autor:

Georgeta Nedelcu

» » Aperitive

Musaca de legume cu carne tocată

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2015

Ingrediente
2 cartofi cruzi, 3 cepe mari, 3 căpăţâni de usturoi, 2 morcovi, 3 ardei graşi, 8 ouă, 3 ouă pentru pus deasupra compoziţiei, 3 legături usturoi verde, 2 legături mărar verde, 1 cutie mică cu ciuperci, 1 cutie mazăre, sare, piper, 800 g carne tocată

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe razatoarea mare, iar usturoiul il pisam intr-un bol. După ce l-am pisat, facem maioneza, procedand in felul urmator: golim usturoiul pisat intr-o cană, punem sare, apoi adaugam o lingura de ulei si amestecam intocmai ca la maioneza. Mai turnam o lingura de ulei si amestecam iar, pană devine o crema fina.



Desfacem cutiile cu ciuperci si mazare, scurgem zeama, apoi tocam marunt ciupercile.



Luam o tigaie, punem ulei in ea si calim carnea tocata. Cand s-a rumenit, o dam la o parte.



Intr-o cratita, punem ceapa la calit si o lasam sa se rumeneasca putin, apoi adaugam cartofii (după ce i-am scurs de zeama), amestecam usor de sus in jos si lasam citeva minute să se rumeneasca. Dupa aceea adaugam morcovii, ardeii grasi si amestecam mereu, lasand cratita pe foc. Dam cratita la o parte si punem ciupercile si mazarea, amestecand totul foarte bine, apoi lasam compozitia sa se raceasca.



Cand s-a racit putin, adaugam carnea tocata, mararul, mujdeiul de usturoi, sarea, piperul si cele 8 oua si amestecam totul foarte bine.



Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia, niveland-o. Deasupra ei punem cele 3 oua batute, pe care le intindem uniform. Introducem tava in cuptorul incins, pentru cca 30 minute. Cand s-a rumenit bine, scoatem tava din cuptor si lasam musacaua sa se raceasca in tava, apoi o taiem după bunul plac. O putem servi alaturi de gogosari in oţet, castraveciori acri, muraturi sau salata de cruditati.



Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de legume cu carne tocată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Tarta cu chorizo si ardei gras

Tarta cu chorizo si ardei gras

Intindeti coca pe o tava intinsa cu o hartie de copt. Daca aveti baking sheet din aluminiu o puteti

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne
Deliciu

Deliciu

Muschiul se fasoneaza, se taie in doua parti egale si se bat cu ciocanul de snitele ,subtire. Se

2 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Georgeta Nedelcu

    Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine) , 03 februarie 2015

    Nun e prea mult! Mie imi plac putin mai usturoiate. Dar, poti sa ajustezi reteta dupa cum vrei. Nimic nu e batut in cuie. Multumesc pentru trecere si comentariu!

  • Fara foto

    Alecu Valerica , 01 februarie 2015

    Trei capatani de usturoi si inca trei legaturi de usturoi verde? Nu e prea mult?

  • Georgeta Nedelcu

    Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2015

    Am corectat. Iti multumesc!

    • Fara foto

      mariana , 29 ianuarie 2015

      cu carnea tocata ce ai facut,ai uitat-o la racit?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cartofi cruzi
  • 3 cepe mari
  • 3 căpăţâni de usturoi
  • 2 morcovi
  • 3 ardei graşi
  • 8 ouă
  • 3 ouă pentru pus deasupra compoziţiei
  • 3 legături usturoi verde
  • 2 legături mărar verde
  • 1 cutie mică cu ciuperci
  • 1 cutie mazăre
  • sare
  • piper
  • 800 g carne tocată

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Chiftele la cuptor din carne tocata de pui

Chiftele la cuptor din carne tocata de pui

Dam cartofii, telina si morcovii pe razatoarea mica, tocam patrunjelul marunt, ardeiul gras si ceapa.

1 vot    1 comentariu
45 min
Aperitive cu carne

Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)

Nun e prea mult! Mie imi plac putin mai usturoiate. Dar, poti sa ajustezi reteta dupa cum vrei. Nimic nu e batut in cuie. Multumesc pentru trecere si comentariu!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Carnati de casa in aluat de pizza