Musaca de cartofi si dovlecei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Musaca de cartofi si dovlecei

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 dovlecei
  • 1kg carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • ulei
  • 200 gr. suc de rosii
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 ling.smantana
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja, iar dupa ce s-au fiert se taie in felii subtiri.

Dovlecelul se taie in felii groase de 1 cm, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei pe ambele parti.

Carnea de porc se trage la tigaie impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul (tocate marunt).Dupa ce s-au calit putin se adauga sucul de rosii si se condimenteaza cu sare,piper si verdeturi.

Se monteaza musacaua pe straturi: cartofi- amestecul de carne- dovlecei(terminand cu stratul de cartofi).

Galbenusurile se amesteca cu smantana, se adauga peste musaca iar apoi se da la cuptor la 200 de grade timp de 30 de min. Se serveste cu iaurt sau smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor