autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

MUSCHI DE PORC CU RONDELE DE MAR

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 4 PORTII :, - cotlet de porc dezosat ( muschi ) - 0.800kg, - ulei masline - 0.100 L, - sare, piper alb, - mere - 0.300 kg, - orez cu bobul lung - 0.250 kg, - morcovi congelati - 0.200 kg, - porumb dulce congelat - 0.200 kg, - broccoli congelat - 0.200 kg, - rosii - 0.150 kg, - vin rosu - 0.050 L, -bulion - 0.100 kg, - unt - 0.050 kg, - rozmarin macinat - 0.001 kg, - patrunjel tocat - 0.010 kg

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Muschiul de porc se portioneaza ( cate 2 transe la o portie ), se condimenteaza si se prajeste in tigaie in ulei de masline, pe o parte si pe alta, pana cand capata o culoare aurie. Se parfumeaza cu vin rosu ( atentie la flacara mare din tigaie !!! ), se scoate si se pune separat la cald. In uleiul in care s-a prajit muschiul se soteaza merele taiate in rondele potrivite ca grosime, dupa care se pun deoparte. Se face sosul in tigaie, folosind jiul ( sucul ) ramas de la prajirea carnii, bulion, putin unt, rozmarin si sare. Sosul se lasa sa fiarba pana cand capata consistenta dorita.Orezul se fierbe bob cu bob si se aromeaza cu sare si piper alb. Legumele congelate se fierb in apa cu sare timp de cateva minute, se scurg si se amesteca cu putin unt topit. Transele de muschi de porc se aranjeaza pe farfurie in alternanta cu rondelele de mar, legumele mixte si orezul. Sosul se toarna peste carne, iar preparatul se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat si jumatati de rosii preparate la gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSCHI DE PORC CU RONDELE DE MAR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Intai am sa va spun ca nu am mancat niciodata varza a la Cluj, dar nu am vazut nici cum arata. Nu

39 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Placinta din lavas cu carne

Placinta din lavas cu carne

Carnea tocata se prajeste impreuna cu ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare timp de

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII :
  • - cotlet de porc dezosat ( muschi ) - 0.800kg
  • - ulei masline - 0.100 L
  • - sare
  • piper alb
  • - mere - 0.300 kg
  • - orez cu bobul lung - 0.250 kg
  • - morcovi congelati - 0.200 kg
  • - porumb dulce congelat - 0.200 kg
  • - broccoli congelat - 0.200 kg
  • - rosii - 0.150 kg
  • - vin rosu - 0.050 L
  • -bulion - 0.100 kg
  • - unt - 0.050 kg
  • - rozmarin macinat - 0.001 kg
  • - patrunjel tocat - 0.010 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos de rodii