autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Musaca din varza

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Ingrediente
1 varza mijlocie, 750 g carne macra de porc, 1 ceapa rosie, 50 gr unt, 2 linguri de pesmet, 4 linguri de smantana (15% grasime), vegeta fara sare, piper proaspat macinat, coriandru

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se prajeste in unt o ceapa taiata marunt, carnea data prin masina sau la robot. Se inabusa picurand cate putina apa. Se adauga vegeta fara sare si piper proaspat macinat. Se aleg foi de la o varza frumoasa si se taie cotorul. Foile de varza se oparesc si se scurg bine. Se unge o cratita cu unt si se presara pesmet. Se asaza cateva foi de varza pe fund, apoi un strat de carne tocata si iarasi un rand de foi de varza. Se repeta pana cand se termina carnea si varza. Deasupra musacalei se presara pesmet, se pune unt, smantana amestecata cu un praf de sare. Musacaua se da la cuptor si se verifica cand este gata. De obicei se tine cel putin 2 ore la cuptor ca sa se fragezeasca foile de varza. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancarica cu carne

Mancarica cu carne

Cartofii se curata se spala si se taie in sferuri, ceapa se toaca marunt si se pune la calit, ardeii

19 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro

Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro

Prepararea garniturii: Intr-o cratita puneti 1 lingura de ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Interesanta reteta. Am sa fac si eu.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Chiar interesanta reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 varza mijlocie
  • 750 g carne macra de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 50 gr unt
  • 2 linguri de pesmet
  • 4 linguri de smantana (15% grasime)
  • vegeta fara sare
  • piper proaspat macinat
  • coriandru

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Interesanta reteta. Am sa fac si eu.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb