autor:

frunza janet

» » Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Ingrediente
-1 kg de cartofi albi, -400 g carne tocata mai slaba de porc sau de vita,sau amestec, -o legatura de ceapa verde, -200 ml suc de rosii, -un ardei gras, -200 ml smantana, -2 oua, -o lingura de faina, -o legatura de patrunjel, -sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Cartofii spalati ii punem la fiert in apa cu sare.In acelasi timp pregatim umplutura de carne tocata. Intr-o cratita,ceapa taiata marunt,se caleste doua minute,in 4-5 linguri de ulei.Apoi vom adauga carnea tocata,ardeiul gras taiat cubulete,o jumatate de lingurita de sare si un varf de cuti de piper proaspat macinat.Se amesteca toate si se prajeste inabusit,la foc mic pana scade apa ce o lasa carnea.



Dupa ce apa a scazut,mai prajim amestecul cam 2 minute,pentru a capata un gust de carne prajita.Oprim apoi focul, adaugam sucul de rosii,amestecam si lasam sa se raceasca. Pana se raceste carnea,intr-un bol punem smantana si cele doua oua.Amestecam bine si adaugam faina.Amestecam iarasi bine si lasam la o parte. Cand compozitia de carne s-a racit,adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam,apoi adaugam amestecul de smantana si ou si amestecam bine.Ne va iesi ca un sos.

Pregatim vasul in care vom coace musacaua.Ungem vasul cu unt si punem primul strat de cartofi fierti,pe care i-am curatat si taiat felii nu prea subtiri.



Peste vom pune un sfert din compozitia de carne si iarasi cartofi.Procedam asa pana terminam totul.Ultimul strat sa fie de cartofi.In vasul in care am facut umplutura,vom mai sparge doua oua,le amestecam bine (putem rade si un picut de cascaval)si turnam peste ultimul start de cartofi. Punem vasul la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 30-35 min. Servim musacaua alaturi de o salata sau in cazul meu;ardei copti umpluti cu ghebe,la otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de carne si cartofi

Musaca de carne si cartofi

Se pun cartofii cu tot cu coaja la fiert. Intre timp, ne putem apuca de lucru: calim ceapa in putin

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Cartofii ii fierbem in coaja. Dupa ce s-au fiert ii lasam la racit, iar in timpul acesta noi preparam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Ioschici , 25 ianuarie 2015

    vai ce bine de mult nu am mai facut asa ceva

  • Fara foto

    Elena Draganoiu , 11 aprilie 2014

    pune mana si papa :)))

  • Fara foto

    Monica Monica , 16 februarie 2014

    buoni

    • Fara foto

      Elena Draganoiu , 25 noiembrie 2013

      puneo p mami ta sa iti faca de mancare

    • Fara foto

      Stefan Paun , 25 noiembrie 2013

      pune mana si papa :)))

    • Fara foto

      Elena Draganoiu , 24 noiembrie 2013

      iubi meu adora musacaua de cartofi

    • Fara foto

      Ianacopol Victoria , 24 noiembrie 2013

      BUN

    • Fara foto

      Proca Constanta , 24 noiembrie 2013

      Imi place

    • Fara foto

      Alexandra Apetrei , 23 noiembrie 2013

      minunata retetă

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

      Arata bine, ador musacaua.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

      o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • -1 kg de cartofi albi
  • -400 g carne tocata mai slaba de porc sau de vita,sau amestec
  • -o legatura de ceapa verde
  • -200 ml suc de rosii
  • -un ardei gras
  • -200 ml smantana
  • -2 oua
  • -o lingura de faina
  • -o legatura de patrunjel
  • -sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

Maria Ioschici

vai ce bine de mult nu am mai facut asa ceva

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Fazan cu sos de struguri