autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

MUSACA DE GULII

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2008

Ingrediente
1 ceapa,, 4 linguri de ulei, , 350 g carne tocata (amestec de vaca si porc),, sare,, piper proaspat macinat,, un varf de cutit de scortisoara,, o conserva mica de pulpa de rosii (200 g),, 1 ou,, 600 g gulii mari, , unt si pesmet pentru uns forma., Sosul:, o lingura de ulei,, o lingura de faina,, o jumatate de pahar de lapte,, 100 g cascaval ras,, 1 ou, , putina nucsoara rasa,, smantana pentru servit

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga carnea tocata si se lasa sa se patrunda bine. Se sareaza, se pipereaza, se adauga scortisoara. Se pun apoi rosiile si se lasa sa fiarba pana ce zeama se evapora. Cand e bine patrunsa, se ia tigaia deoparte, se lasa tocatura sa se raceasca usor si se adauga oul.
2. Intre timp, se curata guliile de coaja si se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii cam de 1-2 cm. Se prajesc repede pe ambele parti in uleiul ramas.
3. Se unge o forma rezistenta la foc cu unt si se presara cu pesmet, dupa care se pun in straturi alternative guliile si carnea tocata.
4. Se topeste uleiul intr-o tigaie, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se pune laptele amestecand intruna (ca pentru rantas). Se lasa sosul sa fiarba 5 minute la foc mic, apoi se incorporeaza in el doua linguri de cascaval ras si oul. Se trage vasul de pe foc. Se adauga sare, piper, nucsoara si se toarna peste compozitia de carne tocata si gulii. Se presara deasupra cascavalul ramas si se baga in cuptorul gata incins, la 180*C si se coace cca. 1 ora.
5. Se scoate vasul de Jena din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSACA DE GULII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ceafa de porc la cuptor

Ceafa de porc la cuptor

Spalam carnea, o stergem cu un servetel, apoi o taiem felii potrivit de groase. Ceapa verde o curata,

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Iepure in frisca

Iepure in frisca

Iepurele il taiem proportional si se coace in tigaie pina se rumeneste. Aparte se coace ceapa

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 ceapa,
  • 4 linguri de ulei
  • 350 g carne tocata (amestec de vaca si porc),
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • un varf de cutit de scortisoara,
  • o conserva mica de pulpa de rosii (200 g),
  • 1 ou,
  • 600 g gulii mari
  • unt si pesmet pentru uns forma.
  • Sosul:
  • o lingura de ulei,
  • o lingura de faina,
  • o jumatate de pahar de lapte,
  • 100 g cascaval ras,
  • 1 ou
  • putina nucsoara rasa,
  • smantana pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Placinta din lavas cu carne