autor:

mirey

» » Mancaruri cu carne

Musaca din piept de pui si legume

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Ingrediente
800 g piept de pui tocat,, 1-2 cepe,, 100 g bulion,, un catel de usturoi,, marar,patrunjel,, 800 g cartofi,, 200 g legume asortate(morcov,mazare, fasole verde,porumb),, 7 oua,, 400 g iaurt,, ulei,sare,piper,margarina de uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa in cateva linguri de ulei,se adauga pieptul de pui si se mai caleste un pic,apoi bulionul,catelul de usturoi tocat marunt,marar,patrunjel,sare si piper.Dupa ce se racoreste se adauga 3 oua batute.
Cartofii se curata,se dau prin razatoarea cu ochiuri mari; 500 g se amesteca cu 2 oua batute+200 g iaurt,sare si piper , fiind primul strat in tava unsa cu margarina. Al doilea strat va fi carnea calita,iar ultimul va fi un amestec din cei 300 g cartofi+ legume+2 oua batute+200 g iaurt,sare,piper.
Se da la cuptor cam 35-45 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din piept de pui si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Broccoli cu pui

Broccoli cu pui

Se taie cartofii in patru,pieptul de pui se taie in fasii,ceapa se taie marunt.Se condimenteaza carnea.Se

14 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb

Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb

Crestam pielea de pe pieptul de rata. Asezam in tigaia incinsa cu pielea pentru inceput. Lasam 10

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    De pregatit neaparat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Arata tare bine, zau ca mi-e o pofta!

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Cuvântul musaca vine din arabă şi înseamnă servit rece. În limba română a ajuns din limba Greacă. Varianta grecească a acestui fel de mâncare este dealtfel şi versiunea care s-a impus în gastronomie.

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Imi imaginez ca e mai buna si mai usoara cu pui decat cu altfel de carne!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Arata super, am sa o incerc garantat, poate apuc sa fac si ceva fotografii ca sa le postez. Sa aveti o vara minunata!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      O bunatate , voi pregati si eu in curand aceasta reteta !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Conform "definitiei", Musacaua (greaca - ????????; romana - musaca; turca - musakka; slava sudica - ??????/musaka; armeana - ???????; araba - ????? musaqqa?a) este un aliment prezent in special in bucataria tarilor din Balcani si Orientul Indepartat. Cuvantul musaca vine din araba si inseamna servit rece. In limba romana a ajuns din limba greaca. Varianta greceasca a acestui fel de mancare este dealtfel si versiunea care s-a impus in gastronomie. Traditional, musacaua este pregatita din straturi de carne tocata (sau maruntita cu cutitul) de miel sau orice alta carne rosie, in alternanta cu felii de vanata prajita sau cartof, cu felii de tomate si sos alb. Ingredientele se pun intr-un vas adanc si larg, se coc in cuptor si produsul, musacaua, se serveste bucati mari, permitand sa se observe alternanta straturilor de legume si de carne. In versiunea turceasca, musacaua nu se prezinta in straturi. Musacaua turceasca este pregatita din legume fierte in aburi sau prajite, vinete, ardei gras, rosie, ceapa, toate amestecate cu carne tocata. Este servita cu sos de iaurt si pilaf de orez. In versiunea originala, arabeasca, musacaua este un fel de mancare servit rece, un fel de salata compusa in principal din tomate si vinete, si este servita la inceputul mesei, ca antreu. In versiunea sa balcanica, adica in Bulgaria, Romania, Croatia, Muntenegru, Serbia, Macedonia, acest fel de mancare poate fi gatit si cu cartofi, in loc de vinete. Sunt cunoscute si variante in care stratul de legume este compus din dovlecei, morcovi si cartofi.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Delicioasa!...Chiar ma gandeam zillele acestea la o musaca...Notat.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Yummy!!!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Interesanta musacaua ta si foarte colorata si trebuie sa fie si sanatoasa cu legumele care o combina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 800 g piept de pui tocat,
  • 1-2 cepe,
  • 100 g bulion,
  • un catel de usturoi,
  • marar,patrunjel,
  • 800 g cartofi,
  • 200 g legume asortate(morcov,mazare
  • fasole verde,porumb),
  • 7 oua,
  • 400 g iaurt,
  • ulei,sare,piper,margarina de uns forma.

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

mira (Chef de cuisine)

De pregatit neaparat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra