Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare 20 de minute.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline pana devine aurie.
Se adauga carnea de vita macinata , sarea si condimentele; se acopera cu un capac si se lasa sa se calesca bine cca 15 minute.
Intr-o tava de cuptor 25/35 de cm se rad cartofii fierti si raciti.
Se pun straturi alternative de cartofi si carne cu condiment; ultimul strat este de cartofi.
Smantana se subtiaza cu laptele, se sareaza si se adauga uleiul de porumb.Se repatizaza uniform peste cartofi.
Rosiile se decojesc , se taie felii subtiri si se aseaza peste stratul de cartofi.
Deasupra se rade branza Cheddar , se presara cu piper proaspat macinat si se pune la cuptorul incalzit la 200 de grade.
Se lasa la cuptor 25 de minute sau pana s-a rumenit.
Se serveste cu muraturi.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii