autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu carne

Musaca de vinete

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Ingrediente
2 vinete, 1/2 kg carne de vita, 1/2 kg carne de porc, o ceapa, 50 ml ulei, 4 oua, 300 ml smantana, 4 rosii, ptrunjel, sare,, nucsoara si enibahar macinate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 3 min

1 vot

Mod de preparare

Vinetele decojite se taie rondele de 1 cm grosime. Se presara cu sare, se lasa pe un servet pentru a se scurge, pentru o jumatate de ora, dupa care le rumenim pe ambele parti. Le lasam pe un servet de hartie.
Calim ceapa tocata marunt,o lasam sa se raceasca, adaugam carnea si 2 oua batute cu sare, piper, enibahar si nucsoara.
Asezam o parte din feliile de vinete intr-o tava unsa cu unt, intindem carnea peste vinete,acoperim cu feliile de vinete ramase si felii de rosii.
Pregatim sosul din : 2 oua batute cu smantana si rosiile ramase date pe razatoare. Condimentam si turnam sosul peste musaca. Presaram cu patrunjel tocat marunt.Dam la cuptorul incins pana capata o crusta rumena. Se serveste calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Vinetele se curata partial de coaja, se taie felii de aprox 1 cm grosime si se sareaza. Se prajesc

6 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MUSACA DE VINETE SI MORCOVI

MUSACA DE VINETE SI MORCOVI

Vinetele se spala,necuratate,se taie bucati,se sareaza, se lasa 20-30 minute.Apoi se spala,se usuca,se

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 3 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1/2 kg carne de vita
  • 1/2 kg carne de porc
  • o ceapa
  • 50 ml ulei
  • 4 oua
  • 300 ml smantana
  • 4 rosii
  • ptrunjel
  • sare,
  • nucsoara si enibahar macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cannelloni cu carne tocata