autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Mancaruri cu carne

Musaca de vinete

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
Ingredientele sunt pentru 4 portii, deci vei avea nevoie de un vas destul de mic (aprox 20/20cm):, , 1. 500 gr carne tocata din piept de pui, 2. 500 gr de vinete (cam 2 vinete mai marisoare), 3. 1 ceapa mare, 4. 2 linguri bulion, 5. 400 gr de rosii (cam 4-5 bucati adica), 6. 50 ml ulei de masline, 7. 1 legatura patrunjel, 8. 1 legatura marar, 9. piper, boia dulce, oregano, busuioc, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba lunguiete. Se spala, se sterg cu un servet de hartie, se taie rondele de 6-7 mm, se pun in tava cuptorului, se ung cu putin ulei si se dau la cuptor, la 180 de grade pentru 20 min.

Intre timp, tai rosiile rondele. Tai si ceapa marunt si o pui la calit in 2-3 linguri de ulei. Cand devine sticloasa, se adauga carnea tocata. Se lasa cateva minute, amestecand din cand in cand iar apoi se adauga bulionul, verdeata tocata si condimentele. Lasi pana cand carnea arata facuta si zeama a scazut, apoi dai la o parte de pe foc.

Scoti vinetele din cuptor si asezi intr-un vas uns cu putin ulei un strat de vinete, peste vinete jumatate din cantitatea de carne tocata, un strat de rosii rondele, restul de carne tocata, un strat de vinete si inca unul de rosii. Apoi dai totul la cuptor, la 190 de grade, pentru o 1h-1h30, pana incepe sa se zbarceasca stratul de rosii de la suprafata. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de vinete cu carne de pasare

Musaca de vinete cu carne de pasare

1.Se curata vinetele de coaja apoi se taie in rondele goase de cca.1 cmcare se prajesc pe ambele

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete rapida

Musaca de vinete rapida

Se taie vinetele rondele si se pun la prajit, apoi se taie si celelalte legume tot rondele, si se

8 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina Defta , 10 iulie 2013

    O ora-o ora jumate la cuptor? Daca vinetele sunt aproape facute iar carnea la fel, nu ajun 35-40 min max? Se face pasta vanata aia.....

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Foarte frumos arata.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

    Arata foarte bine.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingredientele sunt pentru 4 portii
  • deci vei avea nevoie de un vas destul de mic (aprox 20/20cm):
  • 1. 500 gr carne tocata din piept de pui
  • 2. 500 gr de vinete (cam 2 vinete mai marisoare)
  • 3. 1 ceapa mare
  • 4. 2 linguri bulion
  • 5. 400 gr de rosii (cam 4-5 bucati adica)
  • 6. 50 ml ulei de masline
  • 7. 1 legatura patrunjel
  • 8. 1 legatura marar
  • 9. piper
  • boia dulce
  • oregano
  • busuioc
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Foarte frumos arata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Friptura de vita cu sos rosu