autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Musakhan - Pui “reincalzit”-specific arab

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 pui taiat in sferturi, -3 linguri condiment macinat marunt pentru pui(piper alb,coriandru,ghimbir,cuisoare,cardamon), -sucul de la o lamaie, -1 lingurita de sare, -1,5 kg ceapa curatata de coaja si taiata marunt, -1/2 cana ulei de masline, -4 linguri sumac, -2 linguri condiment mixt macinat(piper de Jamaica, cuisoare,coriandru,ghimbir,cardamon,scortisoara,foi de dafin), -2 lingurite de sare, -1 lingurita piper proaspat macinat, -5-6 lipii de paine siriana “ saj”( lipii facute pe un gratar convex), -4 linguri seminte de pin, -4 linguri migdale

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Puiul se curata cu o zi inainte , se sareaza si se condimenteaza.
Se pune intr-o farfurie adanca si se stropeste cu 2 linguri ulei de masline si sucul de la o lamaie.
Se lasa la frigider pana a doua zi.
Intr-o cratita de fiert subpresiune se fierbe puiul cu 1/2lingurita de sare, 2 morcovi si o ceapa intrega 35 de minute.
Se scoate pe un platou si se lasa sa se raceasca.
Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o cratita antiaderenta cu uleiul de masline, condimentul mixt , sare si sumac.
Se reduce focul , se acopere cu un capac si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Se unge o tava de cuptor antiaderenta cu putin ulei de masline si se aseaza primul strat de lipii.
Se pune peste lipii jumatate din cantitatea de ceapa calita.
Se suprapune cu al 2-lea strat de lipii, care de asemenea se acopere cu restul de ceapa calita.
Se pun deasupra acestui strat bucatile de pui racite.( Se numeste pui “ reincalzit”)
Se mai presara cu putin sumac si se da la cuptorul preincalzit pana se rumenesc.
Se decoreaza cu semintele de pin si migdale prajite.
Se servesc cu mana, rupand mici bucati de lipie cu ceapa din tava.
Se pot servi cu salata arabeasca, iaurt,salata de sfecla, salata de ardei copti sau salata de castraveti cu iaurt” tzatziki”
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musakhan - Pui “reincalzit”-specific arab" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

Varza o punem la desarat in apa calduta. Oala de lut (in caz ca folositi una de lut) o puneti cu

1 vot    2 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu mustar si spanac

Friptura de porc cu mustar si spanac

Incingeti o tigaie cu doua linguri de ulei. Prajiti feliile de porc bine batute inainte si fara grasime,

10 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Cu siguranta are un gust foarte bun...... si aromat la maxim.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Este o mancare foarte gustoasa si usor de facut, cu exceptia cepei, care trebuie folosita in cantitati foarte mari si va imaginati cat efort si " lacrimi" iau taiatul ei.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Musakhan cand avem musafiri!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 pui taiat in sferturi
  • -3 linguri condiment macinat marunt pentru pui(piper alb,coriandru,ghimbir,cuisoare,cardamon)
  • -sucul de la o lamaie
  • -1 lingurita de sare
  • -1,5 kg ceapa curatata de coaja si taiata marunt
  • -1/2 cana ulei de masline
  • -4 linguri sumac
  • -2 linguri condiment mixt macinat(piper de Jamaica
  • cuisoare,coriandru,ghimbir,cardamon,scortisoara,foi de dafin)
  • -2 lingurite de sare
  • -1 lingurita piper proaspat macinat
  • -5-6 lipii de paine siriana “ saj”( lipii facute pe un gratar convex)
  • -4 linguri seminte de pin
  • -4 linguri migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Alice85 (Chef de cuisine)

Cu siguranta are un gust foarte bun...... si aromat la maxim.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ciulama ca la bunica