autor:

CristinaD

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de cartofi cu ciuperci

Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
500g cartofi, 500g ciuperci, 2 cepe, un morcov, 4 linguri de ulei, 50g margarina, 3 linguri de bulion, marar, patrunjel, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se curata, se fierb si se prepara un piure moale de cartofi cu margarina, sare si piper. Ceapa, morcovul se curata, se dau pe razatoare, se calesc in ulei incins. Se adauga ciupercile taiate marunt, se acopera cu apa si se fierb. Cand a scazut apa, se lasa sa se raceasca si se trec prin masina de tocat. Se adauga bulionul, verdeata tocata marunt, se potriveste de sare si piper. Se unge cu margarina o forma si se aseaza in straturi alternativ: un strat de cartofi, un strat de ciuperci. Deasupra se pune o lingura de bulion dizolvata intr-o ceasca de apa si verdeata tocata marunt. Se lasa la cuptor la foc potrivit 30 de minute.

Musacaua se poate prepara si cu cartofii fierti in coaja, curatati si taiati rondele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci

Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci

Se spala cartofi,se taie rondele,se pun la fiert cu un pic de sare,iar apoi cand sunt gata se face

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne de curcan, ciuperci si branzeturi

Musaca de cartofi cu carne de curcan, ciuperci si branzeturi

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert intr-o oala cu apa,sare si

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ica

    ica (Chef de cuisine):

    Eu n-am pus marar si am pus un pic de oregano si busuioc de la plic si n-am macinat ciupercile si mi-a iesit foarte gustoasa.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de CristinaD
Frigarui de pui

Frigarui de pui

Se taie cubulete toate ingredientele; Se amesteca intr-un vas de plastic toate ingredientele cu

3 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Supa de branza cu paine si salam

Supa de branza cu paine si salam

Mod de preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte

4 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume
Bulz

Bulz

Mamaliga se fierbe, mai groasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza

7 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL