autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de gulii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa, , 4 linguri de untdelemn, , 350 g carne tocata (de vaca si porc), , sare, , piper proaspat macinat,, un praf de scortisoara,, o conserva mica de pulpa de rosii (200 g), , 1 ou, , 600 g gulii mari, , grasime si, pesmet pentru uns forma., Sosul: o lingura de grasime, , o lingura de faina, , o jumatate de pahar de lapte, , 100 g cascaval ras, , 1 ou, , putina nucsoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in doua linguri de untdelemn. Se adauga carnea tocata si se apasa cu furculita, lasandu-se sa se patrunda bine, pana ce capata o culoare maro. Se sareaza carnea, se pipereaza, se adauga scortisoara. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba pana ce zeama dispare complet. Se gusta din nou si se adauga condimente. Cand e gata, se trage tigaia de-oparte, se lasa tocatura sa se raceasca usor si se adauga oul.
Intre timp se curata guliile de coaja si se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii cam de 1-2 cm. Se prajesc repede pe ambele parti in untdelemnul ramas.
Se unge o forma rezistenta la foc cu grasime si pesmet, dupa care se pun in straturi alternative guliile si carnea tocata. Sosul:
Se topeste grasimea intr-o tigaie, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se pune laptele amestecand intruna (ca pentru rantas). Se lasa sosul sa fiarba 5 minute la foc mic, apoi se incorporeaza in el doua linguri de cascaval ras si oul. Se trage vasul de pe foc. Se gusta de sare, piper, nucsoara si se toarna peste compozitia de carne tocata si gulii. Se presara deasupra cascavalul ramas si se baga in cuptorul gata incins, la treapta doi. Cam intr-o ora e gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de gulii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de curcan

Ciorba de curcan

Se taie pieptul de curcan in bucati potrivit de mari si se pune la fiert cu apa, sare si capatana

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors cu ardei umpluti

Bors cu ardei umpluti

Se pune carnea intr-un castron, se adauga ceapa tocata marunt, rosiile cubulete sau pasate cu blenderul,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa
  • 4 linguri de untdelemn
  • 350 g carne tocata (de vaca si porc)
  • sare
  • piper proaspat macinat,
  • un praf de scortisoara,
  • o conserva mica de pulpa de rosii (200 g)
  • 1 ou
  • 600 g gulii mari
  • grasime si
  • pesmet pentru uns forma.
  • Sosul: o lingura de grasime
  • o lingura de faina
  • o jumatate de pahar de lapte
  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou
  • putina nucsoara rasa.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Legume gratinate