Se curata legumele de coaja si se taie in felii de aproximativ 2 cm. Se prajesc pe ambele parti separat. Se incalzeste uleiul (1/2 cana) si se caleste ceapa cu carnea. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, patrunjelul tocat, sare si piper. Se lasa pe foc 20 min.
Se aseaza un strat de cartofi intr-o tava, apoi se aseaza un strat de dovlecei peste catrofi, apoi un strat ce contine tot amestecul de carne si apoi un strat de vinete. Peste toate se toarna sosul bechamel si se da la cuptorul incalzit in prealabil pentru 45 de minute.
Sosul bechamel: se topeste intr-o oala teflonata 1/2 pachet de unt, peste care se toarna 7-8 linguri de faina. Se amesteca bine pana ce compozitia se omogenizeaza, dupa care se toarna 1/2 l lapte putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa putin. Se adauga sare si piper in cantitati suficiente. Dupa ce se raceste un pic se adauga 2 oua intregi si se amesteca din nou.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii