Ingrediente
o vanata, un dovlecel, 6-8 cartofi cartofi potriviti, 2 cepe uscate, o legatura ceapa verde, sare ,piper macinat,ienibahar ,cimbru dupa gust, 500 g carne tocata amestec porc cu vitel, 3 oua, o legatura marar, o lingura pasta de tomate, 50 ml suc de rosii, , Pentru mujdei:, , 3-4 catei de usturoi, 50 ml suc de rosii
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
13 voturi
Mod de preparare
Cartofii se curata,se spala,se sterg , se taie rondele si se prajesc (se rumenesc) putin . Dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei .
Vanata se spala se taie la capete si se curata de coaja de jur imprejur la distante de 3-4 cm.Se va vedea o parte cu coaja,o parte fara coaja.Se taie rondele sau fasii pe lung dupa preferinta.
Dovlecelul se spala,se sterge,se taie rondele sau fasii pe lung .
Atat feliile de vinete cat si cele de dovlecel se prajesc sau se coc pe gratar.Eu le pregatesc pe gratar deoarece sunt mai dietetice si nu iese musacaua grasa.
Usturoiul se curata ,se piseaza si se amesteca cu sucul de rosii.Mujdeiul obtinut se va turna (se va intinde) peste cele doua straturi de vinete.
Intr-un vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet asez un strat de cartofi, un strat de dovlecei,un strat de vinete . Intindem cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata o parte din cantitatea de mujdei , dupa care asez stratul de carne,apoi un strat de dovlecei,un strat de vinete,mujdeiul ramas si ultimul strat va fi de cartofi .
Se introduce vasul 10-15 min in cuptorul preincalzit in prealabil,dupa care se scoate vasul si se toarna 2 oua batute si amestecate cu suc de rosii .Se reintroduce vasul la cuptor pentru a se rumeni frumos.
mirey (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011
Foarte buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010
Multumesc...
constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010
Super !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010
Multumesc...
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010
Foarte gustoasa!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010
Multumesc mult...
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010
Aromata si apetisanta!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010
Multumesc mult...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010
ce bine ti-a iesit!