autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

MUSACA DE SPANAC

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2008

Ingrediente
(4 portii):, 300-350g.spanac,, 200g.smantana,, 1 galbenus,, 4-5 linguri ulei,, 1 ceapa,, 400g.carne tocata-amestec de vita si porc,, 100ml.supa de legume,, 400g.rosii decojite in suc de rosii,, cateva frunze de busuioc,, 250g.cascaval,, 2-3 catei de usturoi,, pesmet,, sare,, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Spanacul se opareste in apa cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Carnea tocata si ceapa tocata marunt se calesc in ulei. Se adauga sare, piper si o lingura de supa si se inabusa 10 minute. Se pun apoi jumatate din rosii taiate cubulete si sucul de rosii si se fierbe la foc mic pana incepe sosul sa scada.
2. Separat, intr-o alta tigaie, se caleste spanacul oparit. Se condimenteaza cu sare, piper si usturoi si se lasa deoparte.
3. Se alege un vas potrivit pentru copt, se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se pune compozitia de carne in vas si se intinde intr-un strat uniform. Se presara restul de rosii taiate felii si spanacul. Se toarna smantana batuta cu un galbenus, iar deasupra se pun felii subtiri de cascaval. Se presara verdeata tocata si putin pesmet si se pune in cuptorul preincalzit si se coace, la foc potrivit, 35-40 minute.
4. Se orneaza cu verdeata si cascaval ras, se lasa putin sa se mai raceasca si se poate servi alaturi de un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSACA DE SPANAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Se opareste pieptul intr-un litru de apa(atentie nu se fierbe), apoi se taie cuburi potrivite in

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mancare mexicana

Mancare mexicana

- se toacă o ceapă şi se adaugă peste carnea tocată. Peste ele spargem un ou şi turnăm sos

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 300-350g.spanac,
  • 200g.smantana,
  • 1 galbenus,
  • 4-5 linguri ulei,
  • 1 ceapa,
  • 400g.carne tocata-amestec de vita si porc,
  • 100ml.supa de legume,
  • 400g.rosii decojite in suc de rosii,
  • cateva frunze de busuioc,
  • 250g.cascaval,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • pesmet,
  • sare,
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui marinat de 1 Mai(Enchiladas adaptat )