autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

MUSCHI DE PORC CU RONDELE DE MAR

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 4 PORTII :, - cotlet de porc dezosat ( muschi ) - 0.800kg, - ulei masline - 0.100 L, - sare, piper alb, - mere - 0.300 kg, - orez cu bobul lung - 0.250 kg, - morcovi congelati - 0.200 kg, - porumb dulce congelat - 0.200 kg, - broccoli congelat - 0.200 kg, - rosii - 0.150 kg, - vin rosu - 0.050 L, -bulion - 0.100 kg, - unt - 0.050 kg, - rozmarin macinat - 0.001 kg, - patrunjel tocat - 0.010 kg

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Muschiul de porc se portioneaza ( cate 2 transe la o portie ), se condimenteaza si se prajeste in tigaie in ulei de masline, pe o parte si pe alta, pana cand capata o culoare aurie. Se parfumeaza cu vin rosu ( atentie la flacara mare din tigaie !!! ), se scoate si se pune separat la cald. In uleiul in care s-a prajit muschiul se soteaza merele taiate in rondele potrivite ca grosime, dupa care se pun deoparte. Se face sosul in tigaie, folosind jiul ( sucul ) ramas de la prajirea carnii, bulion, putin unt, rozmarin si sare. Sosul se lasa sa fiarba pana cand capata consistenta dorita.Orezul se fierbe bob cu bob si se aromeaza cu sare si piper alb. Legumele congelate se fierb in apa cu sare timp de cateva minute, se scurg si se amesteca cu putin unt topit. Transele de muschi de porc se aranjeaza pe farfurie in alternanta cu rondelele de mar, legumele mixte si orezul. Sosul se toarna peste carne, iar preparatul se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat si jumatati de rosii preparate la gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "MUSCHI DE PORC CU RONDELE DE MAR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de  maruntaie de miel

Tocanita de maruntaie de miel

Se spala maruntaiele bine dupa care se taie in bucati medii. Grasimea se taie cuburele mici si se

9 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel. Morcovii ii decojim, apoi ii dam pe razatoarea mare. Ardeiul

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII :
  • - cotlet de porc dezosat ( muschi ) - 0.800kg
  • - ulei masline - 0.100 L
  • - sare
  • piper alb
  • - mere - 0.300 kg
  • - orez cu bobul lung - 0.250 kg
  • - morcovi congelati - 0.200 kg
  • - porumb dulce congelat - 0.200 kg
  • - broccoli congelat - 0.200 kg
  • - rosii - 0.150 kg
  • - vin rosu - 0.050 L
  • -bulion - 0.100 kg
  • - unt - 0.050 kg
  • - rozmarin macinat - 0.001 kg
  • - patrunjel tocat - 0.010 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Rulouri de pui