autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu carne

Musaca de vinete

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Ingrediente
2 vinete, 1/2 kg carne de vita, 1/2 kg carne de porc, o ceapa, 50 ml ulei, 4 oua, 300 ml smantana, 4 rosii, ptrunjel, sare,, nucsoara si enibahar macinate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 3 min

1 vot

Mod de preparare

Vinetele decojite se taie rondele de 1 cm grosime. Se presara cu sare, se lasa pe un servet pentru a se scurge, pentru o jumatate de ora, dupa care le rumenim pe ambele parti. Le lasam pe un servet de hartie.
Calim ceapa tocata marunt,o lasam sa se raceasca, adaugam carnea si 2 oua batute cu sare, piper, enibahar si nucsoara.
Asezam o parte din feliile de vinete intr-o tava unsa cu unt, intindem carnea peste vinete,acoperim cu feliile de vinete ramase si felii de rosii.
Pregatim sosul din : 2 oua batute cu smantana si rosiile ramase date pe razatoare. Condimentam si turnam sosul peste musaca. Presaram cu patrunjel tocat marunt.Dam la cuptorul incins pana capata o crusta rumena. Se serveste calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba

4 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Musaca din cartofi si vinete prajite

Musaca din cartofi si vinete prajite

Dupa ce am taiat rondele si cartofii si vinetele le prajim pe rand in ulei incins de palmier. Scoatem

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 3 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1/2 kg carne de vita
  • 1/2 kg carne de porc
  • o ceapa
  • 50 ml ulei
  • 4 oua
  • 300 ml smantana
  • 4 rosii
  • ptrunjel
  • sare,
  • nucsoara si enibahar macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Musaca de cartofi