autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi cu carne

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2009

Ingrediente
500g carne tocată amestec (porc şi vită), 750g cartofi, 2 cepe, sare, piper, pătrunjel verde, 3-4 roşii sau o lingură de bulion, pesmet, ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curăţă cartofii şi se taie felii de grosimea unui deget. Se presară cu puţină sare, se lasă câteva minute să stea cu sarea apoi se şterg cu un prosop şi se prăjesc pe ambele părţi.

Se toacă ceapa, se pune la călit intr-o tigaie cu puţin ulei. După ce s-a inmuiat puţin se adaugă carnea tocată. Se adaugă sare şi piper şi se lasă tocătura să se prăjească foarte puţin, ea trebuind să rămână mustoasă.

Într-o cratiţă (sau un vas termorezistent) unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet se aşază un rând de cartofi, apoi un rând de carne, se presară pătrunjelul tocat. Se procedează astfel până se termină cartofii şi carnea, având grijă ca ultimul rând să fie de cartofi. Se toarnă o lingură de bulion amestecată cu un pahar de zeamă de carne. Vara peste cartofi se pune un rând de roşii tăiate felii, atunci nu se mai pune bulionul cu zeama de carne.

Se dă la cuptor până scade bine.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca - carne si cartofi

Musaca - carne si cartofi

Se amesteca carnea de pui si vita cu un ou, o ceapa medie taiata marunt, marar si patrunjel, se presoara

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne tocata si rosii cherry

Musaca de cartofi cu carne tocata si rosii cherry

Ceapa impreuna cu usturoiul se taie marunt si se pun la calit in ulei. Pe urma se adauga carnea tocata

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

    Imi place musacaua,tare buna.Eu fac din pire de cartofi.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

    Mulţumesc pentru aprecieri fetelor şi ţie Valentina şi pentru poză!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Foarte buna............

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Bun,bun,super bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      imi place foarte mult

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Eu pun doar un start de cartofi, la mijloc carnea apoi inca unul de cartofi.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Foarte buna....

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Foarte buna....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500g carne tocată amestec (porc şi vită)
  • 750g cartofi
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • 3-4 roşii sau o lingură de bulion
  • pesmet
  • ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Imi place musacaua,tare buna.Eu fac din pire de cartofi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mancare de linte