Se curata legumele de coaja si se taie in felii de aproximativ 2 cm. Se prajesc pe ambele parti separat. Se incalzeste uleiul (1/2 cana) si se caleste ceapa cu carnea. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, patrunjelul tocat, sare si piper. Se lasa pe foc 20 min.
Se aseaza un strat de cartofi intr-o tava, apoi se aseaza un strat de dovlecei peste catrofi, apoi un strat ce contine tot amestecul de carne si apoi un strat de vinete. Peste toate se toarna sosul bechamel si se da la cuptorul incalzit in prealabil pentru 45 de minute.
Sosul bechamel: se topeste intr-o oala teflonata 1/2 pachet de unt, peste care se toarna 7-8 linguri de faina. Se amesteca bine pana ce compozitia se omogenizeaza, dupa care se toarna 1/2 l lapte putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa putin. Se adauga sare si piper in cantitati suficiente. Dupa ce se raceste un pic se adauga 2 oua intregi si se amesteca din nou.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii