autor:

Gabrielle

» » Mancaruri cu carne

MUSACA DE CARTOFI

Autor: Gabrielle (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielle (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2013

Ingrediente
1500 gr. cartofi,1 kg carne de vaca (sau mixta cu porc),1 morcov, fire ceapa verde (sau 2 cepe mijlocii),1 cutie cu rosii,3-5 oua(depinde de marime),1 legatura patrunjel,1/2 cana smantana,cascava ras,cateva felii de mozzarella (deasupra),sare,piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja,se taie felii si se fierb putin in apa cu sare(atentie sa nu se farame).Dupa ce-au fiert se lasa cartofii la racit.Intre timp,se toaca ceapa fin si impreuna cu morcovul ras fin se calesc usor intr-o cratita cu ulei.Se adauga carnea tocata,se amesteca mereu pana ce carnea isi schimba culoarea in intregime. Cand carnea s-a albit si si-a lasat zeama,se adauga rosiile din conserva (daca sunt intregi ,se taie cuburi foarte mici).Se amesteca bine si se mai tine pe foc inca 10 minute,timp in care se spala verdeata si se toaca marunt,apoi se adauga in compozitia de carne.Se adauga sare,piper dupa gust,se amesteca din nou,se mai lasa sa dea cateva clocote,pana compozitia a pierdut lichidul.Se raceste compozitia si apoi se adauga 2 sau 3 oua batute (depinde de marime).
Intr-o forma sau cratita,unsa cu ulei/unt,se aseaza un rand de felii de cartofi,un strat de compozitie de carne,apoi alt rand de felii de cartofi,pana se termina cartofii si compozitia de carne (ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.Deasupra ultimului strat de cartofi se toarna un sos de smantana,compus din smanatana,amestecata cu 1 ou sau 2 si cascaval ras. Se adauga un pic de sare si piper,dupa gust.Se omogenizeaza compozitia sosului si se toarna uniform peste ultimul strat de cartofi.La sfarsit,se aseaza feliile/cubuletele de mozzarella pe intreaga suprafata a musacalei. Se da la cuptorul preincalzit in jur de o ora,la 160-170 grade Celsius,pana prinde crusta aramie. Este minunata. Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSACA DE CARTOFI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Cartofii ii fierbem in coaja. Dupa ce s-au fiert ii lasam la racit, iar in timpul acesta noi preparam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Musaca - carne si cartofi

Musaca - carne si cartofi

Se amesteca carnea de pui si vita cu un ou, o ceapa medie taiata marunt, marar si patrunjel, se presoara

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1500 gr. cartofi,1 kg carne de vaca (sau mixta cu porc),1 morcov, fire ceapa verde (sau 2 cepe mijlocii),1 cutie cu rosii,3-5 oua(depinde de marime),1 legatura patrunjel,1/2 cana smantana,cascava ras,cateva felii de mozzarella (deasupra),sare,piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rulouri Oxford