autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

Musaca de vinete

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Ingrediente
3 vinete, 4 rosii mai mari, ½ kg.carne tocata manzat, ½ kg.carne tocata pui, 1 legatura ceapa verde, 1 ou, verdeata tocata, marar si partunjel, ½ pahar suc de rosii, ½ pahar apa, sare si piper dupa gust, 4-5 frunze menta proaspat tocata, 1 lingurita oregano, 100g cascaval ras, 1 pahar suc de rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt impreuna cu oul si condimentele.Se pune intr-un vas cu putin ulei si se lasa sa se rumeneasca putin,apoi se adauga apa si sucul de rosii si se lasa pe foc pana se evapora toata zeama.Cand a scazut toata zeama se ia de pe foc si se lasa la o parte.Vinetele se spala se curate de caoja din loc in loc,se dau cu putina sare si se lasa la scurs,apoi se pun pe gratar la rumenit .Gratarul trebuie uns inainte cu putin ulei(sau se pot prajii in ulei).La fel se procedeaza si cu rosiile,doar ca ele trebuie tinute foarte putin pe gratar ca sa nu se prajeasca prea tare.Se aseaza feliile de vinete intr-un vas incasabil(yena),deasupra se pun rondele de rosii peste care presam putin oregano,adaugam stratul de carne si acoperim cu restul de vinete si rosii.Presaram iar oregano si deasupra turnam sos se rosii si bagam vasul in cuptorul preancalzit la 200gC pentru 20-30 de minute.Cand musacaua este gata se pune deasupra cascavalul ras si se mai lasa 5 minute in cuptor apoi se poate servii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de vinete rapida

Musaca de vinete rapida

Se taie vinetele rondele si se pun la prajit, apoi se taie si celelalte legume tot rondele, si se

8 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Tocam ceapa si ardeiul gras, le asezam intr-un vas impreuna cu uleiul si le calim la foc potrivit

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Si mie imi place tare mult. E si prezentata foarte bine.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate de mancare!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Foarte fina si aspectuoasa!***** De asemenea este foarte sanatoasa; prin prajirea legumelor pe gratar ai eliminat plusul de ulei care l-ar fi absorbit.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Super !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Un deliciu.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      O bunãtate!!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Foarte gustoasa!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Ce bunatate ai pregatit tu, Silvioara! Pacat ca n-am fost pe faza ca veneam s-o gust!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      F.buna,musacaua;si noua ne place f.mult.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Foarte buna!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      O bunatate!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      O reteta fantastica...nota 10 pentru legumele la gratar asa isi pastreaza aroma mult mai bine...inca o data felicitari pentru reteta!!!!!!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Noua ne place tare mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

15 voturi

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 4 rosii mai mari
  • ½ kg.carne tocata manzat
  • ½ kg.carne tocata pui
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ou
  • verdeata tocata
  • marar si partunjel
  • ½ pahar suc de rosii
  • ½ pahar apa
  • sare si piper dupa gust
  • 4-5 frunze menta proaspat tocata
  • 1 lingurita oregano
  • 100g cascaval ras
  • 1 pahar suc de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

mirey (Chef de cuisine)

Si mie imi place tare mult. E si prezentata foarte bine.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui rustic cu cartofi , la vas roman