Ingrediente
Avem nevoie de:, -2 kg cartofi, -750 gm carne de vita macinata, -3 rosii de marime medie, -1 ceapa mare, -1 cana de lapte, -1 cutie de smantana Nestle( 170 gm), -4 linguri ulei de masline, -1/3 cana ulei de porumb, -2 lingurite condiment macinat pentru kufta: coriandru,fenicol.chimin,piper alb,usturoi,menta, maghiran,menta,ghimbir, -1 lingurita boia dulce de ardei, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -branza Cheddar rasa( optional)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
12 voturi
Mod de preparare
Ceapa se taie marunt si se pune la calit intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline pana devine aurie.
Se adauga carnea de vita macinata , sarea si condimentele; se acopera cu un capac si se lasa sa se calesca bine cca 15 minute.
Intr-o tava de cuptor 25/35 de cm se rad cartofii fierti si raciti.
Se pun straturi alternative de cartofi si carne cu condiment; ultimul strat este de cartofi.
Smantana se subtiaza cu laptele, se sareaza si se adauga uleiul de porumb.Se repatizaza uniform peste cartofi.
Rosiile se decojesc , se taie felii subtiri si se aseaza peste stratul de cartofi.
Deasupra se rade branza Cheddar , se presara cu piper proaspat macinat si se pune la cuptorul incalzit la 200 de grade.
Se lasa la cuptor 25 de minute sau pana s-a rumenit.
Se serveste cu muraturi.
Pofta buna!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010
Foarte buna musacaua.Nu am pregatit niciodata cu smantana. Iata o idee foarte buna. Dupa cum arata cred ca este tare gustoasa. Merita incercat.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010
O bunatate musacaua ta,iar prezentarea este una deosebita...Mama a preparat musacaua mereu cu cartofi fierti taiati rondele sau cu piure...
husni (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010
Imi place;cred ca e f.buna muscaua de cartofi fierti.N-am facut niciodata. Prezentarea e de nota 10.
Alice85 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010
Ce frumoase fotografii ,ce bunaaa musaca ta!
maria mihalache , 13 iunie 2010
Ce bine arata si ce buna trebuie sa fie.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010
O bunãtate!!!aromatã si foarte frumos prezentatã!*****