Puiul se curata cu o zi inainte , se sareaza si se condimenteaza.
Se pune intr-o farfurie adanca si se stropeste cu 2 linguri ulei de masline si sucul de la o lamaie.
Se lasa la frigider pana a doua zi.
Intr-o cratita de fiert subpresiune se fierbe puiul cu 1/2lingurita de sare, 2 morcovi si o ceapa intrega 35 de minute.
Se scoate pe un platou si se lasa sa se raceasca.
Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o cratita antiaderenta cu uleiul de masline, condimentul mixt , sare si sumac.
Se reduce focul , se acopere cu un capac si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Se unge o tava de cuptor antiaderenta cu putin ulei de masline si se aseaza primul strat de lipii.
Se pune peste lipii jumatate din cantitatea de ceapa calita.
Se suprapune cu al 2-lea strat de lipii, care de asemenea se acopere cu restul de ceapa calita.
Se pun deasupra acestui strat bucatile de pui racite.( Se numeste pui “ reincalzit”)
Se mai presara cu putin sumac si se da la cuptorul preincalzit pana se rumenesc.
Se decoreaza cu semintele de pin si migdale prajite.
Se servesc cu mana, rupand mici bucati de lipie cu ceapa din tava.
Se pot servi cu salata arabeasca, iaurt,salata de sfecla, salata de ardei copti sau salata de castraveti cu iaurt” tzatziki”
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii