Musaca de cartofi cu carne macinata

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Musaca de cartofi cu carne macinata

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 kg cartofi
  • -750 gm carne de vita macinata
  • -3 rosii de marime medie
  • -1 ceapa mare
  • -1 cana de lapte
  • -1 cutie de smantana Nestle( 170 gm)
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1/3 cana ulei de porumb
  • -2 lingurite condiment macinat pentru kufta: coriandru,fenicol.chimin,piper alb,usturoi,menta, maghiran,menta,ghimbir
  • -1 lingurita boia dulce de ardei
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -branza Cheddar rasa( optional)

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare 20 de minute.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline pana devine aurie.

Se adauga carnea de vita macinata , sarea si condimentele; se acopera cu un capac si se lasa sa se calesca bine cca 15 minute.

Intr-o tava de cuptor 25/35 de cm se rad cartofii fierti si raciti.

Se pun straturi alternative de cartofi si carne cu condiment; ultimul strat este de cartofi.

Smantana se subtiaza cu laptele, se sareaza si se adauga uleiul de porumb.Se repatizaza uniform peste cartofi.

Rosiile se decojesc , se taie felii subtiri si se aseaza peste stratul de cartofi.

Deasupra se rade branza Cheddar , se presara cu piper proaspat macinat si se pune la cuptorul incalzit la 200 de grade.

Se lasa la cuptor 25 de minute sau pana s-a rumenit.

Se serveste cu muraturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise