autor:

I. Mircescu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de vinete

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2009

Ingrediente
4 vinete potrivite, 8 -10 rosii in functie de marimea lor, condimente, ulei, usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Vinetele se curata partial de coaja, se taie felii de aprox 1 cm grosime si se sareaza.
Se prajesc intr-o tigaie de teflon pe ambele parti fara ulei.
Rosiile se spala si se taie felii.
Intr-o tava de yena se aseaza un rand de vinete in care se infig bucatele de catel de usturoi, un rand rosii si se continua asa.
Se prepara un dresing din ulei, cimbru, delikat, piper si alte condimente dupa gust si se toarna peste legume.
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pt cca 30 min. Se scoate folia si se mai lasa la cuptor pana scade zeama pe care si-au lasat-o legumele.
Se serveste calda, dar si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MUSACA DE VINETE

MUSACA DE VINETE

Carnea tocata se caleste bine impreuna cu ceapa, mararul, sare,piper,condimente.Cand se raceste se

43 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete cu carne de pasare

Musaca de vinete cu carne de pasare

1.Se curata vinetele de coaja apoi se taie in rondele goase de cca.1 cmcare se prajesc pe ambele

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Imi place tare mult acest preparat...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    arata tare bine

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Foarte buna trebuie sa fie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Imi place foarte mult musacaua de vinete...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Cred ca ii lipseste ceva. Ceva,inseamna ardei copti. Da, stiu, e retro, dar are un gust buuuun! Parca sau poate (daca am timp, trebuie sa prepar mai mult, apar multi prieteni, prietene) am sa fac si eu maine! Buna idee, multumesc!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      E foarte aspectoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete potrivite
  • 8 -10 rosii in functie de marimea lor
  • condimente
  • ulei
  • usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place tare mult acest preparat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei rotunzi umpluti