autor:

Violeta 30

» » Mancaruri cu carne

Musaca de pui cu masline si legume

Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 noiembrie 2014

Ingrediente
500 gr carne pui, 800 gr cartofi, 1 morcov taiat cubulete, 2 cepe taiate cubulute, 100 gr masline, patrunjel, 50 ml bere, un varf lingutita bicarbonat de sodiu, 1 ou, ulei, sare sau delikat, condimente, piper, 3 felii de jambon sau sunca de pui, 3 felii de cascaval

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult, altfel se farama.



Se taie carnea de pui (piept sau pulpe dezosate) si se marunteste la blender. Se toarna berea peste pui si se mai toaca pana se amesteca.



Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Patrunjelul se taie fin si se pune peste legume, la fel si maslinele. Tot amestecul de legume se pune peste carnea de pui si se mai da cateva secunde la blender. Se condimenteaza amestecul, se adauga oul, bicarbonatul si sare sau delikat daca mai e nevoie.



Intr-o forma de yena se pune un strat de cartofi, apoi unul din amestecul de carne, inca unul de cartofi, apoi iar carne, si la sfarsit cartofi. Turnam cateva linguri de supa de cartofi si stropim cu ulei. Peste cartofi formam un gratar din cascaval si jambon/sunca de pui si dam la cuptor.



Vasul se acopera cu capac, iar spre sfarsit, cand musacaua este aproape gata, se lasa vasul descoperit, pana se rumeneste bine.

Un deliciu. S-aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de pui cu masline si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Spaghete cu sos de chilli

Spaghete cu sos de chilli

Sosul de chilli Se incinge uleiul de masline intr-o cratita neaderenta si se adauga ceapa, usturoiul

7 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Parjolute marinate

Parjolute marinate

Incepem cu prepararea parjolutelor,amestecand carnea tocata cu sare,piper,usturoi pisat,ierburi provenzale,lingurile

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne pui
  • 800 gr cartofi
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 2 cepe taiate cubulute
  • 100 gr masline
  • patrunjel
  • 50 ml bere
  • un varf lingutita bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • ulei
  • sare sau delikat
  • condimente
  • piper
  • 3 felii de jambon sau sunca de pui
  • 3 felii de cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Violeta 30
Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Se taie aluatul in patratele si apoi colturile patratului ca in poza. Se pune in mijloc o feliuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort cu crema ganache si capsuni

Tort cu crema ganache si capsuni

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca

1 vot    0 comentarii
24h
Torturi
Briose aperitiv

Briose aperitiv

Taiem cubulete mezelurile, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea. Adaugam ouale batute

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui