autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

MUSACA DE SPANAC

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2008

Ingrediente
(4 portii):, 300-350g.spanac,, 200g.smantana,, 1 galbenus,, 4-5 linguri ulei,, 1 ceapa,, 400g.carne tocata-amestec de vita si porc,, 100ml.supa de legume,, 400g.rosii decojite in suc de rosii,, cateva frunze de busuioc,, 250g.cascaval,, 2-3 catei de usturoi,, pesmet,, sare,, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Spanacul se opareste in apa cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Carnea tocata si ceapa tocata marunt se calesc in ulei. Se adauga sare, piper si o lingura de supa si se inabusa 10 minute. Se pun apoi jumatate din rosii taiate cubulete si sucul de rosii si se fierbe la foc mic pana incepe sosul sa scada.
2. Separat, intr-o alta tigaie, se caleste spanacul oparit. Se condimenteaza cu sare, piper si usturoi si se lasa deoparte.
3. Se alege un vas potrivit pentru copt, se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se pune compozitia de carne in vas si se intinde intr-un strat uniform. Se presara restul de rosii taiate felii si spanacul. Se toarna smantana batuta cu un galbenus, iar deasupra se pun felii subtiri de cascaval. Se presara verdeata tocata si putin pesmet si se pune in cuptorul preincalzit si se coace, la foc potrivit, 35-40 minute.
4. Se orneaza cu verdeata si cascaval ras, se lasa putin sa se mai raceasca si se poate servi alaturi de un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSACA DE SPANAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 300-350g.spanac,
  • 200g.smantana,
  • 1 galbenus,
  • 4-5 linguri ulei,
  • 1 ceapa,
  • 400g.carne tocata-amestec de vita si porc,
  • 100ml.supa de legume,
  • 400g.rosii decojite in suc de rosii,
  • cateva frunze de busuioc,
  • 250g.cascaval,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • pesmet,
  • sare,
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata cu varza rosie