Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 kg. vinete, 1/2 kg. ardei gras, 1 buc conopida mica, 1 kg. cartofi, rosii proaspete (bulion), 300 gr. ulei
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si ardeiul si conopida. Se unge tava sau de preferinta vasul jena cu ulei, apoi se aseaza un rind de cartofi taiati in felii rotunde. Se pune un rind de conopida pe care se presara orice condiment, apoi se pune un rind de vinete, un rind de ardei. In compozitie se pot adauga dovlecei sau alte legume, dupa preferinta. La sfirsit, se toarna bulionul peste toata tava (sau se se pun rosiile taiate). Se pune vasul la cuptor, la foc mic, aproximativ 45 minute.
Se serveste calda, cu ketchup si piper, dupa gust
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din vinete si cartofi" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dupa ce am taiat rondele si cartofii si vinetele le prajim pe rand in ulei incins de palmier. Scoatem
11 voturi
5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pentru inceput spalam ciupercutele, le curatam de coaja si le scoatem coditele.
Intr-o tava asezam
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2010
Imi place !