autor:

violette

» » Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi si dovlecei

Autor: violette (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: violette (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
1 kg cartofi, 2 dovlecei, 1kg carne de porc tocata,2 cepe, morcovi, ardei rosu, ulei, 200 gr. suc de rosii, 2 galbenusuri, 3-4 ling.smantana, patrunjel, marar, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

32 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja, iar dupa ce s-au fiert se taie in felii subtiri.
Dovlecelul se taie in felii groase de 1 cm, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei pe ambele parti.
Carnea de porc se trage la tigaie impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul (tocate marunt).Dupa ce s-au calit putin se adauga sucul de rosii si se condimenteaza cu sare,piper si verdeturi.
Se monteaza musacaua pe straturi: cartofi- amestecul de carne- dovlecei(terminand cu stratul de cartofi).
Galbenusurile se amesteca cu smantana, se adauga peste musaca iar apoi se da la cuptor la 200 de grade timp de 30 de min. Se serveste cu iaurt sau smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu lamaie

Pui cu lamaie

Spalam puiul ,il lasam deoarte si stoarcem lamaia(1 e de ajuns )a mea a fost mare.Punem zeama impreuna

7 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tochitura

Tochitura

Se taie carnea de porc cubulete si se caleste in f putin ulei, apoi se toarna apa, jumatate de cana,

7 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Ce bine mai arata! Te servesc si eu cu o portie...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Foarte gustoasa si eu gatesc.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Laude ai din belsug..............am salvat si eu reteta :))

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Multumesc tuturor pt.aprecieri.Pupici!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Prezentare si reteta nota 10.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Foarte buna musacaua, doar ca as prefera cu carne de vita...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      arata f.bine!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Foarte aromata!***** Prezentare artistica.Superb.Am salvat reteta.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Delicios si foarte frumos prezentat.....Felicitari.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Va multumesc pt.comentarii!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Imi place enorm acest preparat...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Arata delicios.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Buna buna! Mñam mñam.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

32 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de violette
Budinca de gris cu mere

Budinca de gris cu mere

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara, cand incepe

15 voturi    7 comentarii
45 min
Budinci
Fursecuri

Fursecuri

Ouale se bat bine cu zaharul pana cand devin o pasta cremoasa, se adauga ueiul putin cate putin,

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salata cu telina si ciuperci

Salata cu telina si ciuperci

Telina si morcovul se dau pe razatoarea mica, ardeiul si carnita/sunca se taie cubulete, ceapa se

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate de legume

mirey (Chef de cuisine)

Ce bine mai arata! Te servesc si eu cu o portie...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu carne de porc