autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de gulii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa, , 4 linguri de untdelemn, , 350 g carne tocata (de vaca si porc), , sare, , piper proaspat macinat,, un praf de scortisoara,, o conserva mica de pulpa de rosii (200 g), , 1 ou, , 600 g gulii mari, , grasime si, pesmet pentru uns forma., Sosul: o lingura de grasime, , o lingura de faina, , o jumatate de pahar de lapte, , 100 g cascaval ras, , 1 ou, , putina nucsoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in doua linguri de untdelemn. Se adauga carnea tocata si se apasa cu furculita, lasandu-se sa se patrunda bine, pana ce capata o culoare maro. Se sareaza carnea, se pipereaza, se adauga scortisoara. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba pana ce zeama dispare complet. Se gusta din nou si se adauga condimente. Cand e gata, se trage tigaia de-oparte, se lasa tocatura sa se raceasca usor si se adauga oul.
Intre timp se curata guliile de coaja si se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii cam de 1-2 cm. Se prajesc repede pe ambele parti in untdelemnul ramas.
Se unge o forma rezistenta la foc cu grasime si pesmet, dupa care se pun in straturi alternative guliile si carnea tocata. Sosul:
Se topeste grasimea intr-o tigaie, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se pune laptele amestecand intruna (ca pentru rantas). Se lasa sosul sa fiarba 5 minute la foc mic, apoi se incorporeaza in el doua linguri de cascaval ras si oul. Se trage vasul de pe foc. Se gusta de sare, piper, nucsoara si se toarna peste compozitia de carne tocata si gulii. Se presara deasupra cascavalul ramas si se baga in cuptorul gata incins, la treapta doi. Cam intr-o ora e gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de gulii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa
  • 4 linguri de untdelemn
  • 350 g carne tocata (de vaca si porc)
  • sare
  • piper proaspat macinat,
  • un praf de scortisoara,
  • o conserva mica de pulpa de rosii (200 g)
  • 1 ou
  • 600 g gulii mari
  • grasime si
  • pesmet pentru uns forma.
  • Sosul: o lingura de grasime
  • o lingura de faina
  • o jumatate de pahar de lapte
  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou
  • putina nucsoara rasa.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu ciuperci la cuptor