autor:

zana b.

» » Mancaruri cu carne

Musaca de vinete

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
400g carne tocata amestec,ulei,2 cepe, kg rosii,1,5kg vinete, ou,1 pahar mic cu smantana,100g cascaval ras,sare,piper,verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu carnea in ulei,10 minute.Cand compozitia s-a racit se pune oul,condimentele si verdeata tocata.
Vinetele se curata partial de coaja si se taie felii groase.
Intr-un vas uns se asaza alternativ straturi de vinete cu straturi de carne,ultimul fiind de vinete.
Din rosii se face o pasta ce se amesteca cu smantana;se toarna deasupra vinetelor.
Tava se da la cuptor ptr. 20 minute,la foc mediu.Cand este aproape gata se presara cascaval si se mai lasa 5 minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de vinete rapida

Musaca de vinete rapida

Se taie vinetele rondele si se pun la prajit, apoi se taie si celelalte legume tot rondele, si se

8 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba

4 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine):

    Am incercat reteta, este minunata. Eu am folosit si 100 g de ciuperci champignon si un dovlecel. Rosiile nu le-am facut pasta, le-am taiat felii si le-am pus peste vinete. Foarte buna reteta. Felicitari.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 400g carne tocata amestec,ulei,2 cepe, kg rosii,1,5kg vinete, ou,1 pahar mic cu smantana,100g cascaval ras,sare,piper,verdeata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute in aluat de bere