autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de legume

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg carne tocata (manzat, porc sau amestec), 3 vinete potrivite, 1 ou, 50 g cascaval, 1 dovlecel, 2 cepe, 3 morcovi, 6-7 rosii, 6-7 buchetele de conopida, cateva fire de patrunjel si telina, 150 ml ulei de palmier, 250 ml suc de rosii, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Se curata cepele si 1 morcov, se toaca marunt sau se dau prin blender si se calesc in 2-3 linguri de ulei, apoi se pun intr-un castron peste carnea tocata impreuna cu verdeata tocata, 1 ou, sare si piper. Omogenizati compozitia.
Curatati de coaja dovlecelul si vinetele. Vinetele nu se curata chiar de tot, lasati din loc in loc cate o fasiuta de coaja. Taiati dovlecelul si vinetele felii cam de 1 cm grosime, presarati-le cu putina sare si puneti-le una peste alta cate 7-8 felii. Lasati-le sa stea 4-5 minute, apoi presati-le putin sa se scurga zeama. Buchetelele de conopida se fierb 7-8 minute, cei doi morcovi ramasi se curata si se taie felii oblice de 6-7 mm grosime.
Puneti uleiul de palmier intr-o tigaie antiaderenta si prajiti putin pe fiecare parte toate feliile de morcovi, dovlecel si vinete. Intr-un vas mai maricel de sticla termorezistenta (se poate si intr-o cratita) asezati un strat de vinete, dovlecel si morcovi, deasupra toata compozitia de carne, conopida, inca un strat cu restul de felii de legume, turnati sucul de rosii. Presarati cu bucatele de cascaval, sare, piper, decorati cu cateva frunze de patrunjel si telina. Acoperiti totul cu un strat de felii de rosii curatate de pielita si adaugati putina apa ca sa ajunga pana la nivelul rosiilor. Acoperiti cu capacul si dati vasul la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45 minute.
Indepartati capacul si mai lasati musacaua la cuptor, la foc mic, inca 20 minute.
Asezati pe farfurii cate un pic din fiecare leguma, umplutura de carne si decorati cu verdeata. Pofta buna.
Se curata cepele si 1 morcov, se toaca marunt sau se dau prin blender si se calesc in 2-3 linguri de ulei, apoi se pun intr-un castron peste carnea to
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de legume" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Musaca de pui cu masline si legume

Musaca de pui cu masline si legume

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

0 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    George , 16 iulie 2013

    Reteta: musaca de legume. Primul ingredient: 1 kg de carne tocata. Stupid.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Imi place si eu pregatesc asa ceva .

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Foarte buna, o prezentare extraordinara, ca de obicei. Felicitari! Ce faci tu este intr-adevar o arta culinara.

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2010

      Delicios foarte bun cu siguranta o voi face .I-mi plac legumele si combinatia asta e deosebita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (manzat
  • porc sau amestec)
  • 3 vinete potrivite
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 6-7 rosii
  • 6-7 buchetele de conopida
  • cateva fire de patrunjel si telina
  • 150 ml ulei de palmier
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

79 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

8 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

George

Reteta: musaca de legume. Primul ingredient: 1 kg de carne tocata. Stupid.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea. Curatam morcovul,

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Chiftele din fasole Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu un pastarnac, morcov, o ceapa si o

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive