Musaca de vinete cu carne de curcan si costita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Musaca de vinete cu carne de curcan si costita

Ingrediente

  • 300 g carne de curcan tocata
  • 100 g costita afumata
  • 1-2 vinete tinere (1kg)
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 3-4 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei peperoni nu prea iute
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 100 g ciuperci
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • 2-3 linguri smantana
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ketchup
  • 100 ml bulion
  • optional 50 g cascaval
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei sau putina margarina pentru uns tava
  • sare, piper, paprika, curry, cimbru
  • 1 cub/lingurita concentrat ciuperci

Mod de preparare

Se curata de coaja si se taie felii de 6-7 mm grosime vinetele, dovlecelul, morcovii si cartofii.

Intr-o tigaie antiaderenta puneti putin ulei de masline si prajiti putin pe ambele parti vinetele, dovlecelul, morcovii si cartofii condimentandu-le pe toate, apoi le scoateti cu o spatula intr-un castron.

Puneti in tigaie uleiul de masline ramas si caliti ceapa taiata marunt, ardeiul gras si peperoni taiati felii subtiri, o rosie decojita taiata cubulete mici, carnea tocata, costita taiata marunt si ketchup. Caliti-le 10-15 minute la foc mic, apoi condimentati cu sare, piper, paprika, curry, cimbru, adaugati concentratul si ciupercile taiate felii subtiri, verdeata tocata.

Ungeti o tava mai inalta cu ulei sau margarina si tapetati-o cu putina faina. Asezati in straturi legumele calite incepand cu cartofii, morcovii, dovleceii, carnea calita cu legumele din tigaie. Peste carne asezati feliile de vinete, turnati bulionul si 200-300 ml apa. Acoperiti totul cu felii de rosii. Inveliti tava cu folie de aluminiu (staniol) deasupra si dati-o la cuptorul incins 30 de minute la foc mediu.

Intr-un castronel amestecati oul cu faina ramasa, smantana si laptele. Scoateti tava din cuptor, indepartati folia si turnati uniform compozitia din castronel. Mai dati la cuptor 30 minute la foc mic. Cine doreste poate presara deasupra cascaval ras cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor. Se lasa la racorit, apoi se taie in portii.

Asezati musacaua pe farfurii, garnisiti cu putina smantana si frunze de patrunjel si cateva linguri din sosul ramas in tava.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare
Salata de pui cu telina si maioneza

Salata de pui cu telina si maioneza

Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...

Salata de pui cu telina si maioneza
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor