Reteta postata pe: 17 iunie 2010
Ingrediente
3 vinete, 4 rosii mai mari, ½ kg.carne tocata manzat, ½ kg.carne tocata pui, 1 legatura ceapa verde, 1 ou, verdeata tocata, marar si partunjel, ½ pahar suc de rosii, ½ pahar apa, sare si piper dupa gust, 4-5 frunze menta proaspat tocata, 1 lingurita oregano, 100g cascaval ras, 1 pahar suc de rosii
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
Mod de preparare
Carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt impreuna cu oul si condimentele.Se pune intr-un vas cu putin ulei si se lasa sa se rumeneasca putin,apoi se adauga apa si sucul de rosii si se lasa pe foc pana se evapora toata zeama.Cand a scazut toata zeama se ia de pe foc si se lasa la o parte.Vinetele se spala se curate de caoja din loc in loc,se dau cu putina sare si se lasa la scurs,apoi se pun pe gratar la rumenit .Gratarul trebuie uns inainte cu putin ulei(sau se pot prajii in ulei).La fel se procedeaza si cu rosiile,doar ca ele trebuie tinute foarte putin pe gratar ca sa nu se prajeasca prea tare.Se aseaza feliile de vinete intr-un vas incasabil(yena),deasupra se pun rondele de rosii peste care presam putin oregano,adaugam stratul de carne si acoperim cu restul de vinete si rosii.Presaram iar oregano si deasupra turnam sos se rosii si bagam vasul in cuptorul preancalzit la 200gC pentru 20-30 de minute.Cand musacaua este gata se pune deasupra cascavalul ras si se mai lasa 5 minute in cuptor apoi se poate servii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Spal vinetele, le tai felii subtiri in lungime, presar cu sare si le las cateva ore. Le spal, le
7 voturi
7 comentarii
20 min
Vinetele se curata partial de coaja, se taie felii de aprox 1 cm grosime si se sareaza.
Se prajesc
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010
Super !
constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010
Super !
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010
Un deliciu.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010
O bunãtate!!!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010
Foarte gustoasa!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010
Ce bunatate ai pregatit tu, Silvioara! Pacat ca n-am fost pe faza ca veneam s-o gust!
husni (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010
F.buna,musacaua;si noua ne place f.mult.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010
Foarte buna!
flory avram (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010
O bunatate!
licu pop (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010
O reteta fantastica...nota 10 pentru legumele la gratar asa isi pastreaza aroma mult mai bine...inca o data felicitari pentru reteta!!!!!!*****
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010
Noua ne place tare mult...