autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

MUSACA DE VINETE SI MORCOVI

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2009

Ingrediente
-1 kg vinete, -200 g carne (vita),macinata, -3 morcovi,, -1 ardei dulce, -1 ardei iute, -1 ceapa, -2 rosii, -1 lingurita pasta de rosii, -cca 300 ml apa, -sare, -condimente(piper si ienibahar), -patunjel, , Pt.pus deasupra, -1 rosie, -1/2 ardei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala,necuratate,se taie bucati,se sareaza, se lasa 20-30 minute.Apoi se spala,se usuca,se prajesc.
Morcovii,curatati,se taie rondele.,se prajesc.
Rosiile,se spala,se dau prin razatoare(mare);se dau prin razatoare ,tinindu-se de partea bombata;coaja rosiei ne ramine in mina;o aruncam,n-o folosim.Sper ca am fost inteleasa.
Ceapa, taiata marunt,se prajeste in ulei de masline sa devina aurie;se pune, apoi ,peste ea, ardeiul dulce si cel iute,taiati bucati mici;se prajesc putin;se adauga apoi carnea,mestecind f. bine, sa nu se faca cocoloase, carnea.Se sareaza putin,se pune piper si ienibahar,dupa gust.Se lasa la foc mic,cu capac,sa se faca;cind carnea e moale(cca 15 minute),se ia de pe foc, se potriveste de sare,se pune patrunjel tocat(dupa gust).
Aranjare
Intr-o tava,se pun jumatate din rosiile rase,apoi vinetele prajite,peste ele se pun morcovii prajiti.Se pune cealalta jumatate de rosii,apoi pasta de rosii amestecata cu apa si putina sare.Se pune apoi carnea.Deasupra se pun rosii si ardei, rondele,decor.Se da tava la cuptor cca 30 minute.Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSACA DE VINETE SI MORCOVI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale din varza murata cu carne de vita

Sarmale din varza murata cu carne de vita

La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
CURCAN AFUMAT CU CHIPSURI

CURCAN AFUMAT CU CHIPSURI

1.Fasolea cu bobul mare se fierbe in 2,5 dl. apa sarata, 15 minute, in vas acoperit.Se strecoara

19 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • -1 kg vinete
  • -200 g carne (vita),macinata
  • -3 morcovi,
  • -1 ardei dulce
  • -1 ardei iute
  • -1 ceapa
  • -2 rosii
  • -1 lingurita pasta de rosii
  • -cca 300 ml apa
  • -sare
  • -condimente(piper si ienibahar)
  • -patunjel
  • Pt.pus deasupra
  • -1 rosie
  • -1/2 ardei

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Soté de ficat