autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de vinete cu carne de curcan si costita

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Ingrediente
300 g carne de curcan tocata, 100 g costita afumata, 1-2 vinete tinere (1kg), 1 dovlecel, 2 morcovi, 3-4 rosii, 1 ardei gras rosu, 1 ardei peperoni nu prea iute, 4-5 cartofi potriviti, 100 g ciuperci, 1 legatura patrunjel, 1 ou, 2-3 linguri faina, 2-3 linguri smantana, 50 ml lapte, 50 ml ketchup, 100 ml bulion, optional 50 g cascaval, 3-4 linguri ulei de masline, 2 linguri ulei sau putina margarina pentru uns tava, sare, piper, paprika, curry, cimbru, 1 cub/lingurita concentrat ciuperci

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Se curata de coaja si se taie felii de 6-7 mm grosime vinetele, dovlecelul, morcovii si cartofii.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti putin ulei de masline si prajiti putin pe ambele parti vinetele, dovlecelul, morcovii si cartofii condimentandu-le pe toate, apoi le scoateti cu o spatula intr-un castron.
Puneti in tigaie uleiul de masline ramas si caliti ceapa taiata marunt, ardeiul gras si peperoni taiati felii subtiri, o rosie decojita taiata cubulete mici, carnea tocata, costita taiata marunt si ketchup. Caliti-le 10-15 minute la foc mic, apoi condimentati cu sare, piper, paprika, curry, cimbru, adaugati concentratul si ciupercile taiate felii subtiri, verdeata tocata.
Ungeti o tava mai inalta cu ulei sau margarina si tapetati-o cu putina faina. Asezati in straturi legumele calite incepand cu cartofii, morcovii, dovleceii, carnea calita cu legumele din tigaie. Peste carne asezati feliile de vinete, turnati bulionul si 200-300 ml apa. Acoperiti totul cu felii de rosii. Inveliti tava cu folie de aluminiu (staniol) deasupra si dati-o la cuptorul incins 30 de minute la foc mediu.
Intr-un castronel amestecati oul cu faina ramasa, smantana si laptele. Scoateti tava din cuptor, indepartati folia si turnati uniform compozitia din castronel. Mai dati la cuptor 30 minute la foc mic. Cine doreste poate presara deasupra cascaval ras cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor. Se lasa la racorit, apoi se taie in portii.
Asezati musacaua pe farfurii, garnisiti cu putina smantana si frunze de patrunjel si cateva linguri din sosul ramas in tava.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete cu carne de curcan si costita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti fara oua fierte

Cartofi frantuzesti fara oua fierte

Reteta mea de cartofi frantuzesti nu contine oua fierte (asa cum prevede reteta clasica). De ce?

14 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel pane

Dovlecel pane

Curatati dovlecelul de coaja si taiati-l rondele. Condimentati cu putina sare (daca va place puteti

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am pregatit si eu musaca de vinete, dar in loc de carne de curcan am pus carne de vita. A iesit foarte gustoasa, am mancat cu totii pe saturate. Foarte buna!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine):

    A iesit foarte bine, am pus mai multe vinete sa predomine gustul.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    Draga Doina, este o mancare tare gustoasa, am facut-o si eu de mai multe ori! Felicitari, arata foarte bine!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Arata extraordinar,iar gustul cred ca e pe masura. Te servesc si eu cu o portie...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Foarte buna !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Delicioasa!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Cred ca este tare gustoasa...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Foarte apetisant!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Arata minunat, Doina!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Multumesc. Da, e foarte bun. Incearca. :)

    • Spectator

      Spectator (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Abia astept sá máninc din musaca fácutá asa. Cred. cá e foarte bun.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc. A fost foarte buna.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne de curcan tocata
  • 100 g costita afumata
  • 1-2 vinete tinere (1kg)
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 3-4 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei peperoni nu prea iute
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 100 g ciuperci
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • 2-3 linguri smantana
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ketchup
  • 100 ml bulion
  • optional 50 g cascaval
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei sau putina margarina pentru uns tava
  • sare
  • piper
  • paprika
  • curry
  • cimbru
  • 1 cub/lingurita concentrat ciuperci

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Lucia (Chef de cuisine)

Draga Doina, este o mancare tare gustoasa, am facut-o si eu de mai multe ori! Felicitari, arata foarte bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Fasole scazuta cu costita prajita