Musaca de cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Musaca de cartofi

Ingrediente

  • -1 kg de cartofi albi
  • -400 g carne tocata mai slaba de porc sau de vita,sau amestec
  • -o legatura de ceapa verde
  • -200 ml suc de rosii
  • -un ardei gras
  • -200 ml smantana
  • -2 oua
  • -o lingura de faina
  • -o legatura de patrunjel
  • -sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Cartofii spalati ii punem la fiert in apa cu sare.In acelasi timp pregatim umplutura de carne tocata. Intr-o cratita,ceapa taiata marunt,se caleste doua minute,in 4-5 linguri de ulei.Apoi vom adauga carnea tocata,ardeiul gras taiat cubulete,o jumatate de lingurita de sare si un varf de cuti de piper proaspat macinat.Se amesteca toate si se prajeste inabusit,la foc mic pana scade apa ce o lasa carnea.

Dupa ce apa a scazut,mai prajim amestecul cam 2 minute,pentru a capata un gust de carne prajita.Oprim apoi focul, adaugam sucul de rosii,amestecam si lasam sa se raceasca. Pana se raceste carnea,intr-un bol punem smantana si cele doua oua.Amestecam bine si adaugam faina.Amestecam iarasi bine si lasam la o parte. Cand compozitia de carne s-a racit,adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam,apoi adaugam amestecul de smantana si ou si amestecam bine.Ne va iesi ca un sos.

Pregatim vasul in care vom coace musacaua.Ungem vasul cu unt si punem primul strat de cartofi fierti,pe care i-am curatat si taiat felii nu prea subtiri.

Peste vom pune un sfert din compozitia de carne si iarasi cartofi.Procedam asa pana terminam totul.Ultimul strat sa fie de cartofi.In vasul in care am facut umplutura,vom mai sparge doua oua,le amestecam bine (putem rade si un picut de cascaval)si turnam peste ultimul start de cartofi. Punem vasul la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 30-35 min. Servim musacaua alaturi de o salata sau in cazul meu;ardei copti umpluti cu ghebe,la otet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise