Musaca de legume cu carne tocată

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Musaca de legume cu carne tocată

Ingrediente

  • 2 cartofi cruzi
  • 3 cepe mari
  • 3 căpăţâni de usturoi
  • 2 morcovi
  • 3 ardei graşi
  • 8 ouă
  • 3 ouă pentru pus deasupra compoziţiei
  • 3 legături usturoi verde
  • 2 legături mărar verde
  • 1 cutie mică cu ciuperci
  • 1 cutie mazăre
  • sare
  • piper
  • 800 g carne tocată

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe razatoarea mare, iar usturoiul il pisam intr-un bol. După ce l-am pisat, facem maioneza, procedand in felul urmator: golim usturoiul pisat intr-o cană, punem sare, apoi adaugam o lingura de ulei si amestecam intocmai ca la maioneza. Mai turnam o lingura de ulei si amestecam iar, pană devine o crema fina.

Desfacem cutiile cu ciuperci si mazare, scurgem zeama, apoi tocam marunt ciupercile.

Luam o tigaie, punem ulei in ea si calim carnea tocata. Cand s-a rumenit, o dam la o parte.

Intr-o cratita, punem ceapa la calit si o lasam sa se rumeneasca putin, apoi adaugam cartofii (după ce i-am scurs de zeama), amestecam usor de sus in jos si lasam citeva minute să se rumeneasca. Dupa aceea adaugam morcovii, ardeii grasi si amestecam mereu, lasand cratita pe foc. Dam cratita la o parte si punem ciupercile si mazarea, amestecand totul foarte bine, apoi lasam compozitia sa se raceasca.

Cand s-a racit putin, adaugam carnea tocata, mararul, mujdeiul de usturoi, sarea, piperul si cele 8 oua si amestecam totul foarte bine.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia, niveland-o. Deasupra ei punem cele 3 oua batute, pe care le intindem uniform. Introducem tava in cuptorul incins, pentru cca 30 minute. Cand s-a rumenit bine, scoatem tava din cuptor si lasam musacaua sa se raceasca in tava, apoi o taiem după bunul plac. O putem servi alaturi de gogosari in oţet, castraveciori acri, muraturi sau salata de cruditati.

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor