autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

musaca de cartofi -din MOLDOVA

Autor: emma mititelu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emma mititelu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 septembrie 2005

Ingrediente
2 kg cartofi, 1 kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui...la alegere), 1 ceapa mijlocie, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper, 1 ligura unt/margarina, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 100 g branza mozzarella/cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 1h

442 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curta de coaja si se pun la fiertin apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piureul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul/margarina, sare, piper(dupa gust).

Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.

Intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de cartofi piure, apoi un strat de carne, apoi un alt strat de cartofi piure.

Atentie!!! Tava NU SE UNGE!

Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza razalita si se da cuptor, flacara medie pentru cam 15 min. sau pana branza se rumeneste.

Musacaua se serveste calda cu salata de rosii, de varza sau orice alta muratura aveti prin casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "musaca de cartofi -din MOLDOVA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Stufat de miel

Stufat de miel

Carnea se spala,se portioneaza si se caleste in ulei incins,dupa ce s-a rumenit se presara putina

1 vot    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Delicioasa

  • Fara foto

    Tuly , 30 noiembrie 2009

    A iesit minunat , foarte buna sincer, incercati ! :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

442 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 1 kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui...la alegere)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 ligura unt/margarina
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura ulei
  • 100 g branza mozzarella/cascaval

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cartofi taranesti la cuptor