MUSACA DE VINETE SI MORCOVI

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
MUSACA DE VINETE SI MORCOVI

Ingrediente

  • -1 kg vinete
  • -200 g carne (vita),macinata
  • -3 morcovi,grosi
  • -1 ardei dulce
  • -1 ardei iute
  • -1 ceapa
  • -2 rosii
  • -1 lingurita pasta de rosii
  • -cca 300 ml apa
  • -sare
  • -condimente(piper si ienibahar)
  • -patunjel
  • Pt.pus deasupra
  • -1 rosie
  • -1/2 ardei

Mod de preparare

Vinetele se spala,necuratate,se taie bucati,se sareaza, se lasa 20-30 minute.Apoi se spala,se usuca,se prajesc.

Morcovii,curatati,se taie rondele.,se prajesc.

Rosiile,se spala,se dau prin razatoare(mare);se dau prin razatoare ,tinindu-se de partea bombata;coaja rosiei ne ramine in mina;o aruncam,n-o folosim.Sper ca am fost inteleasa.

Ceapa, taiata marunt,se prajeste in ulei de masline sa devina aurie;se pune, apoi ,peste ea, ardeiul dulce si cel iute,taiati bucati mici;se prajesc putin;se adauga apoi carnea,mestecind f. bine, sa nu se faca cocoloase, carnea.Se sareaza putin,se pune piper si ienibahar,dupa gust.Se lasa la foc mic,cu capac,sa se faca;cind carnea e moale(cca 15 minute),se ia de pe foc, se potriveste de sare,se pune patrunjel tocat(dupa gust).

Aranjare

Intr-o tava,se pun jumatate din rosiile rase,apoi vinetele prajite,peste ele se pun morcovii prajiti.Se pune cealalta jumatate de rosii,apoi pasta de rosii amestecata cu apa si putina sare.Se pune apoi carnea.Deasupra se pun rosii si ardei, rondele,decor.Se da tava la cuptor cca 30 minute.Se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise