autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu carne

Musaca de vinete

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Ingrediente
2 vinete, 1/2 kg carne de vita, 1/2 kg carne de porc, o ceapa, 50 ml ulei, 4 oua, 300 ml smantana, 4 rosii, ptrunjel, sare,, nucsoara si enibahar macinate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 3 min

1 vot

Mod de preparare

Vinetele decojite se taie rondele de 1 cm grosime. Se presara cu sare, se lasa pe un servet pentru a se scurge, pentru o jumatate de ora, dupa care le rumenim pe ambele parti. Le lasam pe un servet de hartie.
Calim ceapa tocata marunt,o lasam sa se raceasca, adaugam carnea si 2 oua batute cu sare, piper, enibahar si nucsoara.
Asezam o parte din feliile de vinete intr-o tava unsa cu unt, intindem carnea peste vinete,acoperim cu feliile de vinete ramase si felii de rosii.
Pregatim sosul din : 2 oua batute cu smantana si rosiile ramase date pe razatoare. Condimentam si turnam sosul peste musaca. Presaram cu patrunjel tocat marunt.Dam la cuptorul incins pana capata o crusta rumena. Se serveste calda sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca greceasca cu vinete si cartofi

Musaca greceasca cu vinete si cartofi

Este o reteta care necesita rabdare dar efortul merita. Se curăţă, se spala cartofii şi se taie

2 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de vinete cu carne de pasare

Musaca de vinete cu carne de pasare

1.Se curata vinetele de coaja apoi se taie in rondele goase de cca.1 cmcare se prajesc pe ambele

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 3 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1/2 kg carne de vita
  • 1/2 kg carne de porc
  • o ceapa
  • 50 ml ulei
  • 4 oua
  • 300 ml smantana
  • 4 rosii
  • ptrunjel
  • sare,
  • nucsoara si enibahar macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rol de curcan impachetat