autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Musakhan - Pui “reincalzit”-specific arab

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 pui taiat in sferturi, -3 linguri condiment macinat marunt pentru pui(piper alb,coriandru,ghimbir,cuisoare,cardamon), -sucul de la o lamaie, -1 lingurita de sare, -1,5 kg ceapa curatata de coaja si taiata marunt, -1/2 cana ulei de masline, -4 linguri sumac, -2 linguri condiment mixt macinat(piper de Jamaica, cuisoare,coriandru,ghimbir,cardamon,scortisoara,foi de dafin), -2 lingurite de sare, -1 lingurita piper proaspat macinat, -5-6 lipii de paine siriana “ saj”( lipii facute pe un gratar convex), -4 linguri seminte de pin, -4 linguri migdale

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Puiul se curata cu o zi inainte , se sareaza si se condimenteaza.
Se pune intr-o farfurie adanca si se stropeste cu 2 linguri ulei de masline si sucul de la o lamaie.
Se lasa la frigider pana a doua zi.
Intr-o cratita de fiert subpresiune se fierbe puiul cu 1/2lingurita de sare, 2 morcovi si o ceapa intrega 35 de minute.
Se scoate pe un platou si se lasa sa se raceasca.
Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o cratita antiaderenta cu uleiul de masline, condimentul mixt , sare si sumac.
Se reduce focul , se acopere cu un capac si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Se unge o tava de cuptor antiaderenta cu putin ulei de masline si se aseaza primul strat de lipii.
Se pune peste lipii jumatate din cantitatea de ceapa calita.
Se suprapune cu al 2-lea strat de lipii, care de asemenea se acopere cu restul de ceapa calita.
Se pun deasupra acestui strat bucatile de pui racite.( Se numeste pui “ reincalzit”)
Se mai presara cu putin sumac si se da la cuptorul preincalzit pana se rumenesc.
Se decoreaza cu semintele de pin si migdale prajite.
Se servesc cu mana, rupand mici bucati de lipie cu ceapa din tava.
Se pot servi cu salata arabeasca, iaurt,salata de sfecla, salata de ardei copti sau salata de castraveti cu iaurt” tzatziki”
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musakhan - Pui “reincalzit”-specific arab" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui gorgonzola cu ciuperci

Pui gorgonzola cu ciuperci

1. Intr-un wok se pun ciupercile taiate pestisor cu putina sare. Se lasa cca. 10 minute la foc mediu,

6 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
SARMALE  DELICIOASE  CU HRIBI SI CARNE

SARMALE DELICIOASE CU HRIBI SI CARNE

Se lasa varza murata in apa rece o noapte intreaga, sa se desareze. Dimineata se scoate,se lasa la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Cu siguranta are un gust foarte bun...... si aromat la maxim.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Este o mancare foarte gustoasa si usor de facut, cu exceptia cepei, care trebuie folosita in cantitati foarte mari si va imaginati cat efort si " lacrimi" iau taiatul ei.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Musakhan cand avem musafiri!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 pui taiat in sferturi
  • -3 linguri condiment macinat marunt pentru pui(piper alb,coriandru,ghimbir,cuisoare,cardamon)
  • -sucul de la o lamaie
  • -1 lingurita de sare
  • -1,5 kg ceapa curatata de coaja si taiata marunt
  • -1/2 cana ulei de masline
  • -4 linguri sumac
  • -2 linguri condiment mixt macinat(piper de Jamaica
  • cuisoare,coriandru,ghimbir,cardamon,scortisoara,foi de dafin)
  • -2 lingurite de sare
  • -1 lingurita piper proaspat macinat
  • -5-6 lipii de paine siriana “ saj”( lipii facute pe un gratar convex)
  • -4 linguri seminte de pin
  • -4 linguri migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Alice85 (Chef de cuisine)

Cu siguranta are un gust foarte bun...... si aromat la maxim.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Drob de porc