autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

MUSACA DE GULII

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Ingrediente
1 ceapa,, 4 linguri de ulei, , 350 g carne tocata (amestec de vaca si porc),, sare,, piper proaspat macinat,, un varf de cutit de scortisoara,, o conserva mica de pulpa de rosii (200 g),, 1 ou,, 600 g gulii mari, , unt si pesmet pentru uns forma., Sosul:, o lingura de ulei,, o lingura de faina,, o jumatate de pahar de lapte,, 100 g cascaval ras,, 1 ou, , putina nucsoara rasa,, smantana pentru servit

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga carnea tocata si se lasa sa se patrunda bine. Se sareaza, se pipereaza, se adauga scortisoara. Se pun apoi rosiile si se lasa sa fiarba pana ce zeama se evapora. Cand e bine patrunsa, se ia tigaia deoparte, se lasa tocatura sa se raceasca usor si se adauga oul.
2. Intre timp, se curata guliile de coaja si se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii cam de 1-2 cm. Se prajesc repede pe ambele parti in uleiul ramas.
3. Se unge o forma rezistenta la foc cu unt si se presara cu pesmet, dupa care se pun in straturi alternative guliile si carnea tocata.
4. Se topeste uleiul intr-o tigaie, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se pune laptele amestecand intruna (ca pentru rantas). Se lasa sosul sa fiarba 5 minute la foc mic, apoi se incorporeaza in el doua linguri de cascaval ras si oul. Se trage vasul de pe foc. Se adauga sare, piper, nucsoara si se toarna peste compozitia de carne tocata si gulii. Se presara deasupra cascavalul ramas si se baga in cuptorul gata incins, la 180*C si se coace cca. 1 ora.
5. Se scoate vasul de Jena din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSACA DE GULII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel cu varza calita

Snitel cu varza calita

Curatam varza si o tocam, o calim in unt, cateva minute pe flacara de la aragaz punem si 1 cutie

11 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

Se spala bine ardeii si se scot cotoarele cu seminte.Cotoarele se pastreaza avand rol de \"capac\".Carnea

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 ceapa,
  • 4 linguri de ulei
  • 350 g carne tocata (amestec de vaca si porc),
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • un varf de cutit de scortisoara,
  • o conserva mica de pulpa de rosii (200 g),
  • 1 ou,
  • 600 g gulii mari
  • unt si pesmet pentru uns forma.
  • Sosul:
  • o lingura de ulei,
  • o lingura de faina,
  • o jumatate de pahar de lapte,
  • 100 g cascaval ras,
  • 1 ou
  • putina nucsoara rasa,
  • smantana pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei si inimioare de pui cu lamaie