ar putea sa gasesti in ea toate resturile fe zgarci , sorici, etc....) Minunat arata musacaua ta!Bravo

  • Liliana_Mălai

    Liliana_Mălai (Chef de cuisine):

    Eu am fiert mai întai cartofii, apoi am asezat un strat de cartofi, unul de carne si apoi iar cartofi, dupa care am adaugat ouale batute cu smantana si cascavalul ras.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vicky Cornelia Vlasin , 08 aprilie 2015

    Ptr cate persoane e compoziția ăsta?

  • Fara foto

    Nico Ilie , 23 februarie 2015

    eu o fac cu cartofi cruzi si totul crud, neprajit, nimic. pun in straturi, pun o cana cu apa si bulion si dau la fiert pe aragaz sau in cuptor. asa am invatat de la mama mea. a, si fara orez. orez pun numai la musacaua cu varza

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2014

    buna musacaua!

    • Fara foto

      Lisa Valy , 17 iulie 2014

      ..sau ii mai puteti adauga un strat de orez fiert in prealabil cu putin (morcov, ,un pic de telina in loc de delikat)ceapa ,dar pilaful sa fie ceva mai scazut ca de obicei ,si stratul de carne sa fie ceva mai subtire..

    • Fara foto

      Elena Butnaru , 03 ianuarie 2014

      Cred ca trebue sa fie buna eu am facut cu cartofii prajiti dar e mai sanatoasa asa

    • Fara foto

      Nela Ciortan , 22 octombrie 2013

      mmmmmmmm foarte bun

    • Fara foto

      Ichim Catalina Elena , 22 octombrie 2013

      Yummy

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 7 cartofi
  • 1 kg carne tocata (porc sau vita,de preferat tocata de dvs)
  • 1 morcov
  • 7-8 fire ceapa verde
  • 10 rosii cherry
  • sare, dupa gust
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana dulce
  • 1 legatura de patrunjel(optional)
  • 3 linguri smantana dulce
  • 100 g mozzarella sau cascaval
  • 50 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de kamkrys75
tarta cu mere

tarta cu mere

Pentru aluat Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi

57 voturi    6 comentarii
59 min
Prajituri
tarta cu fructe de padure

tarta cu fructe de padure

Se bat 4 albusuri, se adauga 3 linguri cu zahar, apoi separat se bat 3 galbenusuri impreuna cu 3

80 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cozonac

Cozonac

Pregatiti ingredientele pe o tava pentru a le avea la indemana. Cerneti faina intr-un castron

23 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

buna musacaua!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
"Maglubeh bil foul akhdar"-"Maglubeh" cu pastai de bob verde de gradina