Se curata vinetele de codite si apoi de coaja, doar anumite portinui din ea, si apoi se taie felii cam de 0.5 cm latime.
Se caleste in putin ulei ceapa taiata cubulete si apoi se pun rosiile decojite si taiate tot cubulete si dupa ce au scazut un pic se aduga 2 pahare cu apa. Se condimenteaza, dupa care se pune orezul spalat si se lasa la fiert pana devine consistent. Se adauga soia care a fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
Se asaza totul intre doua sau trei straturi de vinete feliate si se orneaza cu felii rotunde de rosii si ardei; se rade deaupra branza sau cascaval.
Peste compozitia din tava, se presara din abundenta sosul preparat astfel: peste faina se pune laptele si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase si apoi se amesteca totul cu smantana. Se condimenteaza.
Se serveste calda si este si mai buna cu iaurt rece, dulce sau chiar acrisor. Fiind o mancare gatita cu soi, este foarte usoara. Se poate prepara si cu carne tacata sau taiata cubulete mici.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii