autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Musaca de oaie

    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca (avec du mouton cuit ils disent en original) si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si se inteapa pulpa, nu se curata de coaja. Se prajesc in ulei. Se scoate carnea vinetelor si se pastreaza pieile125 g ciuperci albe se prepara sote in unt 75 g de ceapa asemenea 100 ml de sos espagnole* (se gaseste la capitolul sosuri) 3 vinete se taie in rondele si se prajesc in ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca carnea tocata, cu vinetele prajite (cele 6) cu ceapa si ciupercile calite in unt, o lingura de patrunjel tocat, un catel de usturoi taiat, sosul spaniol, si doua-trei oua.

Montajul musacalei: Tapisati interiorul si peretii unei forme de sarlota sau ale unei tavi dreptunghiulare cu pieile de vinata (partea neagra, coaja exterioara in afara). Se pune un strat de umplutura, un strat de vinete prajite si se alterneaza astfel. Se taseaza bine. Se acopera partea superioara cu piei de vinete si cu o hartie pergament unsa cu unt.

Se coace la cuptor, la bain marie timp de 1 ora. Se scoate de la cuptor, se lasa sa se odihneasca cateva minute, si se scoate pe un platou din forma pentru a se servi. Daca se prepara in tava dreptunghilara se poate servi din tava
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca (avec du mouton cuit ils disent en original) si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si se inteapa pulpa
  • nu se curata de coaja. Se prajesc in ulei. Se scoate carnea vinetelor si se pastreaza pieile125 g ciuperci albe se prepara sote in unt 75 g de ceapa asemenea 100 ml de sos espagnole* (se gaseste la capitolul sosuri) 3 vinete se taie in rondele si se prajesc in ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Paella ( Paella valenciana)