Musaca de pui cu masline si legume

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Musaca de pui cu masline si legume

Ingrediente

  • 500 gr carne pui
  • 800 gr cartofi
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 2 cepe taiate cubulute
  • 100 gr masline
  • patrunjel
  • 50 ml bere
  • un varf lingutita bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • ulei
  • sare sau delikat
  • condimente
  • piper
  • 3 felii de jambon sau sunca de pui
  • 3 felii de cascaval

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult, altfel se farama.

Se taie carnea de pui (piept sau pulpe dezosate) si se marunteste la blender. Se toarna berea peste pui si se mai toaca pana se amesteca.

Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Patrunjelul se taie fin si se pune peste legume, la fel si maslinele. Tot amestecul de legume se pune peste carnea de pui si se mai da cateva secunde la blender. Se condimenteaza amestecul, se adauga oul, bicarbonatul si sare sau delikat daca mai e nevoie.

Intr-o forma de yena se pune un strat de cartofi, apoi unul din amestecul de carne, inca unul de cartofi, apoi iar carne, si la sfarsit cartofi. Turnam cateva linguri de supa de cartofi si stropim cu ulei. Peste cartofi formam un gratar din cascaval si jambon/sunca de pui si dam la cuptor.

Vasul se acopera cu capac, iar spre sfarsit, cand musacaua este aproape gata, se lasa vasul descoperit, pana se rumeneste bine.

Un deliciu. S-aveti pofta !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci