Se curata legumele de coaja si se taie in felii de aproximativ 2 cm. Se prajesc pe ambele parti separat. Se incalzeste uleiul (1/2 cana) si se caleste ceapa cu carnea. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, patrunjelul tocat, sare si piper. Se lasa pe foc 20 min.
Se aseaza un strat de cartofi intr-o tava, apoi se aseaza un strat de dovlecei peste catrofi, apoi un strat ce contine tot amestecul de carne si apoi un strat de vinete. Peste toate se toarna sosul bechamel si se da la cuptorul incalzit in prealabil pentru 45 de minute.
Sosul bechamel: se topeste intr-o oala teflonata 1/2 pachet de unt, peste care se toarna 7-8 linguri de faina. Se amesteca bine pana ce compozitia se omogenizeaza, dupa care se toarna 1/2 l lapte putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa putin. Se adauga sare si piper in cantitati suficiente. Dupa ce se raceste un pic se adauga 2 oua intregi si se amesteca din nou.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii