autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu peste

Musaca de peste

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
1,5 kg de peste (de preferinta oceanic, ca are mai putine oase), 1 kg de cartofi, 5-6 gogosari, 3-4 rosii mari (sau 200 ml de bulion), foi de dafin, 3-4 boabe de enibahar, sare, piper macinat, 200 ml de smantana, 100 ml de vin alb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala bine si se portioneaza. Cartofii se curata, se spala si se taie felii mai subtiri. Gogosarii se curata de coceni si se taie felii subtiri. Rosiile se taie felii subtiri. Intr-o cratita de tuci se asaza un rand de rosii (daca nu avem rosii punem jumatate din cantitatea de bulion), un rand de cartofi, un rand de gogosari si un rand de felii de peste (sarat si piparat), enibahar, dafin, apoi se repeta asezarea in straturi pana se termina ingredientele, dar ultimul rand sa fie de cartofi. Se toarna vinul si apoi smantana, se acopera cu capac si se da la cuptor, la foc mediu, cam 30-40 de minute. Se serveste cu salata sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu pasta harissa

Peste cu pasta harissa

Intr-un bol se amesteca bine 1lingura de pasta harissa cu putina sare si chimionul macinat;se maseaza

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu peste
Saramura de scrumbie

Saramura de scrumbie

Pestele se curata, se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se baga in cuptor 30-40 min.

15 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1,5 kg de peste (de preferinta oceanic
  • ca are mai putine oase)
  • 1 kg de cartofi
  • 5-6 gogosari
  • 3-4 rosii mari (sau 200 ml de bulion)
  • foi de dafin
  • 3-4 boabe de enibahar
  • sare
  • piper macinat
  • 200 ml de smantana
  • 100 ml de vin alb.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pastrav la tava cu legume