autor:

zana b.

» » Mancaruri cu carne

Musaca de vinete

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
400g carne tocata amestec,ulei,2 cepe,1/2 kg rosii,1,5kg vinete,1 ou,1 pahar mic cu smantana,100g cascaval ras,sare,piper,verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu carnea in ulei,10 minute.Cand compozitia s-a racit se pune oul,condimentele si verdeata tocata.
Vinetele se curata partial de coaja si se taie felii groase.
Intr-un vas uns se asaza alternativ straturi de vinete cu straturi de carne,ultimul fiind de vinete.
Din rosii se face o pasta ce se amesteca cu smantana;se toarna deasupra vinetelor.
Tava se da la cuptor ptr. 20 minute,la foc mediu.Cand este aproape gata se presara cascaval si se mai lasa 5 minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete pentru musaca

Vinete pentru musaca

Spal vinetele, le tai felii subtiri in lungime, presar cu sare si le las cateva ore. Le spal, le

8 voturi    7 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Musaca de vinete cu carne de pui

Musaca de vinete cu carne de pui

Vinetele se spala, (daca preferati le curatati), se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza

14 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine):

    Am incercat reteta, este minunata. Eu am folosit si 100 g de ciuperci champignon si un dovlecel. Rosiile nu le-am facut pasta, le-am taiat felii si le-am pus peste vinete. Foarte buna reteta. Felicitari.

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 400g carne tocata amestec,ulei,2 cepe,1/2 kg rosii,1,5kg vinete,1 ou,1 pahar mic cu smantana,100g cascaval ras,sare,piper,verdeata

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Iepure cu masline