autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de vinete cu soia

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4-5 vinete, 1 punga de soia cu gust de sunca (sau simpla), 50 gr. orez, 1 kg de rosii, sare si piper, delikat, putin ulei, un ardei rosu si unul verde, o ceapa mai mare sau doua mai mici, 100 gr. branza, 100 ml lapte si o lingura de smantana plus sau cascaval

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele de codite si apoi de coaja, doar anumite portinui din ea, si apoi se taie felii cam de 0.5 cm latime.
Se caleste in putin ulei ceapa taiata cubulete si apoi se pun rosiile decojite si taiate tot cubulete si dupa ce au scazut un pic se aduga 2 pahare cu apa. Se condimenteaza, dupa care se pune orezul spalat si se lasa la fiert pana devine consistent. Se adauga soia care a fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
Se asaza totul intre doua sau trei straturi de vinete feliate si se orneaza cu felii rotunde de rosii si ardei; se rade deaupra branza sau cascaval.
Peste compozitia din tava, se presara din abundenta sosul preparat astfel: peste faina se pune laptele si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase si apoi se amesteca totul cu smantana. Se condimenteaza.
Se serveste calda si este si mai buna cu iaurt rece, dulce sau chiar acrisor. Fiind o mancare gatita cu soi, este foarte usoara. Se poate prepara si cu carne tacata sau taiata cubulete mici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete cu soia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ficatei de pui cu legume si masline ank

Ficatei de pui cu legume si masline ank

Am tocat ceapa si usturoiul marunt si le-am prajit in ulei 5 minute.Am adaugat ardeiul,morcovul,gogosarul(tocate

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

1. Dovleceii se spala bine si se taie pe lung in jumatate. 2. Cu ajutorul unei linguri se scobeste

10 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oriana Cáceres Pop , 08 noiembrie 2014

    Ai uitat sa scrii ulimul pasi: timp si temperatura de coacere

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Super !

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4-5 vinete
  • 1 punga de soia cu gust de sunca (sau simpla)
  • 50 gr. orez
  • 1 kg de rosii
  • sare si piper
  • delikat
  • putin ulei
  • un ardei rosu si unul verde
  • o ceapa mai mare sau doua mai mici
  • 100 gr. branza
  • 100 ml lapte si o lingura de smantana plus sau cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Sufleu de conopida cu branza