Se curăţă cartofii şi se taie felii de grosimea unui deget. Se presară cu puţină sare, se lasă câteva minute să stea cu sarea apoi se şterg cu un prosop şi se prăjesc pe ambele părţi.
Se toacă ceapa, se pune la călit intr-o tigaie cu puţin ulei. După ce s-a inmuiat puţin se adaugă carnea tocată. Se adaugă sare şi piper şi se lasă tocătura să se prăjească foarte puţin, ea trebuind să rămână mustoasă.
Într-o cratiţă (sau un vas termorezistent) unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet se aşază un rând de cartofi, apoi un rând de carne, se presară pătrunjelul tocat. Se procedează astfel până se termină cartofii şi carnea, având grijă ca ultimul rând să fie de cartofi. Se toarnă o lingură de bulion amestecată cu un pahar de zeamă de carne. Vara peste cartofi se pune un rând de roşii tăiate felii, atunci nu se mai pune bulionul cu zeama de carne.
Se dă la cuptor până scade bine.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii