autor:

Violeta 30

» » Mancaruri cu carne

Musaca de pui cu masline si legume

Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Ingrediente
500 gr carne pui, 800 gr cartofi, 1 morcov taiat cubulete, 2 cepe taiate cubulute, 100 gr masline, patrunjel, 50 ml bere, un varf lingutita bicarbonat de sodiu, 1 ou, ulei, sare sau delikat, condimente, piper, 3 felii de jambon sau sunca de pui, 3 felii de cascaval

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult, altfel se farama.



Se taie carnea de pui (piept sau pulpe dezosate) si se marunteste la blender. Se toarna berea peste pui si se mai toaca pana se amesteca.



Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Patrunjelul se taie fin si se pune peste legume, la fel si maslinele. Tot amestecul de legume se pune peste carnea de pui si se mai da cateva secunde la blender. Se condimenteaza amestecul, se adauga oul, bicarbonatul si sare sau delikat daca mai e nevoie.



Intr-o forma de yena se pune un strat de cartofi, apoi unul din amestecul de carne, inca unul de cartofi, apoi iar carne, si la sfarsit cartofi. Turnam cateva linguri de supa de cartofi si stropim cu ulei. Peste cartofi formam un gratar din cascaval si jambon/sunca de pui si dam la cuptor.



Vasul se acopera cu capac, iar spre sfarsit, cand musacaua este aproape gata, se lasa vasul descoperit, pana se rumeneste bine.

Un deliciu. S-aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de pui cu masline si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Caltabosi

Caltabosi

Se curata, spala si se pun la fiert ingedientele de mai sus cu sare, boabe de piper si foi de dafin.

30 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu legume şi un capac de pâine

Pui cu legume şi un capac de pâine

Din drojdie frecată cu zahăr adăugată puţină apă şi un strop de făină se face o maia care

8 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne pui
  • 800 gr cartofi
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 2 cepe taiate cubulute
  • 100 gr masline
  • patrunjel
  • 50 ml bere
  • un varf lingutita bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • ulei
  • sare sau delikat
  • condimente
  • piper
  • 3 felii de jambon sau sunca de pui
  • 3 felii de cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Violeta 30
Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Se taie aluatul in patratele si apoi colturile patratului ca in poza. Se pune in mijloc o feliuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort cu crema ganache si capsuni

Tort cu crema ganache si capsuni

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca

1 vot    0 comentarii
24h
Torturi
Briose aperitiv

Briose aperitiv

Taiem cubulete mezelurile, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea. Adaugam ouale batute

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui in crusta de mac pe pat de legume