autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

MUSACA- RETETA ORIGINALA GRECEASCA

Autor: violeta neagu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: violeta neagu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
700 g carne de vita tocata, 2 vinete mari, 1 kg cartofi, 4-5 dovlecei, 2 rosii mari, 1 ceapa, patrunjel, sare, piper, 1/2 cana de ulei + ulei pentru prajit, sos bechamel

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele de coaja si se taie in felii de aproximativ 2 cm. Se prajesc pe ambele parti separat. Se incalzeste uleiul (1/2 cana) si se caleste ceapa cu carnea. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, patrunjelul tocat, sare si piper. Se lasa pe foc 20 min.
Se aseaza un strat de cartofi intr-o tava, apoi se aseaza un strat de dovlecei peste catrofi, apoi un strat ce contine tot amestecul de carne si apoi un strat de vinete. Peste toate se toarna sosul bechamel si se da la cuptorul incalzit in prealabil pentru 45 de minute.
Sosul bechamel: se topeste intr-o oala teflonata 1/2 pachet de unt, peste care se toarna 7-8 linguri de faina. Se amesteca bine pana ce compozitia se omogenizeaza, dupa care se toarna 1/2 l lapte putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa putin. Se adauga sare si piper in cantitati suficiente. Dupa ce se raceste un pic se adauga 2 oua intregi si se amesteca din nou.
Se curata legumele de coaja si se taie in felii de aproximativ 2 cm. Se prajesc pe ambele parti separat. Se incalzeste uleiul (1/2 cana) si se caleste
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSACA- RETETA ORIGINALA GRECEASCA" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Papricas de ciuperci cu pui si cartofi

Papricas de ciuperci cu pui si cartofi

O mincare absolut delicioasa, seamana mai mult a gulas , are tot ce ii trebuie pentru a fi foarte,

7 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele. Dovleceii

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de violeta neagu
Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Se fierbe pieptul de pui impreuna cu morcovul, ceapa, telina si cuburile knorr. Separat se face

310 voturi    23 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Salata de pui

Salata de pui

Se fierbe pieptul . se dau prin razatoarea mica morcovul si telina. separat se prepara maioneza dintr-un

11 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Coastele de porc se taie in doua si se pun la fiert cu morcovii, o ceapa si usturoiul curatat. Cand carnea este fiarta, se desprinde

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne