Musaca de cartofi si vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 1 vanata
  • 500 grame de carne macinata (amestec)
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosii
  • suc de rosii
  • 2 oua
  • 5 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • cascaval.

Mod de preparare

Se fierb cartofii in apa cu sare. Se curata apoi si se taie felii.

Vanata se coace pe aragaz, se curata si se taie felii.

Intre timp calim ceapa in 2 linguri de ulei, adaugam carnea macinata si calim pana ce isi schimba culoarea si seaca apa ce o lasa. Condimentam cu sare si piper.

Ouale le batem si le amestecam cu 5 linguri de smantana si 1 lingura de faina pana ce obtinem o compozitie ca si aluatul de clatite.

Intr-un vas de yena uns cu unt asezam un strat de cartofi, jumatate din carne, putin sos de rosii si o rosie taiata cubulete. Asezam feliile de vanata, carnea ramasa, sos de rosii si rosia tocata si un alt strat de cartofi.

Peste cartofi turnam compozitia de oua cu smantana si radem cascaval.

Dam la cuptor cam 30 de minute. 20 de minute tinem acoperit sa nu se arda cascavalul, iar apoi descoperim sa se faca crusta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor