Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in doua linguri de untdelemn. Se adauga carnea tocata si se apasa cu furculita, lasandu-se sa se patrunda bine, pana ce capata o culoare maro. Se sareaza carnea, se pipereaza, se adauga scortisoara. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba pana ce zeama dispare complet. Se gusta din nou si se adauga condimente. Cand e gata, se trage tigaia de-oparte, se lasa tocatura sa se raceasca usor si se adauga oul.
Intre timp se curata guliile de coaja si se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii cam de 1-2 cm. Se prajesc repede pe ambele parti in untdelemnul ramas.
Se unge o forma rezistenta la foc cu grasime si pesmet, dupa care se pun in straturi alternative guliile si carnea tocata. Sosul:
Se topeste grasimea intr-o tigaie, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se pune laptele amestecand intruna (ca pentru rantas). Se lasa sosul sa fiarba 5 minute la foc mic, apoi se incorporeaza in el doua linguri de cascaval ras si oul. Se trage vasul de pe foc. Se gusta de sare, piper, nucsoara si se toarna peste compozitia de carne tocata si gulii. Se presara deasupra cascavalul ramas si se baga in cuptorul gata incins, la treapta doi. Cam intr-o ora e gata.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii