MUSACA DE GULII

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa,
  • 4 linguri de ulei,
  • 350 g carne tocata (amestec de vaca si porc),
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • un varf de cutit de scortisoara,
  • o conserva mica de pulpa de rosii (200 g),
  • 1 ou,
  • 600 g gulii mari,
  • unt si pesmet pentru uns forma.
  • Sosul:
  • o lingura de ulei,
  • o lingura de faina,
  • o jumatate de pahar de lapte,
  • 100 g cascaval ras,
  • 1 ou,
  • putina nucsoara rasa,
  • smantana pentru servit;

Mod de preparare

1. Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga carnea tocata si se lasa sa se patrunda bine. Se sareaza, se pipereaza, se adauga scortisoara. Se pun apoi rosiile si se lasa sa fiarba pana ce zeama se evapora. Cand e bine patrunsa, se ia tigaia deoparte, se lasa tocatura sa se raceasca usor si se adauga oul.

2. Intre timp, se curata guliile de coaja si se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii cam de 1-2 cm. Se prajesc repede pe ambele parti in uleiul ramas.

3. Se unge o forma rezistenta la foc cu unt si se presara cu pesmet, dupa care se pun in straturi alternative guliile si carnea tocata.

4. Se topeste uleiul intr-o tigaie, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se pune laptele amestecand intruna (ca pentru rantas). Se lasa sosul sa fiarba 5 minute la foc mic, apoi se incorporeaza in el doua linguri de cascaval ras si oul. Se trage vasul de pe foc. Se adauga sare, piper, nucsoara si se toarna peste compozitia de carne tocata si gulii. Se presara deasupra cascavalul ramas si se baga in cuptorul gata incins, la 180*C si se coace cca. 1 ora.

5. Se scoate vasul de Jena din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se serveste cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise