autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

musaca de cartofi -din MOLDOVA

Autor: emma mititelu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emma mititelu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 septembrie 2005

Ingrediente
2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui...la alegere), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt/margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella/cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 1h

442 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curta de coaja si se pun la fiertin apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piureul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul/margarina, sare, piper(dupa gust).

Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.

Intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.

Atentie!!! Tava NU SE UNGE!

Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza razalita si se da cuptor, flacara medie pentru cam 15 min. sau pana branza se rumeneste.

Musacaua se serveste calda cu salata de rosii, de varza sau orice alta muratura aveti prin casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "musaca de cartofi -din MOLDOVA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca

Musaca

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei,apoi se adauga carnea tocata,sare,piper,cimbru,pasta

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulouri de curcan cu sunca afumata, in sos bechamel

Rulouri de curcan cu sunca afumata, in sos bechamel

Am batut feliile de piept de curcan, cu ciocanul de snitele. Am presarat cimbru peste bucatile de

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Delicioasa

  • Fara foto

    Tuly , 30 noiembrie 2009

    A iesit minunat , foarte buna sincer, incercati ! :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

442 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 1 kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui...la alegere)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 ligura unt/margarina
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura ulei
  • 100 g branza mozzarella/cascaval

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu pancetta si mustar