Musaca greceasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • decojiti si feliati subtire
  • 3 vinete
  • 150 ml ulei de masline
  • 100 ml ulei vegetal
  • 500 g carne de vita sau de carne de miel
  • tocata
  • 4 catei de usturoi
  • tocat marunt 1 ceapa
  • fin tocata 400 g de rosii tocate
  • 3 lg masa pasta de rosii
  • 1 lg ceai chimion
  • ½ lg ceai scortisoara
  • 2 frunze de dafin
  • 100 g faina
  • 75 g unt
  • 750 ml lapte
  • ½ lg ceai
  • nucsoara
  • 3 galbenusuri de oua
  • 70 g parmezan ras
  • sare si piper

Mod de preparare

Pasul 1: Incalziti cuptorul la la 250 °C

Pasul 2: Prepararea carnii de umplere Incalziti o cratita adanca. Cand se incinge, adaugati carnea tocata si un pic de ulei, daca este necesar. E nevoie sa se mentina tigaia fierbinte, astfel incat sa se usuce carnea. Cannd carnea este bine prajita, adaugati ceapa si un pic de ulei, daca este necesar. Dupa cateva minute, se adauga usturoiul si se amesteca. Gatiti cateva minute si apoi adaugati pasta de rosii si amestecati bine. Continuati prin adaugarea de rosii tocate, frunze de dafin, chimion, scortisoara si asezonati cu sare si piper. Se amesteca bine. Lasati-o la gatit pentru circa 20 de minute, mestecand ocazional, astfel incat carnea sa nu se arda. Cand ati terminat asezati cratita deoparte.

Pasul 3: Cojiti si taiati vinetele Decojiti vinetele, apoi feliati-le de-a lungul lor in discuri de circa 1 cm grosime.

Pasul 4: Asezonati si coaceti vinetele Plasati vinetele feliate pe o tigaie si stropiti-le generos cu ulei de masline. Sarati-le si piperati-le bine, intoarceti-le si repetati procesul pentru cealalta parte. introduceti-le in cuptorul preincalzit pentru 15 minute.

Pasul 5: Prajiti cartofii Asezati tigaia pe foc mediu-mare. Turnati uleiul si asteptati sa se incinga. Atunci cannd uleiul este fierbinte (dar nu prea fierbinte), cu atentie asezati cartofii in tigaie, folosind clestele. Cand cartofii devin maro aurii, scoateti-i din ulei si puneti-i pe o tava acoperita cu prosop de hartie, care va absorbi excesul de ulei.

Pasul 6: Efectuarea de sos bechamel Incepeti prepararea sosului prin incalzirea laptelui fara a-l aduce la punctul de fierbere. Dupa ce laptele este incalzit, asezati tigaia deoparte si puneti la incalzit o tigaie mai mare. Odata ce s-a incins, adaugati untul si lasati-l sa se topeasca. Puteti adauga apoi faina si amestecati. Acum, adaugati laptele si cu o miscare rapida, amestecati constant cu ajutorul telului, pana cand compozitia incepe sa se ingroasa. Indepartati tigaia de pe sursa de caldura. Adaugati 3 galbenusuri de oua si amestacati. Urmati acest pas prin adaugarea de aproximativ jumatate din aprmezan si asezonati cu nucsoara, sare si piper.

Pasul 7: Asamblati musacaua Acum sunteti gata sa asamblati musacaua. Incepeti prin asezarea unui strat de cartofi pe fundul unei cratite. Apoi, adaugati un strat de vinete. Acoperiti cu un strat de carne tocata si peste, restul de vinete. La final, adaugati sosul bechamel peste care cerneti restul de parmezan.

Pasul 8: Aprindeti cuptorul si coaceti Musacaua este acum gata pentru coacere la cuptor. Amintiti-va sa setati temperatura la 180 °C. Puneti musacaua in interior pentru a o coace pentru aproximativ 30 de minute.

Pasul 9: Serviti Musacaua se serveste de obicei calda, dar nu direct de la cuptor. De fapt, gustul este imbunatatit in cazul in care este permis sa se odihneasca putin. Succes! Deea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise