autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de gulii

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
1 ceapa, 4 linguri de untdelemn, 350 g carne tocata (de vaca si porc), sare, piper proaspat macinat, un praf de scortisoara, o conserva mica de pulpa de rosii (200 g), 1 ou, 600 g gulii mari, grasime si pesmet pentru uns forma. Sosul: o lingura de grasime, o lingura de faina, o jumatate de pahar de lapte, 100 g cascaval ras, 1 ou, putina nucsoara rasa., (pentru 4 persoane),

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in doua linguri de untdelemn. Se adauga carnea tocata si se apasa cu furculita, lasandu-se sa se patrunda bine, pana ce capata o culoare maro. Se sareaza carnea, se pipereaza, se adauga scortisoara. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba pana ce zeama dispare complet. Se gusta din nou si se adauga condimente. Cand e gata, se trage tigaia de-oparte, se lasa tocatura sa se raceasca usor si se adauga oul.

Intre timp se curata guliile de coaja si se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii cam de 1-2 cm. Se prajesc repede pe ambele parti in untdelemnul ramas.

Se unge o forma rezistenta la foc cu grasime si pesmet, dupa care se pun in straturi alternative guliile si carnea tocata. Sosul:

Se topeste grasimea intr-o tigaie, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se pune laptele amestecand intruna (ca pentru rantas). Se lasa sosul sa fiarba 5 minute la foc mic, apoi se incorporeaza in el doua linguri de cascaval ras si oul. Se trage vasul de pe foc. Se gusta de sare, piper, nucsoara si se toarna peste compozitia de carne tocata si gulii. Se presara deasupra cascavalul ramas si se baga in cuptorul gata incins, la treapta doi. Cam intr-o ora e gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de gulii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fiedea chinezeasca cu pui si legume

Fiedea chinezeasca cu pui si legume

Ca sa scapam de "grija" legumelor,se curata,se spala ardeiul,ceapa si ciupercutele si se taie julién.(ciupercile

22 voturi    4 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curate cartofi ,se taie rondele si se aseaza ca un prim strat.Se adauga ardeiul tocat fasii,ceapa

19 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 4 linguri de untdelemn
  • 350 g carne tocata (de vaca si porc)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • un praf de scortisoara
  • o conserva mica de pulpa de rosii (200 g)
  • 1 ou
  • 600 g gulii mari
  • grasime si pesmet pentru uns forma. Sosul: o lingura de grasime
  • o lingura de faina
  • o jumatate de pahar de lapte
  • 100 g cascaval ras
  • 1 ou
  • putina nucsoara rasa.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tarta rustica cu dovlecei, reteta Laurei Adamache