autor:

Deea

» » Mancaruri cu carne

Musaca greceasca

Autor: Deea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Deea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
2 cartofi, decojiti si feliati subtire, 3 vinete, 150 ml ulei de masline, 100 ml ulei vegetal, 500 g carne de vita sau de carne de miel, tocata, 4 catei de usturoi, tocat marunt 1 ceapa, fin tocata 400 g de rosii tocate, 3 lg masa pasta de rosii, 1 lg ceai chimion, ½ lg ceai scortisoara, 2 frunze de dafin, 100 g faina, 75 g unt, 750 ml lapte, ½ lg ceai, nucsoara, 3 galbenusuri de oua, 70 g parmezan ras, sare si piper

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pasul 1: Incalziti cuptorul la la 250 °C

Pasul 2: Prepararea carnii de umplere Incalziti o cratita adanca. Cand se incinge, adaugati carnea tocata si un pic de ulei, daca este necesar. E nevoie sa se mentina tigaia fierbinte, astfel incat sa se usuce carnea. Cannd carnea este bine prajita, adaugati ceapa si un pic de ulei, daca este necesar. Dupa cateva minute, se adauga usturoiul si se amesteca. Gatiti cateva minute si apoi adaugati pasta de rosii si amestecati bine. Continuati prin adaugarea de rosii tocate, frunze de dafin, chimion, scortisoara si asezonati cu sare si piper. Se amesteca bine. Lasati-o la gatit pentru circa 20 de minute, mestecand ocazional, astfel incat carnea sa nu se arda. Cand ati terminat asezati cratita deoparte.

Pasul 3: Cojiti si taiati vinetele Decojiti vinetele, apoi feliati-le de-a lungul lor in discuri de circa 1 cm grosime.

Pasul 4: Asezonati si coaceti vinetele Plasati vinetele feliate pe o tigaie si stropiti-le generos cu ulei de masline. Sarati-le si piperati-le bine, intoarceti-le si repetati procesul pentru cealalta parte. introduceti-le in cuptorul preincalzit pentru 15 minute.

Pasul 5: Prajiti cartofii Asezati tigaia pe foc mediu-mare. Turnati uleiul si asteptati sa se incinga. Atunci cannd uleiul este fierbinte (dar nu prea fierbinte), cu atentie asezati cartofii in tigaie, folosind clestele. Cand cartofii devin maro aurii, scoateti-i din ulei si puneti-i pe o tava acoperita cu prosop de hartie, care va absorbi excesul de ulei.

Pasul 6: Efectuarea de sos bechamel Incepeti prepararea sosului prin incalzirea laptelui fara a-l aduce la punctul de fierbere. Dupa ce laptele este incalzit, asezati tigaia deoparte si puneti la incalzit o tigaie mai mare. Odata ce s-a incins, adaugati untul si lasati-l sa se topeasca. Puteti adauga apoi faina si amestecati. Acum, adaugati laptele si cu o miscare rapida, amestecati constant cu ajutorul telului, pana cand compozitia incepe sa se ingroasa. Indepartati tigaia de pe sursa de caldura. Adaugati 3 galbenusuri de oua si amestacati. Urmati acest pas prin adaugarea de aproximativ jumatate din aprmezan si asezonati cu nucsoara, sare si piper.

Pasul 7: Asamblati musacaua Acum sunteti gata sa asamblati musacaua. Incepeti prin asezarea unui strat de cartofi pe fundul unei cratite. Apoi, adaugati un strat de vinete. Acoperiti cu un strat de carne tocata si peste, restul de vinete. La final, adaugati sosul bechamel peste care cerneti restul de parmezan.

Pasul 8: Aprindeti cuptorul si coaceti Musacaua este acum gata pentru coacere la cuptor. Amintiti-va sa setati temperatura la 180 °C. Puneti musacaua in interior pentru a o coace pentru aproximativ 30 de minute.

Pasul 9: Serviti Musacaua se serveste de obicei calda, dar nu direct de la cuptor. De fapt, gustul este imbunatatit in cazul in care este permis sa se odihneasca putin. Succes! Deea
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca greceasca cu vinete si cartofi

Musaca greceasca cu vinete si cartofi

Este o reteta care necesita rabdare dar efortul merita. Se curăţă, se spala cartofii şi se taie

2 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca greceasca

Musaca greceasca

Mod de preparare musaca : 1.Se curata de coaja vinetele preventiv taiatii codita si varful .In final

88 voturi    30 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

    Este tare gustoasa,imi place foarte mult...

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • decojiti si feliati subtire
  • 3 vinete
  • 150 ml ulei de masline
  • 100 ml ulei vegetal
  • 500 g carne de vita sau de carne de miel
  • tocata
  • 4 catei de usturoi
  • tocat marunt 1 ceapa
  • fin tocata 400 g de rosii tocate
  • 3 lg masa pasta de rosii
  • 1 lg ceai chimion
  • ½ lg ceai scortisoara
  • 2 frunze de dafin
  • 100 g faina
  • 75 g unt
  • 750 ml lapte
  • ½ lg ceai
  • nucsoara
  • 3 galbenusuri de oua
  • 70 g parmezan ras
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Deea
Penne cu sos de rosii si capere

Penne cu sos de rosii si capere

Rosiile proaspete se oparesc timp de cateva secunde in apa fierbinte, dupa care se decojesc si se

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza
Pui cu alune si garnitura de orez

Pui cu alune si garnitura de orez

Intr-o tigaie de teflon sau wok se incinge uleiul si se prajeste pieptul de pui timp de cateva minute

5 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui Souvlaki

Pui Souvlaki

Se amesteca impreuna o marinata din: 3 lg ulei de masline Sucul unei lamai Putin vin rosu

21 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Mancarica bucovineana de pui