Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se zdrobesc, se amesteca, apoi, cu cca. 2 linguri ulei de masline, se pune sare, piper, nucsoara, dupa gust.
Se mesteca bine, se lasa la racit.
Pentru carne se face asa: se prajeste o ceapa in 2-3 linguri de ulei de masline. Se pune, apoi, carnea macinata (prin ciurul mare). Cand carnea e albicioasa, se pune piper si nucsoara (dupa gust). Se acopera si se lasa la foc mic cca 30 minute.
Se potriveste de sare si se pune patrunjelul tocat.
O tava, se unge cu foarte putin ulei, se pune, apoi jumatate din cantitatea de cartofi. Peste ei se pune carnea, apoi, cealalta jumatate de cartofi. Deasupra se ung, cu mina, cu iaurt. Se da la cuptor la foc mediu cca. 30 minute.
Se scoate din cuptor si se lasa cca. 20 minute sa se odihneasca putin, se taie bucati si se serveste cu salate, muraturi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii