Musaca de legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Musaca de legume

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (manzat, porc sau amestec)
  • 3 vinete potrivite
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 6-7 rosii
  • 6-7 buchetele de conopida
  • cateva fire de patrunjel si telina
  • 150 ml ulei de palmier
  • 250 ml suc de rosii
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata cepele si 1 morcov, se toaca marunt sau se dau prin blender si se calesc in 2-3 linguri de ulei, apoi se pun intr-un castron peste carnea tocata impreuna cu verdeata tocata, 1 ou, sare si piper. Omogenizati compozitia.

Curatati de coaja dovlecelul si vinetele. Vinetele nu se curata chiar de tot, lasati din loc in loc cate o fasiuta de coaja. Taiati dovlecelul si vinetele felii cam de 1 cm grosime, presarati-le cu putina sare si puneti-le una peste alta cate 7-8 felii. Lasati-le sa stea 4-5 minute, apoi presati-le putin sa se scurga zeama. Buchetelele de conopida se fierb 7-8 minute, cei doi morcovi ramasi se curata si se taie felii oblice de 6-7 mm grosime.

Puneti uleiul de palmier intr-o tigaie antiaderenta si prajiti putin pe fiecare parte toate feliile de morcovi, dovlecel si vinete. Intr-un vas mai maricel de sticla termorezistenta (se poate si intr-o cratita) asezati un strat de vinete, dovlecel si morcovi, deasupra toata compozitia de carne, conopida, inca un strat cu restul de felii de legume, turnati sucul de rosii. Presarati cu bucatele de cascaval, sare, piper, decorati cu cateva frunze de patrunjel si telina. Acoperiti totul cu un strat de felii de rosii curatate de pielita si adaugati putina apa ca sa ajunga pana la nivelul rosiilor. Acoperiti cu capacul si dati vasul la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45 minute.

Indepartati capacul si mai lasati musacaua la cuptor, la foc mic, inca 20 minute.

Asezati pe farfurii cate un pic din fiecare leguma, umplutura de carne si decorati cu verdeata. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor