autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

MUSACA DE GULII

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Ingrediente
1 ceapa,, 4 linguri de ulei, , 350 g carne tocata (amestec de vaca si porc),, sare,, piper proaspat macinat,, un varf de cutit de scortisoara,, o conserva mica de pulpa de rosii (200 g),, 1 ou,, 600 g gulii mari, , unt si pesmet pentru uns forma., Sosul:, o lingura de ulei,, o lingura de faina,, o jumatate de pahar de lapte,, 100 g cascaval ras,, 1 ou, , putina nucsoara rasa,, smantana pentru servit

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga carnea tocata si se lasa sa se patrunda bine. Se sareaza, se pipereaza, se adauga scortisoara. Se pun apoi rosiile si se lasa sa fiarba pana ce zeama se evapora. Cand e bine patrunsa, se ia tigaia deoparte, se lasa tocatura sa se raceasca usor si se adauga oul.
2. Intre timp, se curata guliile de coaja si se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii cam de 1-2 cm. Se prajesc repede pe ambele parti in uleiul ramas.
3. Se unge o forma rezistenta la foc cu unt si se presara cu pesmet, dupa care se pun in straturi alternative guliile si carnea tocata.
4. Se topeste uleiul intr-o tigaie, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se pune laptele amestecand intruna (ca pentru rantas). Se lasa sosul sa fiarba 5 minute la foc mic, apoi se incorporeaza in el doua linguri de cascaval ras si oul. Se trage vasul de pe foc. Se adauga sare, piper, nucsoara si se toarna peste compozitia de carne tocata si gulii. Se presara deasupra cascavalul ramas si se baga in cuptorul gata incins, la 180*C si se coace cca. 1 ora.
5. Se scoate vasul de Jena din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSACA DE GULII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

Se incinge oala pana devine foarte fierbinte. Se pune ulei si imediat se adauga carnea taiata

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 ceapa,
  • 4 linguri de ulei
  • 350 g carne tocata (amestec de vaca si porc),
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • un varf de cutit de scortisoara,
  • o conserva mica de pulpa de rosii (200 g),
  • 1 ou,
  • 600 g gulii mari
  • unt si pesmet pentru uns forma.
  • Sosul:
  • o lingura de ulei,
  • o lingura de faina,
  • o jumatate de pahar de lapte,
  • 100 g cascaval ras,
  • 1 ou
  • putina nucsoara rasa,
  • smantana pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui