Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se zdrobesc, se amesteca, apoi, cu cca. 2 linguri ulei de masline, se pune sare, piper, nucsoara, dupa gust.
Se mesteca bine, se lasa la racit.
Pentru carne se face asa: se prajeste o ceapa in 2-3 linguri de ulei de masline. Se pune, apoi, carnea macinata (prin ciurul mare). Cand carnea e albicioasa, se pune piper si nucsoara (dupa gust). Se acopera si se lasa la foc mic cca 30 minute.
Se potriveste de sare si se pune patrunjelul tocat.
O tava, se unge cu foarte putin ulei, se pune, apoi jumatate din cantitatea de cartofi. Peste ei se pune carnea, apoi, cealalta jumatate de cartofi. Deasupra se ung, cu mina, cu iaurt. Se da la cuptor la foc mediu cca. 30 minute.
Se scoate din cuptor si se lasa cca. 20 minute sa se odihneasca putin, se taie bucati si se serveste cu salate, muraturi.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii