autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

musaca de cartofi -din MOLDOVA

Autor: emma mititelu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emma mititelu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 septembrie 2005

Ingrediente
2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui...la alegere), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt/margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella/cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 1h

442 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curta de coaja si se pun la fiertin apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piureul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul/margarina, sare, piper(dupa gust).

Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.

Intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.

Atentie!!! Tava NU SE UNGE!

Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza razalita si se da cuptor, flacara medie pentru cam 15 min. sau pana branza se rumeneste.

Musacaua se serveste calda cu salata de rosii, de varza sau orice alta muratura aveti prin casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "musaca de cartofi -din MOLDOVA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu carne tocata si orez

Rosii umplute cu carne tocata si orez

Curatam ceapa si o tocam cubulete, iar apoi o calim in cele trei linguri de ulei. Intre timp se

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu pui

Mazare cu pui

Carnea de pui o spalati si o puneti la fiert in nitica apa rece. Dati-i apoi cateva clocote bune,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Delicioasa

  • Fara foto

    Tuly , 30 noiembrie 2009

    A iesit minunat , foarte buna sincer, incercati ! :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

442 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 1 kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui...la alegere)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 ligura unt/margarina
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura ulei
  • 100 g branza mozzarella/cascaval

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Osso Buco - carne cu legume