autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de gulii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa, , 4 linguri de untdelemn, , 350 g carne tocata (de vaca si porc), , sare, , piper proaspat macinat,, un praf de scortisoara,, o conserva mica de pulpa de rosii (200 g), , 1 ou, , 600 g gulii mari, , grasime si, pesmet pentru uns forma., Sosul: o lingura de grasime, , o lingura de faina, , o jumatate de pahar de lapte, , 100 g cascaval ras, , 1 ou, , putina nucsoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in doua linguri de untdelemn. Se adauga carnea tocata si se apasa cu furculita, lasandu-se sa se patrunda bine, pana ce capata o culoare maro. Se sareaza carnea, se pipereaza, se adauga scortisoara. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba pana ce zeama dispare complet. Se gusta din nou si se adauga condimente. Cand e gata, se trage tigaia de-oparte, se lasa tocatura sa se raceasca usor si se adauga oul.
Intre timp se curata guliile de coaja si se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii cam de 1-2 cm. Se prajesc repede pe ambele parti in untdelemnul ramas.
Se unge o forma rezistenta la foc cu grasime si pesmet, dupa care se pun in straturi alternative guliile si carnea tocata. Sosul:
Se topeste grasimea intr-o tigaie, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se pune laptele amestecand intruna (ca pentru rantas). Se lasa sosul sa fiarba 5 minute la foc mic, apoi se incorporeaza in el doua linguri de cascaval ras si oul. Se trage vasul de pe foc. Se gusta de sare, piper, nucsoara si se toarna peste compozitia de carne tocata si gulii. Se presara deasupra cascavalul ramas si se baga in cuptorul gata incins, la treapta doi. Cam intr-o ora e gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de gulii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de dovlecei

Sufleu de dovlecei

Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare.Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu ciuperci

Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe

6 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa
  • 4 linguri de untdelemn
  • 350 g carne tocata (de vaca si porc)
  • sare
  • piper proaspat macinat,
  • un praf de scortisoara,
  • o conserva mica de pulpa de rosii (200 g)
  • 1 ou
  • 600 g gulii mari
  • grasime si
  • pesmet pentru uns forma.
  • Sosul: o lingura de grasime
  • o lingura de faina
  • o jumatate de pahar de lapte
  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou
  • putina nucsoara rasa.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pui chinezesc (cu orez)