autor:

motosca mariana

» » Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi

Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 mai 2009

Ingrediente
-carne toccata -500gr, -cartofi -2kg, -ulei -200gr, -ceapa -300g, -bulion -50g, -foaie dafin -2g, -cimbru -3g, -marar -100g, -patrunjel -100g, -oua -10 buc, -smantana -400g, -sare -10g, -piper -10g, -cascaval -100g, Rosii 100g

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Process tehnologic de preparare:catofii se spala si se pun la fiert in coaja.se curata si se taie rodele. Ceapa se curata se spala si se toaca marunt .se caleste putin in ulei si se adauga carnea toccata.dupa ce aceasta sa rumenit se adauga bulionul ,foaia dafin ,cimbru ,sare ,piper si se continua fierbera pin ace carnea este fiarta.se lasa sa se racoreasca compozitia si se incorporeaza oul verdeata spalata si toccata marunt.apoi in tava se pune un strat de rondele de cartofi unul de carne pina se umle tava ultimul strat sa fie de cartofi.Deasupra se pune oul cu smintina battue si rondelele de rosii,cascavalul ras si se da la cuptor pina cand aceasta scade si formeaza o crusta.se serveste calda .
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne de curcan

Musaca de cartofi cu carne de curcan

Am tocat cepele marunt si le-am pus la calit in ulei de masline iar cand au capatat o culoare usor

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand au fiert, scurgem toata apa din ei

12 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • -carne toccata -500gr
  • -cartofi -2kg
  • -ulei -200gr
  • -ceapa -300g
  • -bulion -50g
  • -foaie dafin -2g
  • -cimbru -3g
  • -marar -100g
  • -patrunjel -100g
  • -oua -10 buc
  • -smantana -400g
  • -sare -10g
  • -piper -10g
  • -cascaval -100g
  • Rosii 100g

Raporteaza reteta

Retete
de motosca mariana
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece cu sare.Se spumeaza si se continua fierberea pana ce

105 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Bors de miel cu loboda rosie

Bors de miel cu loboda rosie

Se transeaza carnea si se pune la firt .Se spumeaza cu atentie si se continua fierberea.ceapa se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Se transeaza pieptul de pui ca pentru un snitel dublu. Se bate usor apoi se aseaza deasupra pe o

2 voturi    4 comentarii
20 min
Fripturi
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Orez cu carne